Verslag G toernooi 3 oktober

04-10-2015 20:39

Vandaag gaan we al een keer naar België. Het G team uit Geel in België bestond 10 jaar en dat mag hier uitgebreid gevierd worden met een heel mooi toernooi!!

In België is het altijd gezellig. Mirjam opent het toernooi met een tosmuntje Fairplay en vraagt aan enkele spelers wat ze belangrijk vinden. Hieronder de antwoorden:

Onze speler William vindt SPORTIVITEIT belangrijk.
België vindt:MEEDOEN IS BELANGRIJKER ALS WINNEN.
Alex zegt: NIET DUWEN IS BELANGRIJK.
Manon vindt ALLES IS LEUK.
Rust Roest vindt VERDEDIGER MAG JE NIET AANRAKEN
Ready vindt SCOREN BELANGRIJK

Kortom de meeste hebben het doel van dit toernooi gesnapt. Uiteraard gaat iedereen zijn of haar best doen om te winnen.

We spelen een toernooi tegen bekende clubs, Rust Roest, Ready, DKB/DOT/Swift en Geel. We spelen 3 keer. William is vandaag onze aanvoerder.

Wel moeten we nog een beetje wakker worden. De eerste twee wedstrijden verliezen we twee keer met 3 -1 tegen België en tegen Ready. Kees scoort in de eerste wedstrijd en Mariska in de tweede wedstrijd. Al onze spelers lopen hard en verdedigen goed. Ze hebben ook meerdere kansen maar die zitten helaas niet. We moeten ook nog een beetje leren afvangen als iemand anders probeert te scoren.

De laatste wedstrijd zijn we in vorm en winnen we met 7- 3, Mike scoort de eerste 2 punten, Pieter de volgende twee, dan Mariska, dan weer Mike en tot slot Cas. William is een kei in ballen onderscheppen met zijn lange armen. Natalya heeft heel goed verdedigd zodat haar tegenspeelster niet kon scoren. Ook Inga heeft heel goed haar best gedaan met verdedigen en goed de bal aangegeven zodat een ander kan scoren! Wim valt tussen de wedstijden door aan de kant in slaap, maar dat mag de pret niet drukken. Wim geniet van het meegaan, maar als de bal langs rolt, duurt het even voordat hij bedenkt dat hij die kan pakken. Ach ja, dat kan gebeuren.

In België heeft altijd iedereen gewonnen. We krijgen een medaille en een bidon. Tijdens de lunch krijgen we friet met een snack en heel de dag door is het vrij koffie of thee drinken.

De burgemeester en nog een paar bekende mensen in België komen helpen met medailles omhangen. 2 spelers van België worden gehuldigd met een hele mooie foto, omdat ze ervan het begin bij zijn.

Kortom het was een mooi spektakel.

Het is tevens voor ons een aanloop naar de  voorbereiding van de promotiewedstijd tegen het Gteam van België. De contacten zijn vandaag gelegd met degene die dit coördineert. We krijgen er nog meer zin in. Komende maand moeten we trainen om te kijken of we ons kunnen verbeteren.

Sinds vandaag hebben we een sponsor voor  het Gteam voor het bestellen van  oranje T-shirts om tegen België te spelen

Kortom we zijn blij voor onze spelers en ook trots op hun sportiviteit.!!!

#1    05-10-2015    08:18:    Petra
Wat ben ik toch weer super trots op dit team!!!!! Jammer dat ik jullie niet in actie gezien heb. Ga zo door!!
#2    05-10-2015    14:28:    Karin
Leuk verslag! En gefeliciteerd G-team en begeleiders!
Super!!
#3    06-10-2015    07:32:    Tamara
Weer super goed gedaan allemaal!! Ga zo door!
#4    07-10-2015    13:50:    Rianne Mathijssen
Leuk verslag om te lezen en wat een mooie dag hebben jullie beleefd. En nog wel over de grenzen...