Ijsselvogels 2 Tilburg 2

07-10-2019

Prima weertje. Prima Marleentje. Windje op en af. Geel/blauwe ballen, mag niet, maakt niet uit. Tien voor half vijf, mag niet, maakt wel uit. Wekelijkse afspraak… gas erop. De Vogels schijnbaar zelfde afspraak maar dan in kwadraat.

Scheidsrechter op tijd, prima. Liep goed warm, prima. Vijf minuten voor start coaches en aanvoerders erbij, prima. Enthousiaste start en begroeting met scheids, prima.

Ja hoor. Het is Mark gelukt! Rood/wit op scherp tegen Tilburg. Vijf seconden, goal 1. No time verder voor het gevoel. Zo’n 5-1. Ja, weer pas wakker na het opstaan. “Watskeburt?” Veel! Grrr… bakfiets. Aardig spel van ons. Veel mis. Grrr… bakfiets. Aanhaken en hard werken. Vrije bal, BOEM! Niet watten, opstaan en door. Grrr… bakfiets. Steeds proberen aan te haken bij De Vogels. Ze schieten scherp en ronden kansen prima af. Tactisch plan van tegenstander is prima. Spelers coachen elkaar er ook op. Rustige, slimme coach. Een appèl op onze veerkracht. Blijven gaan en hard werken. Kwaliteit komt vanzelf naar boven. Grrr… 18 keer bakfiets.

Rust. Kleine achterstand. Koppen bij elkaar en schaven. Nee, niet in hand. Tactiek.

Vertrouwen op aanhaken en dan toeslaan. De Vogels geven zich niet makkelijk gewonnen. Spelbeeld draait echter langzaam. Betere kansen voor Tilburg. Aantal kansen steeds hoger voor Tilburg. Sneller onderscheppen door Tilburg. Je voelt het. Wanneer zal het gebeuren? Verdediging ijzersterk! Afstandsschot... Je kent het gezegde, 20 maal is scheepsrecht. Dank voor vertrouwen. Oh ja, grrr… 10 keer bakfiets. Maar… 44% vooruitgang in 30 minuten. Klasse. Kom op. Nu doorzetten voor twee goals verschil. Doorloopactie, helaas geen stip. Veel tumult. Scheids misschien niet goed gezien? Dan maar een ‘Frenk’ er achteraan…. Sorry… een ‘Meeuw’ moet ik tegenwoordig zeggen. Mister Massai wisselt tevreden. Spannende slotfase. ‘Doeshi’ stuurt en regelt, ‘leader of the pack’! Klasse! Pfff… kleine heer schiet na 11-13 direct 12-13 binnen. Ruim een minuut nog. Laatste schot De Vogels…. volle kracht richting het ronde gele gat. Bakfiets. Duizend maal dank!

Na 5 wedstrijden koploper. Alleen? Nee. De Zeeuwen blijven ook winnen. Samen aan kop met ieder 10 punten. Komende wedstrijd… thuis…tegen… Tjoba. Do we need to say more?

Tilburg 2.