Tour for Life verslag Johan de Jonge

04-09-2018 20:29

Beste KVT’ers,

Een negen maanden geleden deed ik een oproep op onze site om mij te sponsoren voor de Tour for Life. Dit is een fietstocht van Italie naar Nederland met als doel geld in te zamelen voor het Daniel den Hoed Fonds. Mijn doel was om uiteraard fysiek deze inspanning te kunnen voltooien maar ook om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker.

Ik ben door vele KVT’ers persoonlijk gesponsord maar ook mijn actie om gedurende het zaalseizoen de toiletten schoon te maken in de Westerwel heeft goed bijgedragen aan de inzameling. Ik heb alle persoonlijke sponsoren op de hoogte gehouden van mijn vorderingen en verhalen tijdens de tocht maar ik vond het toch leuk om op de site een verhaaltje te plaatsen om te laten weten hoe het mij verlopen is.

Ik ben afgelopen zondag in Sittard gefinished na 8 dagen op mijn zadel te hebben gezeten. We hebben als team (6 renners en 3 begeleiders) een bedrag opgehaald van bijna 29.000 Euro waarvan ik er 6.131 Euro heb bijgedragen. Ik ben uiteraard super trots op het resultaat van de inzameling.

De tocht zelf was in één woord geweldig. Door de Alpen, Jura, Vogezen, Ardennen en Limburg rijden in mooi weer maar ook (helaas) 2 dagen met regen. Mooie natuur gezien, verhalen van mensen aangehoord waarom ze meedoen aan deze tocht en afgezien. Voor degenen die wel eens naar de Tour de France kijken: ik heb nu echt respect voor de profs. Kilometers lang klimmen in de Alpen met percentages die variëren van 5 tot 12% en dan gedurende 50 kilometer aan een stuk, lange (saaie) tochten door de graanschuur van Frankrijk waarbij je kilometers lang geen mens tegen kwam en in de Ardennen kortere klimmetjes van 18% !!!. Fysiek een aanslag op mijn lichaam maar mentaal weer een stuk sterker geworden. Tijdens de week een dip gehad maar door mijn teamleden er doorheen gesleept waarna ik de volgende dag, terwijl ik me weer goed voelde, wat terug heb kunnen doen voor een ander teamlid die er doorheen zat. Zo zie je maar dat je als team meer kan bereiken dan als een aantal eenlingen samen. Hetzelfde geldt uiteraard voor de teams waar wij als korfbalvereniging mee te maken hebben. Ik heb in totaal 1305 Kilometer en 20.500 Hoogtemeters mogen rijden.

De aankomst in Sittard was echt een spektakel. Na 1 week afzien je vrouw, kinderen, schoonouders, broers en zussen weer zien doet je goed en dan helemaal als je tijdens de uitreiking van de medailles de eindstand te zien krijgt wat we hebben bijgedragen voor het onderzoek naar kanker. De totale organisatie heeft in totaal ruim 1 Miljoen Euro opgeleverd wat uiteraard een geweldig resultaat is.

Er valt uiteraard nog veel meer te vertellen over mijn ervaringen maar die vertel ik wel persoonlijk als we weer langs het veld staan.

Iedereen nogmaals bedankt voor de support en uiteraard de sponsoring.

Groeten,

Johan de Jonge