Tilburg 4 - DOT 4, ruststand 9-4, eindstand 14-9

18-10-2009

Vandaag de topper in de reserve 4e klasse tussen Tilburg 4 en DOT 4 uit Oss. Beide teams staan ongeslagen bovenaan met 0 verliespunten en beide met ruime overwinningen op de rest in de competitie. Helaas was zaterdagmiddag al bekend dat DSC geen scheidsrechter zou leveren voor deze topper. Een vreemde regel verteld ons dan dat de thuisvereniging voor een vervanger moet zorgen. Jan nam deze taak op zich en dat is gezien het feit dat hij zelf ook speler van Tilburg 4 is natuurlijk best vreemd. Gelukkig leverde dit in deze wedstrijd geen problemen op.
De wedstrijd begon precies op tijd in een lekker herfstzonnetje met redelijk wat publiek langs de lijnen. Tilburg begon goed, verdedigend werd bijna geen kans weggegeven, waardoor DOT maar moeizaam tot lange aanvallen kon komen (veel éénschots-aanvallen), maar aan de andere kant had de eerste aanval van Tilburg erg veel moeite om de goed gecreëerde kansen af te werken. Mede door het goede reboundwerk van Kevin waren er hier gelukkig wel lange aanvallen. Pas in de 12e minuut viel de 1-0, maar wist DOT, met een droog schot van grote afstand, snel de 1-1 te maken. De tweede aanval van Tilburg, met Remco in de plaats van Jan, wist wel snel de korf te vinden. Via 4-2 wist Tilburg het veldoverwicht in de eerste helft uit te breiden naar een comfortabele 9-4 ruststand.

Voor de wedstrijd nog ruim drie keer mis, in de wedstrijd gelijk raak !

Na rust eigenlijk hetzelfde wedstrijdbeeld, Tilburg beter in de combinatie, rebound en gevarieerder aanvalsspel, DOT vaak op individuele klasse, van enkele routiniers in dit team, in de achtervolging. Nu was ik mijn pen en papier vergeten, maar ik meen mij te herinneren dat DOT het verschil wist terug te brengen tot 2 doelpunten verschil, maar dat daarna een tussensprint Tilburg de overwinning veilig stelde. Uiteindelijk een dik verdiende 14-9 overwinning op een DOT 4 waarvan ik persoonlijk iets meer verwacht had, gezien de overige uitslagen in deze klasse.
Tilburg is nu ongeslagen koploper, waardoor het een stap dichter bij de doelstelling is gekomen. Tilburg 4 wil graag kampioen worden en promoveren naar de reserve 3e klasse.
Het vervolg van deze veldcompetitie is in 2010. Tilburg 4 kan zich nu gaan richten op de zaalcompetitie, waar het zal acteren in de reserve 3e klasse en weer nieuwe tegenstanders (uit de afdeling zuid) en dus uitdaging zal tegenkomen.

Tilburg 4 proficiat met deze mooie en overtuigende overwinning.

John

Klik hier voor alle wedstrijdfoto's (JOhn de Greef)