Tilburg 2 ONDO 2

02-12-2019

Zoals de Zeeuwsen zeggen: “Ik è d’r nie vôr gekoze om een zeeuw te weze, ‘k è geweun ontzettend veê geluk!” Nou… zelfs geluk had vandaag het verschil niet kunnen overbruggen. Wat fijn om te kunnen zeggen dat we vandaag gewoon een stuk beter waren en verdiend gewonnen hebben. ONDO evenals Tilburg jonge ploeg. Maar trainingspak van Jumbo en wedstrijdshirt met EMTÉ moet voor veel concurrentie zorgen binnen de ploeg ghehe.

Iedereen goed warm gelopen? Mister Massai volgt alles! Oh ja, jonge benen hoeven niet te sprinten en dode punt op te zoeken toch? Scheidsie moet wel sprinten in wedstrijd bij uitbrengen ballen door ploegen. Na kleine drie minuten stopt rechter kuit er al mee. Zweepslag? Binnen minuut roept vader Polopos naar tribune: “Wie mag en kan de wedstrijd overnemen?” Ho ho, eerst even strategisch overleg met coach en assistent coach doen! Te laat. Ineens nieuwe scheids… even warmLOPEN… en weer door.

Tilburg degelijk. Tempo prima. Rebound verzorgd. Soms verrassende goal. Ja, soms even net niet maar dat is logisch. Nee echt. We zijn trots op de prestatie van vandaag. Het collectief was de kracht… gevaarlijk over meerdere schijven… elkaar goed aanvoelen… Tja, zo zijn er vele klanken te bedenken. Of er iets van klopt? Geen idee. Wat klopt wel… 22 doelpunten gemaakt door negen verschillende spelers; Sambuca mist stip ghehe (nog 2 foutloze nemers over); Leentje schiet 67% van kansen raak; Kimmie Verstappen sterke pot gespeeld; 117 kansen genomen voor 22 doelpunten; 64 keer de bal ontvangen in de aanval. En ONDO dan? We kunnen niet alles bijhouden. In ieder geval sportieve en korfballende ploeg. Opgebouwde voorsprong komt nooit in gevaar. In rust even stand corrigeren van 13-5 naar 12-5. Opletten Knerrie. Bij 22-12 klinkt het eindsignaal. Invalfluit was net geen Luttik maar prima gedaan voor deze pot. Dank invalfluit!

Zo 4 punten in totaal. Vast en zeker nog samen bovenaan. Toch? Volgens mij waren we al klaar voor ingangstijd tapvergunning. Lang wachten op uitslagen. Vogels 3 thuis gelijk tegen groen/wit Zeeland. Sooww… alleen koploper. Speciale aandacht voor naar KIOS2. Week 1 nipt onderuit tegen Tjoba en nu dik gewonnen van Swift. Wilken en capitano Janszen brengen de ploeg vast en zeker gemotiveerd richting de Belgisch grens. Wij zullen wakker zijn! Hopelijk geven we onszelf een mooi Sinterklaascadeautje!

Tilburg 2.