Tjoba 2 Tilburg 2

27-01-2020

Tjoba 2 – Tilburg 2.

Krakertje! Samen in punten gelijk bovenaan de ranglijst. Tilburg liet 1 punt achter in Den Haag bij DuFu en Tjoba deed dit in Moordrecht bij Ijsselvogels. Dan onderling maar uitvechten, man tegen man plus vrouw tegen vrouw. Goede voorbereiding is een vereiste dus om 12.30 uur eerst samen lekker lunchen bij Mister Massa. Broodjes, croissants, kaassie, fruit en natuurlijk kroketten. Daar draait de motor het best op. Het is tijd, 13.45 uur, tijd om te vertrekken.

Prima hal! Ruimte, fijne vloer, goede manden, lekkere bal. Evenals bij de lunch zijn alle ingrediënten wederom aanwezig. Eerste aanval…hopsa! Doorloper en raak. Ja ja, we komen om te winnen. Tjoba maakt snel gelijk en heeft hetzelfde doel. Samen op naar 4-4. Iedereen inmiddels volledig warm en scherp zou je zeggen. Nou, Tilburg niet hoor. We zakken verder weg en scoren moeizaam een goal. Gelukkig in de laatste acht aanvullen voor de rust nog even vijf goals erbij. Hard nodig want Tjoba perst er na hun eerste twee goals een ongenadige serie goals uit door voor de rust met scherp te schieten. In de negentien aanvallen naar de rust toe produceren ze twaalf goals!!  Ruststand: 15-11.

In de rust even bijkomen. Warm in de hal. Kansloos tweede helft? Absoluut niet! Kansen die we creëren dienen echter beter benut te worden. Doorlopers en kansen onder de korf helpen we riant om zeep en het schorpercentage moet omhoog om met de Zeeuwen mee te kunnen.

In de tweede helft weet Tjoba ons Brabanders op afstand te houden. Het groen/wit kent maar één doel (winnen) en heeft hier zelfs ervaren en sterke spelers van andere teams voor ingezet. Geef ze eens ongelijk. Helaas verschillen we in Tilburg soms van mening. We blijven op afstand en langzaam maar zeker gaat het erop lijken dat we met een redelijk aantal goals verschil huiswaarts keren. Kom op, rug rechten en gas erop. Tilburg slaat in de laatste tien aanvallen toe door zes doelpunten te scoren. Is dit voldoende voor de overwinning? Helaas niet, eindstand 22-20. Tjoba vandaag de terechte winnaar? Ja, daar zijn we het toch wel (net maar hoor ghehe) over eens!

Zijn we nog iets opgeschoten met die eindspint. Jazeker, we denken aan alle opties. Stel, stel, stel dat we in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen 2 punten achter staan op de Zeeuwen… en dan van hen winnen… dan telt het onderlinge resultaat (volgens de geleerden). Die twee doelpunten zijn te overbruggen! Het kan nog alle kanten op. Zoals we altijd al doen… eerst de focus op volgende week! Avanti komt op visite. We zullen er staan en hopen dat u voor ons komt supporteren!

Tilburg 2.