Tilburg 1 - Odo 1

09-09-2019

Vandaag was het dan zover. De officiële start van het veldseizoen. Een thuiswedstrijd tegen Odo 1 uit Maasland.

Tilburg 1 kende een aardige voorbereiding. We begonnen met een verliespartij tegen KCR, maar wel eentje waarin we veerkracht toonden en lieten zien dat onze jonge ploeg potentie heeft. Dit werd gevolgd door twee gewonnen toernooien. Een feestje in Zaandam, en de volgende dag met twee trofeeën, een kleine kater en een mooi souvenirtje weer naar huis (@Lex). Laat maar komen die competitie! Hoewel... hopelijk hebben we wel geleerd van onze valse start van vorig jaar, waarin we op de zandbak in Hendrik-Ido-Ambacht onderuit gingen. Toen liepen we meteen achter de feiten aan. Dit moest nu voorkomen worden.

Al met al gaan we vol goede moed deze wedstrijd in. Uitgaande van eigen kracht en met positiviteit. Wat moet je ook anders? We willen kampioen worden... nu echt! Frank werd door de beoordelaar van de scheids al uitgemaakt voor “oude garde”. Ook wisten we dat we op moesten letten met eventuele verbale uitspattingen. Iedere vloek is een misser, aldus de scheids. De toon was gezet.

Voor wie nog een kopje koffie wilde halen bij aanvang van de wedstrijd: het begin was spectaculair. Binnen no-time hadden beide ploegen 2 á 3 goals gemaakt. Bijna zonder missers tussendoor. Hoog tijd om afstand te gaan nemen van Odo. Onze ploeg pakte dit goed op, en we gingen rusten bij een stand van 14-8. Ohja, en een paar waarschuwingen voor gele kaarten. Voor sommigen van ons was het misschien wel eens goed, dat we op ons taalgebruik moesten letten.

In de tweede helft bleven we korfballend de bovenliggende partij. Hier en daar dreigden we het onszelf onnodig moeilijk te maken. Belangrijke momenten om niet onze kop te verliezen. Gelukkig werden deze fases vaak onderbroken door belangrijke treffers. De wedstrijd eindigt in 26-22.

Veel goals, zeker voor een veldwedstrijd. Mooi om te zien dat we over alle schijven kunnen scoren. Daarbij moet wel gezegd worden dat we er nog 10 bij hadden mogen/moeten maken, gezien het aantal kansen. We zijn immers niet snel tevreden :p. Te veel doelpunten tegen. Denk aan slordigheden rond de paal, en veel onnodige overtredingen. Gelukkig is er dus genoeg om de komende tijd mee aan de slag te gaan.

De 2 punten konden in ieder geval in de tas. Daar zal onze jarige coach blij mee zijn (Gefeliciteerd Steef! 35 al... Poe poe). Volgende week reizen we af naar Vlaardingen om het op te nemen tegen Twist. Hopelijk zijn de oudjes uit het team tegen die tijd weer volledig hersteld. Twist verloor vandaag van Tjoba, en die kennen wij dan weer van vorig jaar. Zaak is om de kansen af te gaan werken, verdedigend wat scherper te worden, en zodoende geen onnodige punten te verliezen. De fanatiekelingen zien we graag zaterdag in Vlaardingen. Voor de rest, hopelijk tot over twee weken!

Namens Tilburg 1

Fedde