Nieuwe hoofdtrainer Tilburg 1: Tom Mertens!

05-03-2020 22:03

Nieuwe hoofdtrainer Tilburg 1: Tom Mertens!

KV Tilburg heeft een opvolger voor Steven de Graaff gevonden. Aankomend seizoen zal Tom Mertens de selectie onder zijn hoede nemen.

Tom Mertens is op dit moment bezig met zijn tweede en laatste seizoen bij KC Verde, een korfbalvereniging uit Antwerpen die in zowel in de zaal als op het veld in de hoofdklasse 1 speelt.

In het verleden gaf Tom onder meer training aan de selectie van Tjoba, een bekende vereniging voor KV Tilburg.

Een korte introductie is op zijn plaats: “Mijn naam is Tom Mertens, ik woon in Merksem -bij Antwerpen - en ben vader van drie kinderen. Op zevenjarige leeftijd startte ik met korfballen bij Schoten KC. Drie jaar later stapte ik over naar Kwik KC. Na het winnen van enkele nationale titels in de jeugdreeks maakte ik hier op achttienjarige leeftijd de overstap naar de selectie, waar ik ruim dertien jaar heb gespeeld. Na een korte sabbatical vroeg Kevin de Waele mij of ik samen met hem de selectie van ASKC wilde trainen. Zo is het balletje gaan rollen en is de liefde voor het coachen begonnen. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging als coach van KV Tilburg!”

De afgelopen tijd voerde de TC verschillende gesprekken met mogelijke coaches. Bij Tom hadden we direct een goed gevoel en dat bleek wederzijds. Ook coach van Tilburg 2 Kevin Danklof en de spelersgroep waren het er unaniem over eens dat Tom de nieuwe trainer moest worden.

We zijn blij dat we een opvolger voor Steven gevonden hebben. Hierbij wensen we Tom veel succes en een prettige samenwerking toe en – niet te vergeten – vele sportieve hoogtepunten!

Graag willen we Steven de Graaf van harte bedanken voor het leiden van ons vaandelteam.

Namens de TC

Sander

#1    06-03-2020    14:30:    Remko Meeuwsen
Beste Tom, van harte welkom bij KV Tilburg! Ik hoop dat je snel thuis geraakt bij deze voor jou nieuwe club. Op naar een mooie samenwerking.