KVT A1 - Vitesse A1

10-03-2019

KVT A1 – Vitesse A1

Nog vier wedstrijden te spelen voor onze A1 in de zaalcompetitie. Eén van de doelstellingen was ervoor te zorgen dat de A1 behouden zou blijven in de overgangsklasse. Op het moment van spelen stond ons team op een 3e plek van onderen maar waarbij opgemerkt moet worden dat de nummers 3 t/m 6 heel dicht bij elkaar staan. Bij winst vandaag tegen Vitesse, nummer 2 in de competitie, zou behoud in deze klasse zeker zijn en komt plek 3 nog in zicht. De uitwedstrijd, net voor de kerstvakantie, was toch wel gezien als de minste wedstrijd van ons team dus moest er wat rechtgezet worden.

A: Quinty, Lisa, Sander J en Jelle
B: Sander B, Ties, Marloes en Isa (B1)
R: Marleen, Julia (nog niet geheel hersteld van blessure, Koen en Hester (beide A2)

Met een groot aantal toeschouwers van de tegenpartij op de tribune werd de wedstrijd gespeeld en konden we zien dat KVT vandaag het beste van het spel had. Hoe de uitwedstrijd tegen dit team zo slecht was verlopen en hoe het kan dat ze, tot vandaag, op een gedeelde 2e plek staan is een beetje vreemd. Al snel liepen we uit naar een comfortabele 6-1 voorsprong waarna er wat gemakzucht in het team sloop. Vitesse komt weer terug op 6-4 waarna KVT zich gelukkig herpakt. Uiteindelijk gaan we rusten met een stand van 15-7. (scores door alle spelers in het veld: Sander J (3x), Marloes (3x), Lisa (2x), Sander B(2x), Isa, Jelle, Ties en Quinty allen 1x).

Ons team kwam al snel terug op het veld na de rust waarna we lang moesten wachten op Vitesse, denk dat er in de kleedkamer de nodige woorden zijn gezegd want Vitesse was in de 2e helft een stuk scherper en feller. In tegenstelling tot vele andere wedstrijden lieten we ons niet uit de tent lokken en bleven we ons eigen spel spelen en winnen we deze wedstrijd met een eindstand van 26-19. Koen mocht het veld nog inkomen voor Sander B. Scores door: Sander J (3x), Sander B(2x), Marloes (3x), Isa, Lisa en Quinty (allen 1x).

Mooi resultaat voor ons team en met deze overwinning zijn we er zeker van dat de A1 komend seizoen ook in de overgangsklasse mag uitkomen en staan we op 4 punten van de 3e plek. Volgende week uit naar Sporting Delta (nu de nummer 2 op de ranglijst, dan nog thuis tegen Kinderdijk en als laatste naar KCR.

Groeten,

Johan de Jonge