Het verslag... Tilburg 1 Tjoba 1

14-10-2019 20:36

Welkom bij het wekelijkse verslag over de rollercoaster die Tilburg 1 heet. “Ups” worden steevast gevolgd door “downs” en andersom. Gevoelsmatig zijn we al een paar keer over de kop gegaan, denken we daarna het juiste pad weer gevonden te hebben, om vervolgens nog eens goed door elkaar geschud te worden. Vorige week gewonnen en een goed gevoel opgedaan. Dus… u kunt het verloop van deze wedstrijd al wel raden.

Ditmaal Tjoba op bezoek. Het feit dat Tilburg 2 weer wist te winnen, zal u niet verbazen. Gek genoeg is het feit dat ze dit wéér in de laatste minuten van de wedstrijd voor elkaar kregen, ook bijna een gegeven. “Every time the same song”, zou Louis van Gaal zeggen. Wel weer petje af voor de werklust en overtuiging. Nog even schrikken toen Simon na een botsing naar zijn knie greep. Lijkt mee te vallen, maar we wachten even af.

Tijdens het toernooi in Westzaan speelden we 12-12 tegen Tjoba. Of 11-11. Sommigen dachten zelfs 6-6, maar wat maakt het uit. In ieder geval een stugge ploeg. Toen ontstonden er genoeg kansen, maar misten we de daadkracht om het verschil te maken. Nu waren we voorbereid op de gevaren die op de loer lagen, en wisten we hoe we deze wedstrijd in moesten gaan. Ten opzichte van toen, hadden zij wat nieuwe gezichten of juist oude bekenden meegenomen. Dit deed niets af aan ons plan. Er moest gewonnen worden. Eventueel nog met zicht op de ranglijst, maar vooral om onszelf een dienst te bewijzen.

In de eerste helft gingen beide ploegen redelijk gelijk op. De uitploeg schoot met scherp, wat het voor ons lastig maakte om bij te blijven. Desondanks ging dit toch best aardig. Weliswaar gingen we met een achterstand van drie goals de rust in, maar door wat slimmer de kansen te selecteren en verdedigend druk te blijven geven, moest het goed komen. Gek genoeg staat dat in bijna elk verslag tot nu toe. Coaches even bij de scheidsrechter op bezoek in de rust. Het was weer een typisch gevalletje “er-zit-een-beoordelaar-langs-de-lijn” vandaag.

In de tweede helft bouwde de spanning op. Scheids had beloofd meer door te laten gaan. Goed voor de wedstrijd, en voor de trommelvliezen. Eerst liep Tjoba uit naar 5 doelpunten verschil. Daarna beleven wij een opleving en weten we tot 18-18 te komen. Dan volgt het cruciale moment waarin we dachten een strafworp mee te krijgen na een doorbraak van Rebecca. Of nee toch niet. Want de scheids zou meer door laten gaan. Dit in combinatie met een aantal plaatsfouten die daarop volgden, zorgden er voor dat we onze flow verloren. We komen achter. Alles of niets! Helaas… bij het laatste fluitsignaal kijken we naar het scorebord, en daar staat 19-21.

Tjoba gaf ons vandaag een koekje van eigen deeg. We dachten dat het van 1 of 2 spelers zou moeten komen, waarop we goed hebben geanticipeerd. Helaas anticipeerden zij ook, en bleken ze in staat om over alle schijven goals te maken. Precies het spelletje wat wij zo graag spelen. Het bleek vandaag helaas niet te lukken.

Zes wedstrijden gespeeld. Drie gewonnen, drie verloren. Vierde plaats in de ranglijst, zes punten achter de koploper. 124 goals gemaakt (meeste van iedereen), verdedigend zitten we in de middenmoot met 103 goals tegen. Nu moeten we gaan bouwen richting de zaal, om daar te zorgen dat we er wel staan.