DeetosSnel 4 Tilburg 3

26-09-2020

DeetosSnel 4 – Tilburg 3

Afgelopen zaterdag op naar Dordrecht waar tegen DeetosSnel op jacht gegaan zou worden naar de volgende 2 punten, althans dat was de bedoeling. In tegenstelling tot onze gedachtes, verliep de wedstrijd anders.

Spelbeeld was goed, veel kansen, soms wat rommelig, maar er werd in het begin hard gewerkt. Toch een 2-0 achterstand op het scorebord. Het eerste aanvalsvak lukt het niet om te scoren. Uiteindelijk zal na een lange tijd niet scoren, wel gescoord worden door de tegenstander en kijken we nog steeds tegen een achterstand aan. Terecht?! Wellicht! Gezien effectiviteit van de kansen wel, maar gebaseerd op het aantal gecreëerde kansen en het spelbeeld zeker niet.

Tilburg was beter, creëerde meerdere kansen per aanval, mede door goed reboundwerk van Westpoint, onze Zilverrug en 1e helft Antilope! Hierdoor konden we blijven schieten en ook echt goede kansen, maar werden wederom door de Volkszanger, witte Martina, Kroegtijger en Juffie niet verzilverd. Ondanks goede pasing en looplijnen van Boerinneke en Juffie, mochten de wissels Rooidakduvel, Scar en Peppie het tij proberen te keren, maar ook dit mocht niet baten. Spelbeeld hetzelfde met veel kansen, maar de bal wil niet door de korf.

Tweede helft zetten we dezelfde lijn door, met veel rebounds, veel goede kansen, maar scores blijven achterwege. Er wordt nog teruggewisseld door Snomis om nog wat te doen in het vak bij Zilverrug. Antilope eruit, Boerinneke er weer in. Nieuw leven in de brouwerij, ook mag de Volkszanger toch nog even proberen een goal mee te pakken in dit “enerverend” potje.

Noem het pech, noem het wanbof, noem het ongelukkig! Het blijft natuurlijk een tegenvaller dat je als collectief het initiatief, de meerdere kansen en het bij vlagen betere spel geen stempel kunt drukken op de wedstrijd en jezelf als team niet beloond!!

Ondanks dat bleven we als team strijden voor de bal, voor teamgenoten, voor punten, tot de laatste minuut! Is zes goals maken te weinig, absoluut! Maar wat ik heb gezien is het strijden voor én met elkaar, als collectief, met de neuzen dezelfde kant op. Doorzettingsvermogen, strijdlustig, kordaat!