Tilburg 3  - DSO 2

08-10-2020

Tilburg 3  - DSO 2

DSO 2! Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Afgesproken meer goals, meer strijd, meer passie en meer samen. Vakken iets gewisseld, met aan de ene kant Witte Martina en Zilverrug in combinatie met Rooidakduvel en Scar. Aan de andere kant Juffie en Boerinneke (afwezigheid Antilope) en Westpoint met Volkszanger. Een eerste helft vol met kansen, goede mogelijkheden en we komen goed uit de startblokken. Langzaam bouwen we uit door onder andere vrije ballen, een stip en ook aardig mooie afstandsschoten. Een 13-10 rust. Een redelijke voorsprong zou je zeggen. 13 goed, 10 is teveel wordt besproken en er moeten minder “zwemfouten” gemaakt worden.

Zelfde spelbeeld de tweede helft vanuit onze kant. Vanuit DSO wordt het spel wat harder, scherper en ze ruiken ons bloed. Ze komen op twee punten verschil en gaan ervoor. Wij gaan mee in de strijd. Een strijd die we misschien al eerder hadden kunnen voorkomen. Onze Nieuwe zal dan zijn debuut maken en ook vinden wat wisselingen aan dameskant plaats. DSO komt langzaam dichterbij en proeven ondertussen ons bloed. Met een delegatie aan eerstespelers op de bank, wordt er ook aan hun kant gewisseld richting het eind van de wedstrijd. Belangrijk om rustig aanvallen op te zetten en te zoeken naar juiste kansen. Samenwerking moet er zijn. Plaatsfouten moeten er nog uit aan het eind van de pot.

Nog 3 minuten op de klok, fout van DSO. Terechte stip. Er wordt ingefloten, goal! 16-15. Discussie tussen DSO en de Scheids. Wiens kans is het? Toch dezelfde als de nemer. Stip overnieuw. 15-15. Opnieuw een goal, opnieuw 16-15. Nog 2.5 op de klok. Vinnie S valt in, meer rust in de aanval.

Toch een minuut voor tijd de 16-16. Geen tijd meer voor een wissel. Wedstrijd gedaan.

Punt gewonnen, punt verloren. 2 kanten van deze wedstrijd. Deze wedstrijd eerder op slot gooien was terecht geweest. Verliezen was vandaag geen optie, wel een mogelijkheid. Tweede helft te weinig goals. Jammer, maar keerpunt is de strijdlust en de passie die er nog was aan het eind! Met dezelfde motivatie, strijd en passie naar Zeeland, neuzen dezelfde kant op en op naar Tjoba!