Tilburg 2 Avanti 4

03-02-2020

Tilburg 2 – Avanti 4

De tweede ronde is aangebroken. We zijn op de helft van de zaalcompetitie en gaan opnieuw langs de tegenstanders van de afgelopen weken. Vandaag de re-match tegen Avanti 4. Een niet te onderschatten ploeg. Wij toen ter tijd een verre van complete ploeg. Blessures en een gescheiden tegenstander met Tilburg 1 deed op zes spelers een aanslag. Vandaag een compleet basisteam aan de start. Een goed gevulde tribune, met speciale Friese genodigden (inclusief Feyenoord hart) voor hun oudste telg, is altijd fijn. Fijn dat ons Hariëtje er ook kan zijn (moeders heeft een uitje) is top. Adje, jouw enthousiasme hebben we wel gemist overigens!

De eerste aanvallen van de wedstrijd zijn (wederom) slordig. Een ezel stoot zich…. Nou, ons lukt het een kudde te vormen. We komen hierdoor niet in de problemen ofzo, maar als je het voornemen hebt een sterke wedstrijd neer te zetten geeft een goede start vertrouwen. Gelijk opgaande wedstrijd als we het scorebord bekijken. Eerste verschil ontstaat bij 7-5 en dit verschil is de gehele wedstrijd minimaal behouden gebleven. Eerste conclusie en tevens belangrijkste conclusie van dit verslag is dat Tilburg 2 er dus met de winst vandoor zal gaan.

Het vak van El Capitana en Kimmie Verstappen gaat gedurende de wedstrijd nog vaker de mannen als sterke rebound neerzetten voor de dames. De meest succesvolle optie vandaag. Het vak van Fred en consorten draaide op een meer dynamisch spel waarbij iedere speler tot zijn recht kwam. Ondanks moeizame eerste aanvallen pakken we vervolgens het scoren goed op. We zijn gevaarlijk van afstand maar vergeten ook zeker de actie naar binnen niet. Stilletjes aan zetten we 14 goals neer met het aanbreken van de rust en krijgen we met 10 tegengoals net iets teveel tegen naar onze zin.

De tweede helft opent Avanti sterk door direct raak te schieten. Een dergelijke goal maakt deze heer naar ons idee iedere week. Komt Tilburg nog in gevaar tijdens de tweede helft van de wedstrijd? Nee! Avanti wisselt nog wat “lengte” en zet deze Roadrunner tegen Massai. Pfff. Wat een gedoe als je inmiddels een beetje moe bent. Brandaris krijgt wederom zijn rust aan het einde van de wedstrijd (deze week zou het zijn kuit zijn). Ondertussen vallen de ballen gestaag van boven naar beneden door de mand en loopt de eindstand op naar 26-20. We zijn tevreden!

Na de wedstrijd altijd even kijken naar de andere velden. Met name Tjoba had onze aandacht omdat er met KIOS een zeer moeilijke uitwedstrijd op het programma stond. Deze gedachte was niet uit de lucht gegrepen… KIOS 2 – Tjoba 2: 17-10. Ja hoor, we staan weer samen bovenaan. Is het eigenlijke Tjoba 2, zonder aanvullingen, dan toch niet sterk genoeg? We zijn in ieder geval gewaarschuwd want op 29 februari reizen wij zelf ook af naar KIOS. Echter, we bekijken het per week. Eerst volgende week naar Zeeuwse ONDO. Lekker is de avond… heerlijk!!

Tilburg 2.