Tiel A1 - KVT A1

10-02-2018

Tiel A1 – Tilburg A1 (11-14)

Zonder onze vaste verslaggever moesten we midden in het carnavalsweekend afreizen naar Tiel. Dit met de wetenschap dat Oranje Wit “gewoon” gewonnen had van DSC A2 en het kampioenschap vandaag dus niet zeker gesteld zal worden.

Dat uit naar Tiel lastig zal zijn konden we weten, ze hebben nog geen thuiswedstijd verloren en zullen er alles aan doen om dit zo te houden.

Aanval: Sander, Antoine, Meike en Quinty K. Verdediging: Jelle, Jelle, Marloes en Quinty M. Res. Fedde en Marleen.

In de eerste helft kwamen wij niet in ons spel. De combinatie van een zeer fel Tiel en een Tilburg dat veelal de verkeerde keuze maakte zorgde toch wel voor een zeer beschamende ruststand van 5-3. Scores 2 keer Marloes en één keer Antoine. Of de carnavalsvrijdag invloed heeft gehad? Ik denk (hoop) het niet, Tiel zat meer in de wedstrijd, was feller in de duels en zocht wel de grens op. Waar wij met name te laat wakker waren, de verkeerde kansen pakte en meer hulp van de man in het spreekwoordelijke zwart verwachte.

In 2e helft kwamen beter uit de startblokken en na het inbrengen van Fedde en Marleen kregen we met vlagen weer wat van ons spel terug. Waar Tiel tot 7-7 nog mee scoorde en steeds op voorsprong bleef werd na 10 minuten in 2e helft de wedstrijd naar ons toe getrokken en trokken we een gat naar 8-13. Dat de einduitslag uiteindelijk 11-14 werd in ons voordeel was voor de statistieken. Overige statistieken, scores door Marleen (2), Sander (2), Antoine (2), Jelle (2) Quinty, Marloes en Fedde.

Dat de punten meegaan naar Tilburg is geweldig, dat we op koers liggen voor het kampioenschap is prachtig, dat we elke week de beste versie van onszelf moeten laten zien is nu ook helder.

Op 3 maart om 13.00 spelen we onze laatste thuis tegen DSC, bij winst (en een gelijkspel) zijn we kampioen. Ik verwacht een prachtige wedstrijd met spelers en coaches die nog 1 keer in de zaal zullen laten zien wat ze kunnen.

Ik hoop dat de tribunes goed gevuld zijn! Ook al wordt er dat weekend weer een verslag geschreven door onze vaste verslaggever! Het zien van een live wedstrijd is altijd mooier!

Groet,

Vincent

PS foto’s zijn te vinden op:. www.wimdebruijne.nl / https://www.oypo.nl/pixxer/api/templates/1207.asp?id=EF1FD3BAEFBCC10A

#1    12-02-2018    15:34:    M van den Bemt
als Oranje wit zaterdag verliest zijn wij kampioen:
#2    12-02-2018    16:35:    Johan de Jonge
Zelfs bij gelijkspel, maar dat zou niet leuk zijn kampioen worden zonder zelf te spelen.