Home / Nieuws

Korfbalclinic bij de BSO

27-10-2019 22:04

We kregen de vraag van de Sport-BSO Reeshof of we in de herfstvakantie 2x een clinic wilde geven voor hun kinderen tezamen met de Sport-BSO Warande.

Dus wij, als ledenwerfcommissie, hebben om ons heen gevraagd en een aantal vrijwilligers gevonden die dit leuk vonden om te geven. 

Op dinsdag om 1 uur was het zover. Tom, Sander, Sofie, Naomi, Nick en Jens waren er klaar voor. Eerst ballen, palen en poten naar de zaal brengen en daarna alles klaar zetten. 

Half 2 kwam de groep kinderen van 4 tot en met 7 jaar naar boven. De groep werd in 2-en gedeeld. En daar werd begonnen. 

Natuurlijk eerst een warming-up. De kat en de muizen renden door de zaal heen en wie af was mocht eerst aan de kant staan, maar bij de 2e ronde mochten de kinderen in een korf gooien. 

Belangrijk was dat het resultaat er was...in de korf gooien. Hoe hoog de korf stond was nu niet belangrijk! En je zag aan de kinderen dat ze het totaal niet erg vonden als hun staart gepakt werd want dan mochten ze weer gaan gooien. Heel stiekem zag je ook een enkeling na een score gewoon naar een andere korf lopen zodat ze nog een keer konden gooien.

Deze middag werd er geoefend op overgooien en op netjes schieten. En zoals Jens dan zei tegen de kinderen: geen kippenvleugels. 

Na een uurtje werd er gewisseld van groep en mochten Tom, Sander, Sofie, Naomi, Nick en Jens opnieuw aan de slag. Dezelfde oefeningen en toch was dat een ander uur. 

Als afsluiting hebben ze met z'n zessen een wedstrijdje gespeeld om te laten zien hoe een echte wedstrijd eruit zag. 

En donderdagmiddag stonden Tom, Sander, Sofie en Naomi wederom klaar om de clinic te geven. Dit keer kwam ook Rob helpen en was Jens 1 van de kinderen die deelnam aan de clinic.

Nu stond om half 2 een kleinere groep kinderen klaar van de BSO's in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Wederom zijn er 2x een uur allerlei spelletjes en oefeningen gedaan, maar dit keer een moeilijkheidsgraadje hoger. Dus niet zomaar overgooien, maar met de goede voet naar voren staan en met 1 hand gooien op de neus van je overbuurman. En zo werden er deze middag veel tactische uitleg gegeven en werd er goed naar geluisterd en naar gehandeld.

En wat leuk om te zien dat veel kinderen beide middagen begonnen op een lage paal die er staat en al snel toch proberen om op een hogere paal te scoren. 

We willen de Sport-BSO Warande en Sport-BSO Reeshof bedanken voor de mogelijkheid om deze clinic te mogen geven. 

En wij zijn erg tevreden over deze 2 middagen en we willen alle vrijwilligers bedanken voor hun superinzet!

Karin en Arjette

 


Reacties (0)

Reageer


Reageren:

Naam:

E-mail:

Reactie: (Max. 1000 karakters)    0 / 1000