Tilburg 2 Ijsselvogels 3

22-01-2020

Tilburg 2 – Ijsselvogels 3.

Jahh. Lekker. Weer thuis! Crap…moeten we straks ook nog vaak op pad. Alhoewel…McDonalds. Vandaag broodje gezond. Om 14.10 gooit Massai de bal al af vanuit de middenlijn. Acht heren in het veld. Nee… de dames dragen broekjes bij de Vogels. Aha. Wat hebben de rood-witten meegenomen? Nou, veel ervaring, lengte en routine. Gevaarlijke mix. Vandaag strak in discipline spelen zegt coachie. Nou, vooruit dan.

Ruststand 13-6. Zou het gewerkt hebben? Tja. Gelijk op in de start van de wedstrijd. Vakken die makkelijk scoren en vakken die moeilijk scoren. Die 13 goals had eigenlijk tegen de 17 tot 18 goals moeten zitten. Veel schoten voor Tilburg en rebound aardig geregeld. Doordrukken zegt coachie. Hij wil direct afrekenen voor de rust. Redelijk gelukt.

Ontspannen de rust in. Ja, Polopos… jij als laatst want je wheelie kan niet tussen de bank en muur door. Even afstemmen. El capitana houdt dreiging naar binnen, Massai kansen delen met Muchcha! Sambuca hard blijven werken in verdediging. Brandaris sterk zijn onder. Big B en Bambi volgende versnelling inzetten, killen. Verstappen selecteren en gretig rond de korf. Zo, we kunnen weer.

Tweede helft slap gestart. Zonde. Hier en daar een goal. Vogels lijken even dichterbij te komen maar zodra de Tilburg-vezels dit voelen geeft men weer gas. Eigenlijk altijd vol gas toch? Nee, klimaatakkoord, nieuwe regels. Brandaris weer moe ghehe. Vorige week ijsbeentje en nu enkel? Even rusten op bankie. Pa Roelvink erbij voor wat extra goals. Eindstand 19-13.

Eindelijk. Wat? Volgende week naar Tjoba. GOES, here we come. Na blessureleed bij Tjoba 1 lijkt het tweede team weer helemaal compleet. Mooi, we willen strijden! Voorspelling? Nee, daar moeten we ons niet aan wagen. Of toch… nou vooruit… Tilburg start sterk en na rust komt Tjoba terug en gaan we gelijk op totdat in de laatste seconden we een strafworp mee krijgen en de wedstrijd beslissen. Hoe mooi zou dat zijn!

Tilburg 2.