Het Verslag...Tilburg 2 - Odo Maasland 2

09-09-2019 21:20

We zijn van start...

Grauwe lucht vandaag, briesje over het veld, niet echt warm. Hebben we in deze condities getraind en oefenwedstrijden gespeeld? Nee. Alleen maar warmte en... zweetdruppels. Maar goed, thuis starten. Lekker. Dame in het zwart fluit prima wedstrijd. Lekker. We pakken met het laatste fluitsignaal twee punten (we verklappen het alvast). Lekker!

Aardige start van de ploeg. Tempo en kansen creëren. Dat doen we... heel veel kansen creëren gedurende de eerste helft. Altijd even zuiver? Nee. Zowel op afstand en de meer opgelegde kansen zoals doorlopers en onder de korf helpen we met groot gemak om zeep. Jammer. Gehele eerste helft steeds maar een enkele goal voor en we komen niet los van de tegenstander. Spelbeeld laat een beter Tilburg zien. ODO voelt dit ook maar vindt natuurlijk aanknopingspunten voor de tweede helft.

Het wordt er niet beter op zullen we maar zeggen. Van tempo en kansen creëren naar onzorgvuldig en veelvuldig balverlies. Kwartiertje van de tijd verspilt in de tweede helft. ODO dan? Nee, zij weten Tilburg niet ook niet onder druk te zetten. Na een tijdje ineens een gaatje van vier goals 14-10. Tilburg herpakt zich een beetje en probeert nog aan de twintig goals te komen. Lukt net niet. ODO blijft op afstand. Eindstand 19-13.

Volgende week uitwedstrijd bij Twist. Wie? Twist! Huh. Let op... Oranje Nassau en Spirit gingen in 2015 al samen en in 2016 kwam hier KV Vlaardingen nog bij. Deze cocktail maakt Twist. We komen eraan!

Tilburg 2