KIOS 2 Tilburg 2

02-03-2020

KIOS 2 – Tilburg 2.

Uitwedstrijd tegen de Oranjen waarvan we op voorhand denken een pittige pot tegemoet te gaan. Thuis wonnen we immers nipt en recentelijk liet onze concurrent voor de bovenste plek van de ranglijst hier twee dure punten liggen. Voorbereiding is redelijk. Helaas missen we vanwege de voorjaarsvakantie en blessures wel enkele spelers tijdens de trainingen en wedstrijd.

Even kijken wie KIOS vandaag binnen de lijnen brengt. Tijdens de eerste wedstrijd deden schijnbaar enkele spelers van KIOS 1 mee. Ja, ze staan. Weinig verrassingen, wel een klein manneke wie we niet goed kennen. We brengen Muchaha (Quinty) naar ‘Jaimy  de aanvalster’ en stellen zo op. Waarom Muchacha? Als we het goed hebben is Jaimy met nul doelpunten van het veld gegaan. Ons ‘klein manneke’ (Joey dus) komt al snel op de radar aangezien hij vanaf de start 100 procent gas geeft. Sambuca (Sander) kan, na zijn vakantie en niet trainen, alle energie leggen in het volgen van Joey. We hebben het gevoel dat KIOS de eerste helft wel wil maar ook ietwat verrast is door onze kracht. We schieten redelijk, creëren veel kansen en staan sterk in de rebound. KIOS scoort tot de rust amper op eigen kracht en vooral door verdedigende fouten van Tilburg. Kansen afmaken is natuurlijk ook een kracht maar toch. Capitana (Maud) moppert soms terecht op haar vakmannen. Heerlijk als ze zo boos kijkt en streng klinkt ghehe. Massai (Remko) laat de bal van zijn vingers rollen de eerste helft en vindt zo nu en dan een mooie variatie. De jongerenafdeling van de ploeg vormt vandaag samen een vak en vindt elkaar meer vanuit spel en variatie. Scheidsie fluit voor de rust… nou… 10-14. Prima gedaan!

FF rusten. Capitana weer boos! Komt goed, worden we kerels en vrouwen van. Schaven aan de ploeg om de tweede helft een mooi vervolg te geven. Scheidsie overigens onopvallend en dat is ook vandaag een goed teken. Hij heeft overigens een eigen ‘image’ met zijn losse veter ghehe. Dat deze los zit is juist hoe het hoort. Terug het veld op. Nog wat aanmoedigende woorden van ons lievelings(j)aapie en we kunnen van start.

Wederom veertien goals erbij “joppen”. Nou, dat is ons weinig keren gelukt. KIOS weet zich verdedigend beter te organiseren en de makkelijk scorende spelers van Tilburg onder druk te zetten. De seniorenafdeling van de ploeg moet schakelen en dat duur iets te lang. Verder weinig oponthoud en tikt de tijd weg. KIOS zet wel aan maar steeds als de Oranjen twee doelpunten verschil willen is Tilburg hen net voor met vier verschil. De voorsprong komt nimmer in gevaar. Miss oerkreet (Mieke) en Sjuultje (Julia) trekken Tilburg, samen met de verhuisde Fred (Fedde), in de eindfase naar een ‘veilige haven’. Bambi (Machteld) zorgt de hele wedstrijd voor druk op de tegenstander die haar handen zodoende vol heeft aan zichzelf. Maximilliano komt er nog koud bij en zorgt voor belangrijke onderscheppingen die rust brengen voor de ploeg. Sterke invalbeurt. Eindstand 18-21. Coachie mag zijn collega met een brede glimlach bedanken voor de tegenstand.

Nog één andere wedstrijd vandaag in onze poule. Concurrent Tjoba mag vandaag afreizen naar Amsterdam (Swift) en laat hier, zoals Coachie vooraf voorspelde, een punt achter. Altijd fijn! Twee redenen… We staan nu alleen bovenaan (lekkahhh zou Brullo zeggen) en hebben direct het gevoel tegen Swift weer te moeten vlammen. Over Brullo gesproken… zijn Haagse vrienden komen aanstaande zaterdag naar Tilburg. De eerste ontmoeting dit seizoen was een prestatie waar we ons voor moesten schamen. Reden genoeg om die nare smaak begin maart 2020 weg te spoelen. Wij gaan ons uiterste best doen en hopen u te zien. Onze nieuwe hoofdtrainer zal in ieder geval van de partij zijn (later meer…).

Tilburg 2.