ONDO (M) 2 Tilburg 2

11-02-2020

ONDO (M) 2 – Tilburg 2

Lekker in de avond spelen… heerlijk. Vier uur, Bambi (Machteld) en Massai (Remko) klaar voor vertrek. Echter ook de enige twee. Gelukkig kwamen na vier uur (vertrektijd) toch nog wat spelers. Altijd fijn. Zes rondjes Reeshof, El Capitana (Maud) zoeken, en we kunnen op weg naar Middelburg met Kim Verstappen. Weer zo’n groot Zeeuws sportcomplex met mooie sporthal erin. Verende en dempende vloer, mooie gele manden en kanonnen (oftewel… ‘verrekes harde’) ballen. Muchacha (Quinty) smeert Brandaris’ (Tom’s) kuitje nog even lekker in zodat hij het toch wel een tijdje vol kan houden. Big B (Erik) zit met een olifantenpoot aan de kant. LBJ (Simon) traint al wel mee maar heeft nog wel een tijdje nodig. Gelukkig zijn de Petronas Towers (Jelle en Sander) er ook bij vandaag! Super fijn en dank hiervoor mannen (en chauffeur die het vooral doet voor de Mc Donalds hahaha)!!

Ja, ja. Sterk starten. Als een malle erop. Gas op die lollie. Initiatief pakken. Voor rust willen beslissen. We discussiëren hier weleens over. Vandaag snelle en makkelijke voorsprong. Ondo komt er totaal niet uit aan de start en wij zetten snel vier goals op het digitale bord. Prima begin: 1-4. Helaas is hierna de 30-ste poging pas weer raak! Zonde van deze onderbreking. Ondo terug in de wedstrijd? Nee. Deze nog iets jongere ploeg schiet niet heel zuiver en creëert ook niet veel kansen. Veelal kunnen ze maar één kans nemen per aanval. Tilburg pakt behoorlijk wat verdedigende rebounds en legt druk op Zeeuwse schutters. Evenals voorgaande twee weken weten wij in de laatste fase voor rust toch nog diverse malen te scoren. Ruststand: 5-11.

Tevreden gevoel tijdens de rust maar ook de wil om de tweede helft meer goals te willen maken. Deze mogelijkheid is er vandaag. Na rust eerste schot direct raak, goed vervolg. In de vijf hierop volgende aanvallen nog eens 3 doelpunten. Tussenstandje… 6-16. Helaas weten we hierna niet verder uit te lopen en herpakt Ondo zichzelf ook wat betreft scoren. Samen brengen we zo beiden nog wat extra goals op het scorebord. Sambuca (Sander) sterk in de rebound en dat geeft vertrouwen aan vakgenoten. Fred (Fedde) maakt de mooiste goal van de wedstrijd (one-hander doorloop met voetjes hoog van de vloer). Muchacha schiet met scherp. El capitana doorloop op hoge snelheid raak. Ja, gewoon nog drie keer lezen. Laten we tevreden zijn met onze pot: 15-23.

Kleine winterslaap middenin het seizoen breekt aan. Pas op 29 februari spelen we onze volgende wedstrijd. Echter wel een potje om naar uit te kijken! Uit naar KIOS. Thuis wisten we in de laatste seconde te winnen en Tjoba verloor twee weken geleden bij de ‘oranjen’ op visite. Voordeeltje… Carnaval haalt het beste in ons naar boven dus we zullen fit en strijdvaardig aan de start staan!

Tilburg 2.