Tilburg 2 Swift (A) 2.

12-01-2020

Tilburg 2 – Swift (A) 2.

Zaterdag 11 januari 2020. We treden vandaag na 16 gourmetschotels, veel lekker drankjes, oliebollen en vakantierust aan voor het vervolg van de zaalcompetitie. Oh Swift. Nee niet de Zeeuwsen maar de Amsterdammers. Zevende plaats in de standenlijst en toch denken we vooraf dat het lastig gaat worden gezien andere uitslagen. Vandaag Big B helaas aan de kant maar polst little B voor vervanging, geregeld. Capitana nog niet soepel in de heupen, rustdag vandaag. Fred is opgeroepen en moet verstek laten gaan. MR Massai (in de volksmond MR Massa) keert na 2 maanden terug.

Eerste helft. After vakantie dip. Werklust voorop maar schot, passing, afstemming onzuiver. Geen doelpuntenregen maar meer een doelpuntendrup. Af en toe een goaltje. Onze hoofdstad doet het niet veel beter… ruststand 4-6 na een snelle 2-0 opening door doorlopers van Bambi. Tja, wat moeten we er nog meer over zeggen? Oh ja, gevaarlijke situaties langs het veld. Jah, Massai maakt zich druk. Sorry hoor. Op 20 cm van de… ach laat ook maar.

Tweede helft is beter. Trekken stand richting 7-7 en blijven een tijdje om elkaar heen dansen. Eerste voorsprong op 10-9. Je weet, Tilburg 2 is pas verslagen als ze onder de douche staan. Ai, ijsbeentje voor Brandaris… eruit. Hussel hussel, ja, we staan weer goed. Ohw… 11-9… Tilburg wordt sterker en Swift houdt de race niet vol. Viezer op scherp stellen… een bekende Amsterdammer zei eens: “Als je niet schiet kun je niet scoren.” Nou, dan nog wat mooi afstandspoeiers erbij. Little B doet een duit in het zakje en jumping Kim steelt erg veel ballen zodat de aanval munitie blijft krijgen. Uiteindelijk fatsoenlijke eindstand van 17-12 na een 4-6 ruststand.

Zo. Komende weken gaan we door. Volgende week spelen we thuis tegen de huidige nummer drie van de standenlijst (Ijsselvogels 3, een gevaarlijke mix van jeugdigheid en slimme routine). Daarna reizen we naar Zeeland voor een wedstrijd tegen de huidige koploper (Tjoba 2, staat met Tilburg 2 in punten gelijk. De groenen zijn van latere zorg. Eerst op naar 18 januari, Westerhel. Be there!

Tilburg 2.