Het verslag... Ijsselvogels 1 Tilburg 1

08-10-2019 20:15

Sleutelwoorden van dit weekend: honderdtwintig procent. Wedstrijdje tegen de IJsselvogels uit Moordrecht. Nee, U leest het fout. Moor-drecht en niet moord-recht. Prima complex, spannende wedstrijd van ons tweede (goh wat verrassend). Laatste minuten de wedstrijd toch binnenslepen… goh, what’s new? Just another day at the office. Maar dat zou onderdoen voor de spanning en sensatie van het einde van de wedstrijd. Niet te vergeten de soepele, ietwat te jeugdige en bovenal hilarische vreugdedans van Opa Remko. Maar dat mag ook wel na zo’n feilloze wegtrekbal. Noem het een “mislukte Frank”, want deze van Remko zat er wel in.

Tilburg 1 was uit op wraak na de tegenvallende resultaten tot nu toe. Hoewel, wraak klinkt wel erg negatief. Laat dat nou net hetgeen zijn waar we vanaf willen. Naast 120% geven gaan we elkaar positief benaderen en stimuleren. Ook willen we af van het imago dat zegt “één goaltje verschil is toch ruim genoeg”. Nee, alles geven en genieten. Killen.

De felle klank van het startsignaal galmde nog na of Frank wordt bij een doorbraak in zijn rug geduwd. Eerst komt hij de paal tegen, daarna stort hij ter aarde. Zoals alleen Frank dat kan volgt er een kritische noot richting scheidsrechter, terwijl hij op zijn bebloede knieën zit, met zijn handen naar de hemel en zijn gezicht vol ongeloof. Werd het dan echt zo’n wedstrijd? Gelukkig niet. Want: 120% en positieve energie. Al snel wordt de orde hersteld en lopen we uit naar een goal of 7 verschil. Wat kan het spelletje dan ineens leuk zijn. Kansen vliegen ons om de oren en iedereen komt aan bod. Misschien allemaal wat overdreven dit, maar zo voelde het wel. Dat is ook belangrijk.

Na dit moment zijn we niet meer in de problemen gekomen. Hier en daar was de nasleep van vorige week nog zichtbaar, in de zin van periodes zonder doelpunten en zonder inspiratie. Gelukkig lukte het nu wel om daar samen uit te komen. Zelfs wat missertjes van de scheids deden er niet meer echt toe. Ter verdediging van de beste man; die coach van Tilburg 1 was ook wel erg vervelend hoor. Gewoon de dug-out in sturen. Groot gelijk. Nog even overwogen om het aan de scheids te melden toen de coach toch weer van de bank kwam. Iedereen zit in een leerproces. Coach niet uitgezonderd 😉

De wedstrijd eindigt in 13-24. Eerste puntjes op vreemde bodem. Misschien had de score nog wat groter kunnen zijn. Wellicht nog een paar onnodige goals tegen. Doet niets af aan het lekkere gevoel dat we hebben kunnen pakken vandaag. Hierop voortborduren en dan zaterdag de wedstrijd tegen directe concurrent Tjoba. Zij verloren dit weekend hun eerste kostbare punten in de strijd om de titel. Zelfde tijd, zelfde plaats als u van ons gewend bent. Bladelstraat 1 te Tilburg. 15:30. Hopelijk tot zaterdag!

Namens Tilburg 1

Fedde