Tilburg 4 - Klimop 2, ruststand 5-4, eindstand 10-11

30-11-2009

Onderstaand verslag komt van de website van Klimop:

Klimop 2 wint in slotfase van Tilburg 4

Met de 12-12 van vorige week tegen DSC in het achterhoofd reisde Klimop nu af naar Tilburg.

Tilburg 4 is al jaren een tegenstander van Klimop, dus Klimop kende deze tegenstander wel. Maar makkelijk werd er nooit van gewonnen.

De start was dan ook voor Tilburg die direct een 3-0 voorsprong pakte. Klimop vind echter weer aansluiting bij 3-2. Hierna verslapte het spel van Klimop toch weer en Tilburg herstelt het gat: 5-2. Hierdoor werd Klimop weer even wakker geschud en vond het voor rust de aansluiting: 5-4.

Na de rust leek Klimop sterk van start te gaan en kwam het voor het eerst op voorsprong bij 5-6. Jammer genoeg verslapte Klimop opnieuw en Tilburg kan makkelijk op een comfortabele 9-6 voorsprong komen. Hierna volgde weer een zelfde spelbeeld. Klimop heef het hoofd en ging beter korfballen waardoor het toch weer 9-9 werd. Een hectische slotfase brak aan. Zowel Tilburg als Klimop ging slordig korfballen, maar het is Tilburg dat als eerste de korf vind: 10-9. Een kleine kans zette Klimop weer naast Tilburg: 10-10. Het was nagelbijten in de Westerwel, maar als Marco van Helmond dan 10-11 scoort juichte Klimop van vreugde. Nog even werd het gevaarlijk voor de 11-11, deze viel gelukkig voor Klimop niet.

Klimop keert tevreden terug naar huis wetende dat het een lastige wedstrijd was hier waar heel hard geknokt moest worden voor de punten. Deze zijn toch wel verdiend gezien het feit dat Klimop driemaal een achterstand van drie punten weg heeft weten te poetsen.

Tilburg 4 – Klimop 2 10-11 (5-4)

Auteur: Rob Cortooms

bron: www.kv-klimop.nl