Het Verslag...Tilburg 1 - Weidevogels 1

04-10-2019 16:12

Iets later dan gebruikelijk. Misschien maar goed ook. Het is inmiddels donderdagmiddag en ik denk dat ik er nu pas objectief iets over kan schrijven.

Weidevogels was uitgevlogen voor een wedstrijd aan de Bladelstraat. Tot dit weekend voerden zij met 6 punten uit 3 wedstrijd de ranglijst aan. Goed van hun kant, maar verder niet heel veelzeggend. Na een goede wedstrijd tegen Wion hoopten wij het lek boven te hebben en een stijgende lijn in te zetten.

Dat het slechte weer een voorbode bleek te zijn voor een nog veel slechter verloop van de wedstrijd, had niemand van tevoren gedacht of gehoopt. Als we dat hadden geweten, hadden de toeschouwers beter de kantine in kunnen duiken voor een warme chocomel met slagroom of een biertje… of misschien wel iets sterkers.

De eerste helft speelden we met de wind mee. Hier hadden we ons op voorbereid. Afgelopen donderdag zelfs in extreme maten. Ondanks een aardig begin aan de kant van Tilburg, slaagden we er niet in om afstand te nemen van onze tegenstanders. Weidevogels beschikte over een paar sterke spelers, maar bood vooral ook heel veel kans om hun kwetsbaarheden op te zoeken en goals te maken. Althans, in theorie. Of als Tilburg in goede (of acceptabele) doen verkeerde. Helaas was dit verre van het geval. Doelpunten vielen niet meer, en het zou een lastige wedstrijd worden.

In de rust duidelijk afgesproken om in functie te gaan spelen, en zodoende (vooral over de dames) goals te gaan maken. Hier waren zij namelijk kwetsbaar. In de tweede helft zochten we veel de achterkant van de korf i.v.m. de wind. Vrijwel gelijk na het startsignaal loopt Quinty haar boomlange tegenstander voorbij en maakt de aansluitingstreffer. Dit veel herhalen, en het komt wel goed… zou je zeggen. Gedurende de hele tweede helft was het hard werken voor ieder zwaarbevochten doelpuntje, dat vaak te lang op zich liet wachten. Zeker als je ziet dat zij ineens van afstand raak gaan schieten. Zelfs de inbreng van spelers die gemaakt zijn voor dit “simpele” spelletje, kon geen uitweg bieden. Wedstrijd eindigt in een pijnlijke 15-19.

In het verslag van Weidevogels wordt gesproken van “euforie”, “foutloos” en “titelfavoriet verslagen”. Naar eigen zeggen hebben zij – geheel volgens plan – er voor gezorgd dat onze heren geen kant op konden. Ook stegen ze aanvallend boven zichzelf uit, door meer te scoren dan ze toe nu toe gedaan hadden. En dat ondanks het weer. Chapeau.

Als we de balans nu opmaken zien we dat er van de 4 wedstrijden slechts 2 gewonnen zijn. Dat ligt niet aan individuele kwaliteit, want die is er. Ligt het dan aan de ups & downs die iedere jonge ploeg meemaakt? Nee, zo makkelijk komen we er niet vanaf. We gaan twee keer onderuit tegen een ploeg die 110% weet te geven en op wilskracht heel ver komt. Daar staat tegenover dat we het onszelf moeilijk maken door tegenstanders, scheidsrechters, etc in ons koppie te laten. Titelaspiraties even loslaten, en terug naar de basis. De wil om te winnen is er wel, maar wordt niet vertaald naar ons spel. We moeten juist gas bij gaan geven als het even niet vanzelf gaat. Hierin is nog een hoop werk te verrichten.

Volgende week IJsselvogels uit. Zij staan met 0 punten onderaan. Maar goed, we hebben geleerd dat dat helemaal niks zegt.

Namens Tilburg 1

Fedde

#1    07-10-2019    15:54:    Remko
Gelukkig Feddinho. De vetraging betekende niet afhaken ghehe. Top, goed bezig!
#2    07-10-2019    15:54:    Remko
Gelukkig Feddinho. De vertraging betekende niet afhaken ghehe. Top, goed bezig!