Home / Competitie / Wedstrijdverslagen

DuFu2 – Tilburg 2

15-12-2019

DuFu2 – Tilburg 2.

Vol goede verwachting gingen alle leerlingen naar de les toe. Na deze week tweemaal geoefend te hebben moest het vandaag goed komen. Geen zwaar examen ofzo, meer een eenvoudige schriftelijke overhoring. Toch zag je de leerlingen flink zweten. Hadden ze onvoldoende geoefend? Sprake van onderschatting? Lag de pen niet lekker in de hand? Concentratie? Vandaag zou de meester direct nakijken en na een uur al de punten terug geven. Met gefronste wenkbrauwen liep hij door de klas. Het resultaat: tweemaal voldoende, viermaal dik onvoldoende en driemaal zwaar onvoldoende! Ai, dit zal te zien zijn op het rapport als de uitslagen van de andere groepen bekend worden.

… …

Start vandaag moeizaam. Polopos voorspelde vorige week al een verlies vanwege de mooie winst op KIOS. Mister Massai keek nog eens rond tijdens het inschieten en zei: “Ik geloof er helemaal niets van!” Gelukkig kreeg geen van beiden gelijk. Doelpunten zijn spaarzaam. Tilburg wil de motor op volle toeren laten draaien maar kijkt niet naar DuFu. We krijgen ruimte, schoten, vrijstaande spelers en nog veel meer. Tilburg raakt van slag… afronding is erbarmelijk, veel schoten buiten vier meter zonder rebound, verdedigend ruimte laten vallen. Pfff. Coachie loopt zijn blauwsuède patta’s erop stuk. El Capitana er dan maar bij gooien om de twee goals verschil opgelost te krijgen. Later nog twee jonge honden voor een ‘overpowering’ en zo hopelijk nog punten. Nee. Scheidsrechter fluit af (te vroeg) en heeft het hiermee prima gedaan. Gelijke stand, 13-13. Mijn god, wat een rampenplan vandaag!

… …

Vakantie!! Ja, even over een andere boeg. De komende 3 weken zijn we vrij van wedstrijden en gaan we ons voorbereiden op het vervolg in 2020. We zijn nu vier wedstrijden onderweg en we hebben inmiddels 7 van de 8 punten plus staan bovenaan de ranglijst. Vooraf hadden de meesten van ons hiervoor getekend gezien allerlei omstandigheden. Laten we dus tevreden zijn. Nog meer goed nieuws? We hopen dat Massai vanaf 11 januari zijn rentree gaat maken na een afwezigheid van ruim 2 maanden door een breukje in de enkel. Helaas is er ook slecht nieuws. LBJ blijft tobben met de knie. We hopen het beste voor hem! Polopos’ onderbeen gaat onder mes en zaag op 23 december. Zes tot negen maanden revalidatie. Pfff. Wij wensen je veel succes en een goed herstel!

De komende weken brengt ons kerst en een jaarwisseling. Korfbal even op laag pitje. Maak het gezellig tijdens de feestdagen!

Tilburg 2.


Reacties (4)

#1    15-12-2019    21:36:    Remko Meeuwsen
Site DuFu(Brullo schrijft)… Dat de Tilburgse Kruikenzeikers reikhalzend uitkeken naar de confrontaties met de Haagse Ooiepieren werd vorige week duidelijk toen op de site van Tilburg het wedstrijdverslag van Tilburg 2 verscheen....wat blijkt: Brullo heeft een halfbroer of dergelijke!! Remko is net zo gek...”Ja, ho even, let je vandaag wel op je woorden schat, anders kun je weer gaan rectificeren met die brutale scheur van je”, waarschuwt mevrouw Brullo, terwijl ze de hutspot staat te stampen ...”Doe normaal ja!!”

Die Remko keek in het verslag van Tilburg 2 terug naar het roemruchte Futura met MiniCyril, Bertjuh en z’n broer (pfff...da’s lang geleden!) en “Fear the Beard”. En wat blijkt na een diepteinterview: Fear the Beard is een lange, slanke heer met baard ....een man met een keihard blok; dat is Jelle natuurlijk, en ze zijn er bang voor....mooi!!
#2    15-12-2019    21:37:    Remko Meeuwsen
Maar eerst is het deze middag DuFu 2 – Tilburg 2. DuFu heeft het zwaar deze competitie. Logisch ook wel ... vorig jaar is Dubbel Zes nog gedegradeerd naar de 4e klasse en nu dus spelend in de reserve 2e klasse. Verdedigend zit het wel goed. In 4 wedstrijden nu 65 tegen, maar het ontbreekt aan scorend vermogen. Slechts 52 korven in 4 wedstrijden is gewoon te weinig.... Tegenstander Tilburg 2 is de competitie prima gestart, met nipte 18-17 overwinningen op Avanti en KIOS, met staat wel met 6 uit 3 op kop....

En toen gebeurde er iets moois...Daan en Michael hadden vanaf het begin het vizier op scherp. Ze scoren om en om totdat er in de 20e minuut een verrassende 7-4 voorsprong voor DuFu op het bord staat. Dan wordt helaas een stip gemist en komt Tilburg snel tot 7-6 terug. Maar de slotfase was weer voor DuFu door scores van Ly en een fraaie doorloop van Michael: 9-6 ... Tilburg speelde slecht en slordig en schrok zich de tandjes!
#3    15-12-2019    21:38:    Remko Meeuwsen
Begin tweede helft is voor Tilburg dat tot 9-8 kan terugkomen, maar omdat Dyon en Niek meescoren is het halverwege 11-10. Tilburg brengt Lex Haverland (1e) in, want ze willen niet verliezen... Futura antwoordt even later met Jelle. Kort voor tijd scoort die Lex inderdaad de 12-12, maar Ly zorgt uit een vrije bal voor 13-12. Korfbal is echter meedogenloos en keihard, want in de laatste minuut lukte het Tilburg 2 om 13-13 gelijk te maken... Wimar Bolhuis floot een praktisch foutloze wedstrijd met z’n mooie oranje fluit.

Pak je toch mooi een punt van de koploper, die nu de leiding deelt met Tjoba 2. DuFu 2 heeft het eerste punt binnen, staat nog wel onderaan,, maar heeft Swift en Avanti (elk 2 punten) in het vizier.
#4    15-12-2019    23:38:    Brullo

Nawoord van Brullo. De wedstrijd - zie hierboven - was inderdaad niet best; van beide kanten niet. Ik hoop dat Massai, LBJ en Polopos (is het al carnaval?) goed herstellen en weer kunnen korfballen, ergens volgend jaar.

Maar eerst zijn er de Kerstdagen en de Jaarwisseling. Gek hè, zo’n tijd van bezinning, gezellig eten, spelletje doen en meer van dat ... voor een weekje of zo, en dan in het nieuwe jaar weer volop in de aanval!! Mensen toch, wees lief voor elkaar!! “Zo ken ik je weer schat”, fluistert mevrouw Brullo, terwijl ze zachtjes door mijn haar strijkt....
Het ga jullie goed en tot ziens in 2020!!

Reageer


Reageren:

Naam:

E-mail:

Reactie: (Max. 1000 karakters)    0 / 1000