GKV A1 - KVT A1 veld

12-05-2018

GKV A1 – KVT A1

Kamp, examens en een combinatie van deze twee zouden wel eens van invloed kunnen zijn op de gesteldheid van onze A1. Voor ons team staat er niet veel meer op het spel, kans om eerste te worden is erg klein maar voor GKV is elk punt van belang om degradatie te voorkomen als nummer 7 van de poule.

A: Marleen, Marloes, Jelle S en Antoine
V: Quinty M, Meike, Fedde en Sander
R: Jelle R en Quinty K

Vooral in de 1e helft van deze wedstrijd was te zien dat de warmte, vermoeidheid (zie boven) en scherpte (gebrek aan) van invloed waren op ons team. GKV had het betere van het spel en bij ons team vielen de ballen er gewoon niet in. Kansen zat maar de ballen vlogen over, tegen of draaiden uit de korf terwijl aan de andere kant GKV scherp op schot was en heel veel verre schoten er goed ingingen. Dit betekende dat we de gehele eerste helft tegen een achterstand aan keken met als dieptepunt het feit dat we met 5 doelpunten verschil gingen rusten (11-6). Door ons team werd er gescoord door: Marleen, Fedde, Jelle S(2x) en Antoine (2x).

Na de rust komen we toch wel wat beter in de wedstrijd en werd het vooral langs de kant een verhitte strijd tussen de coaches. De vijf punten achterstand werden langzaam steeds minder maar helaas voor ons team kwamen we niet meer op een gelijke stand. Spannend werd het wel want steeds als we dachten gelijk te komen was het GKV die weer op 2 punten kwam. De scheidsrechter had het, met 2 beoordelaars langs de kant, toch wel wat moeilijk wat neerkwam op soms vreemde beslissingen aan beide kanten. Uiteindelijk verliezen we dus deze wedstrijd, toch wel een beetje verrassend, met een eindstand van 19-18. Doelpunten door: Marleen (2x), Marloes, Quinty K, Jelle S (2x), Sander (3x), Fedde (2x) en Quinty M.

Door onze nederlaag is PKC A2 nu officieel kampioen aan gezien we hen niet meer in kunnen halen met nog 2 wedstrijden te gaan. Neemt niet weg dat onze A1, met deze 2 wedstrijden nog in het vooruitzicht, trots mogen zijn op wat ze bereikt hebben. Vorig seizoen gedegradeerd uit deze klasse maar door een wildcard toch mogen blijven en dan tot op het einde meedoen in de top van deze poule. Nu alleen niet verslappen en over 2 weken weer scherp aan de wedstrijd beginnen tegen Fortis.

Ik hoop dat iemand anders dan een wedstrijdverslag kan/wil maken aangezien ik niet aanwezig kan zijn.

Groeten,

Johan de Jonge