Update scheidsrechters

11-07-2019 08:06

Hoi Allen,

Via de site willen we iedereen op de hoogte stellen van de vooruitgang die we de afgelopen periode geboekt hebben op het gebied van de scheidsrechters.

Allereerst willen we meegeven aan iedereen dat de boete dit jaar vele malen lager is uitgevallen dan de jaren ervoor en dat we voor volgend seizoen geen punten in mindering gebracht krijgen. Dit is al een hele mooie prestatie van alle scheidsrechters.

Een mooie uitdaging voor volgend jaar is dat we helemaal geen boete krijgen en wie weet voor een bonus kunnen gaan. Hoe mooi zou dat zijn?

Daarnaast hebben zich in de laatste weken nog een groot aantal nieuwe scheidsrechters uit teams aangemeld om breedtekorfbalwedstrijden te gaan fluiten. Mooi om te zien dat het binnen de club meer is gaan leven en dat velen bereid zijn een bijdrage te leveren. Top!

Voor ons als scheidsrechterscoördinatoren belangrijk om aan de slag te gaan met de begeleiding. Op dat gebied hebben we niet stil gezeten. In de afgelopen periode hebben we (oud-)scheidsrechters benaderd met de vraag ons te helpen bij de begeleiding van de nieuwe, vaak jonge scheidsrechters. Verheugd zijn we met degenen die deze taak op zich willen nemen. De volgende begeleiders hebben we volgend jaar; Wil de Kort, Jasper vd Beld, Arie de Kort, Jurgen de Greef, Yorick van Krieken, Jan Meeuwsen, Rob Peperkamp, Tom Labee en Frans Schoenmaker.

Korte tijd geleden zijn we met een aantal begeleiders bij elkaar gekomen om te brainstormen hoe we de begeleiding vorm willen geven. Daar is uitgekomen dat in het begin van het seizoen de begeleiders een informatieavond gaan organiseren voor de scheidsrechters. Tijdens deze avond worden de basis spelregels besproken, waar je op moet letten als scheidsrechter en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Daarnaast gaan we er voor zorgen dat bij de eerste 2 a 3 wedstrijden de scheidsrechters (die daar behoefte aan hebben) begeleid worden. Na de wedstrijd zal er tijd zijn om de wedstrijd te evalueren en de scheidsrechters te voorzien van tips voor de volgende wedstrijd. Na een aantal wedstrijden zal aan ieder individueel gevraagd worden of er nog behoefte is aan begeleiding en kan er op individuele basis een begeleidingstraject voortgezet worden.

Alle scheidsrechters zullen binnen een aantal weken meer informatie ontvangen over de begeleiding.

Safe the date:  Informatieavonden scheidsrechters maandag 26 en/of dinsdag 27 augustus 19.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Rob Peperkamp & Amanda van Hooff