Belangrijk bericht van het bestuur

24-03-2020 21:41

Belangrijk bericht van het bestuur

Voor Elkaar en Met Elkaar…………, hoe toepasselijk zijn deze woorden in een tijd waaraan niemand van ons ook maar ooit gedacht zal hebben dat het ons kon overkomen.

Allereerst wil het Bestuur aan alle leden en ouders van leden die actief zijn in de zorg en de maatschappelijke ondersteuning van onze zwaar onder het Corona-virus gebukt gaande samenleving, haar bewondering en waardering uitspreken voor jullie tomeloze inzet naast de dagelijkse beslommeringen in jullie eigen privé omgeving. Hou je haaks en zorg goed voor jezelf, wij zijn super trots op jullie!

In het bijzonder denken wij ook aan de KV-Tilburg leden en hun dierbaren die door het sociaal isolement wat aan de zieken- en  verzorgingshuizen is opgelegd, in een wel heel merkwaardige wereld zijn beland.

En opeens staat ook de korfbalwereld stil. Ook onze actieve vereniging heeft haar activiteiten moeten stoppen om zo, net als alle andere sportverenigingen, haar steentje bij te dragen aan de ultieme poging om te proberen de verspreiding van het virus een halt toe te roepen.

Hoe het verder gaat met korfbal?

Het spijt ons dat we jullie moeten mededelen dat naar aanleiding van de verscherpte richtlijnen van 23 maart de KNKV heeft besloten om de tweede helft van de veldcompetitie af te lassen.

Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie - dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  - besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Voor meer informatie kunt u de site van KNKV raadplegen: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

Vanuit KV-Tilburg mogen wij vooralsnog geen enkele verenigingsactiviteit ontwikkelen, hoe graag we jullie ook afleiding zouden willen bezorgen. Ook het jaarlijkse korfbalkamp, voor veel jeugdleden een van de hoogtepunten van het seizoen gaat niet door.

Zorg vooral goed voor jezelf, beweeg en weet dat een medelevend woordje heel veel waard is! Via de website, de informele WhatsApp groepen en Facebook zullen wij u op de hoogte houden van de regelgeving en de beslissingen van het KNKV, de korfbalbond.

Staat de vereniging dan helemaal stil? Nee, zeker niet. Op de achtergrond zijn veel mensen bezig alle voorbereidingen in kaart te brengen om, zodra het weer verantwoord is, KV-Tilburg weer actief te laten zijn. We hopen dat we voor de zomervakantie nog een aantal leuke activiteiten kunnen organiseren. Dat is niet makkelijk zonder elkaar te treffen in vergaderingen, zonder op de accommodatie te mogen komen maar: “Social Media is ineens SOCIAAL inzetbaar!”  Er wordt gewerkt aan diverse scenario’s en ook hier is aan iedereen die betrokken is, en dat geldt zeker ook voor de medewerkers van het KNKV, een woord van DANK op zijn plaats.

Zorg goed voor jezelf en hopelijk tot snel bij KV-Tilburg.