Vriendenschaar A1 - KVT A1

14-04-2018

Vriendenschaar A1 – KVT A1

Soms zijn er van die wedstrijden waarvan je niet van  te voren kan aangeven hoe het gaat verlopen. Vriendenschaar is zo’n ploeg waar het beide kanten op kan gaan. De thuiswedstrijd in het najaar was dan wel verloren maar dit was maar nipt. Ze staan 1 punt boven onze A1 en twee punten achter de koploper PKC A2. Mocht onze A1 vandaag verliezen dan is het gat naar de koppositie en plek 2 erg groot. Mochten we winnen dan kan dit veldseizoen, na de zaal, nog wel eens een heel mooi resultaat opleveren voor onze A1.

A: Fedde, Sander, Quinty K en Meike
V: Jelle R, Antoine, Quinty M en Marloes
R: Jelle S en Julia (A2)
Geblesseerd: Marleen

De wedstrijd werd gespeeld op een “groot” veld wat door Vincent en Rebecca al goed voorbereid was in de trainingen. Het “gras” was herkenbaar slecht, leek wel het veld van KVT van vorig seizoen, en leverde de gehele wedstrijd veel glijpartijen op aan beide kanten. De eerste helft liep echt heel erg gelijk op. Het ene moment was het KVT dat voorstond en direct erna weer Vriendenschaar. De scheids, helemaal uit Haarlem gekomen, liet veel toe wat het spel voor de toeschouwers erg leuk maakte. Uiteindelijk was het met rust maar 6-6 maar zat de spanning er goed in bij de spelers, toeschouwers en na later bleek ook de coach. Gescoord was er door: Sander (2x), Quinty K, Quinty M, Marloes en Jelle R.

De 2e helft begon erg slecht voor ons team en als snel, binnen 5 minuten, keken we tegen een achterstand aan van 3 punten. Wat ons team heeft geleerd dit seizoen en wat een groot verschil is met afgelopen jaar, is dat het om kan gaan met tegenslagen en veerkracht toont. Na 15 minuten staan we weer gelijk met 11-11. Dit was het moment voor Vincent om tactisch te gaan wisselen en gebruik te maken van het feit dat er 8x gewisseld mag worden. Jelle S en Julia komen erin in het aanvalsvak voor Antoine en Quinty M. Jelle om de lange heer te bedwingen en Julia voor haar schot. Dit levert direct resultaat en we komen met 11-13 voor te staan. Hierna werd de wisseling direct weer terug gedraaid. Doelpunten over en weer waarbij, helaas voor ons, Vriendenschaar via de heren op een 16-14 voorsprong komt. Nu wederom een wissel: Jelle S voor Antoine, Julia voor Quinty M waarna we weer gelijk komen op 16-16. Nu mag Antoine er weer in voor Jelle S en Quinty voor Meike R. Met nog ongeveer 1 minuut op de klok komen we op een 16-17 voorsprong die we heel professioneel uitspelen. Gescoord werd er door: Marloes (3x), Meike, Fedde, Sander (2x), Jelle R (2x), Julia en Quinty K.

Door dit resultaat stijgen we een plek op de ranglijst en staan we keurig 2e achter PKC. Volgende week wederom een mooie wedstrijd, thuis, tegen TOP en hebben we nog 5 “finales” te gaan.

Was het korfbal technisch heel goed? Dat laat ik lekker over aan de experts maar één ding kan ik wel zeggen: spannend was het en voor degenen die er niet bij waren, jullie hebben een mooi korfbalgevecht gemist.

Tot volgende week,

Johan de Jonge