KVT A1 - TOP A1 veld

12-05-2019

sKVT A1 – TOP A1

TOP is een oude bekende van ons team. Op het veld als zowel in de zaal zijn de teams aan elkaar gewaagd. De vraag is welk van deze teams het meest gegroeid is dit seizoen. Eén van de eerste wedstrijden van dit seizoen was uit tegen TOP en die ging voor ons team verloren. De wedstrijd erna in de zaal thuis in de Westerwel werd gewonnen maar daarna de uitwedstrijd weer verloren. Het zou er dus vandaag wel eens om kunnen spannen want ons team heeft de punten hard nodig.

A: Ties, Sander B, Julia en Marleen
V: Jelle, Sander J, Quinty en Lisa
R: Pepijn (B1) en Marloes

De weersverwachting voor vandaag was niet best maar gelukkig hadden alle weerapps en voorspellers het helemaal fout. Warm was het niet door de harde wind maar het zonnetje scheen heerlijk dus ideaal weer voor een mooie wedstrijd.
Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd maar het was KVT die de ban brak door een doelpunt van Marleen. Direct erna was het TOP die weer terugkwam in de wedstrijd en tot een stand van 4-4 ging het gelijk op. Hierna was het KVT die het beste van het spel kreeg en was het vooral één van de heren van TOP die tegen zichzelf begon te vechten door heel goed verdedigen van Sander B. De eerste helft sloten we af met een stand van 9-5. Gescoord door: Marleen (3x), Sander B (2x), Jelle (2x), Sander J en Ties (beide 1x).

Het begin van de 2e helft was het wennen voor KVT want nu was het aanvallen tegen de wind in en dit was toch even wat lastiger dan in de 1e helft. TOP komt door 2 doelpunten weer terug in de wedstrijd maar daarna herpakt ons team gelukkig weer en komt weer tot scoren. In de 17e minuut mocht Marloes in het veld komen voor Lisa en zorgen we er als team voor dat we aan de goede kant van de score blijven. Uiteindelijk winnen we deze wedstrijd met 17-12 en kunnen weer mooi 2 punten bijschrijven. Gescoord werd er door: Marleen (3x), Quinty (2x), Sander J, Jelle en Sander B.

Heel veel schieten we er niet mee op want de 2 ploegen direct onder ons spelen gelijk en dus lopen we eigenlijk maar klein beetje uit op de 7e plek (de 8e plek is voor Vriendenschaar die nog geen punt hebben gehaald).

Volgende week een topwedstrijd tegen de lijstaanvoerder Sporting Delta A1.

Groeten,

Johan de Jonge