Deetos A2 - KVT A1

02-12-2018

Deetos A2 – KVT A1

Na de verliespartij van afgelopen week tegen de mogelijk sterkste tegenstander van deze competitie, PKC, was het vandaag de mogelijkheid om de eerste punten van de zaalcompetitie te behalen. Deetos A2 moest zeker niet onderschat worden want bij de verenigingen uit Dordrecht en omstreken hebben ze een brede selectie, waar wij vanuit Tilburg alleen maar jaloers op kunnen zijn.

A: Marleen, Julia, Sander J en Jelle
V: Marloes, Quinty, Sander B en Ties
R: Lisa en Lars K (A2)

De partij, die met wat vertraging op film werd vastgelegd, begon wat rommelig en met wat vreemde valpartijen aan Deetos kant. Eén van de dames in het verdedigingsvak viel heel naar en hard op haar hoofd en zou later in de wedstrijd vervangen worden. De eerste helft verliep vwb scores redelijk gelijk op tot een stand van 5-5. Het ene moment stonden we voor en even later keken we tegen een achterstand aan. Met momenten lieten we mooie aanvallen zien en andere momenten liep het allemaal erg stroef. Na de 5-6 ging het beter en uiteindelijk gingen we rusten met een 7-9 tussenstand. Gescoord werd er door: Sander J (2x), Marleen (3x), Marloes, Sander B en Quinty(2x).

Met een donderspeech van Rebecca (Vincent was vandaag afwezig) nog in de oren kwam ons team na de rust terug in het veld. Het meegereisde publiek hoopte dat de spirit die we vorige week zagen tegen PKC ook tegen Deetos te zien zou zijn. Na nog wat kleine speldeprikken van Deetos was het toch vooral KVT die aan de gunstige kant van de score bleef. Langzaam maar zeker liepen we steeds verder uit en zou de eerste overwinning in de zaal ons niet meer ontglippen. In de 17e minuut mocht Lisa nog in het veld komen voor Marloes om op deze manier weer aan speelminuten te komen. Na haar blessure is het vooral taak om niet te overhaasten en langzaam weer meer wedstrijdminuten te spelen.
De wedstrijd zou uiteindelijk met een 16-25 gewonnen worden. Met 9 doelpunten in de eerste helft en bijna het dubbele in de 2e helft laat ons team zien dat met deze spirit en vechtlust laten we nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen in deze zaalcompetitie. Gescoord in de 2e helft: Marleen (2x), Julia (2x), Sander J (3x), Jelle S, Quinty, Ties (2x), Marloes (2x) en Sander B (3x).

Volgende week wederom een thuiswedstrijd en dan tegen TOP die we kennen van het veld en ook van vorige competities.

Tot volgende week.

Johan de Jonge