Home / Competitie / Wedstrijdverslagen

Tilburg B3 - DSC B2, ruststand 3-1, eindstand 3-7

05-12-2010

Dit was een wedstrijd tussen de twee koplopers, al is de competitie nog maar net op gang. We hadden beiden onze eerste twee wedstrijden gewonnen en wisten dat degene die vandaag zou winnen, een goede stap richting een eventueel kampioenschap zou maken.
Bij het inschieten zagen we, dat DSC waarschijnlijk heel graag wilde winnen, want men had maar vast een aantal spelers uit de C1 (hoofdklasse landelijk) meegenomen. Wij weten echter, dat wij als team het wellicht konden winnen, ook al waren we misschien individueel in de meeste gevallen minder.
Tilburg had een bliksemstart; al na 6 seconden lag de bal erin, volgens mij een verenigingsrecord! Gestaag gingen we verder. Met hard werken en goed samenspel, waren wij als team inderdaad beter dan DSC. Met rust stond er dan ook een verdiende 3-1 voorsprong op het scorebord.
Maar dat soms individuele kwaliteiten de doorslag kunnen geven, merkten we in de tweede helft. DSC vond het nodig een heer in te brengen die ook selectie Zuid speelt en deze heer prikte zijn eerste twee kansen meteen raak: 3-3. Vervolgens hadden wij het erg zwaar in de aanval, aangezien deze heer de hele aanval wist te ontregelen (ook omdat dit vak in de eerste helft het al niet makkelijk had, laat staan met zo’n heer erbij). Het was duidelijk: van een wedstrijd was geen sprake meer.
DSC kon uitlopen naar een uiteindelijk 3-7 overwinning. Maar het was niet de B2 waar we tegen hebben gespeeld. En dat is erg jammer. Jammer dat een vereniging als DSC het toch steeds weer op deze manier wil winnen, zelfs in de B4 klasse. En ze doen het door de hele vereniging heen. Hebben ze daar niet door, dat dit soort dingen voor niemand leuk is? Niet voor de betreffende heer (hij had geen tegenstand), niet voor hun B2 (het is niet hun overwinning), niet voor de tegenstander (het was geen wedstrijd meer), en ook niet voor de scheidsrechter (geen wedstrijd).
Achteraf vroeg ik de coaches nog, waarom ze het nodig vonden om met deze heer te komen winnen. Volgens hen speelt hij in de C2 en konden ze niet anders wegens blessures. Hij had toch ook maar een halve wedstrijd gespeeld? Ja, dat laatste klopt, maar de rest? Bovendien brachten ze hem in voor één van hun mindere heren, en niet voor een heer uit de C1.
Bij het invullen van de formulieren, bleek dat er van de betreffende heer geen spelerskaart was, en ook had hij geen legitimatie bij zich.
Normaal gesproken doe ik daar niet moeilijk over, niet in deze klasse.
Maar in dit geval maak ik daar graag een uitzondering op. Ik ben benieuwd of dit verhaal dus nog een staartje krijgt. Wat mij betreft verdient DSC het een keer voor dit soort zaken gestraft te worden.
Tilburg B3 mag daarentegen trots zijn op de teamprestatie, want in de eerste helft hebben we laten zien wie in deze klasse echt het beste is. Hou dit spel vast. Misschien worden we dan geen kampioen, maar zijn we wel de beste!

Bart


Reacties (15)

#1    05-12-2010    12:59:    Jaap
Kampioen of niet het is leuk om met dit team te spelen.
Liever eerlijk 2e dan vals 1e
dan zou ik me geen kampioen voelen.

jaap
#2    05-12-2010    15:45:    die heer
er hebben vier c mensen mee gedaan uit de c3,c2 en twee uit c1 en het gemiddelde is bij jullie veel hoger dus dat zou niks uit moeten maken dus veel suc6 nog
#3    05-12-2010    16:16:    oudje uit de B3
Is gewoon zielig dat jullie dat jullie C spelers nodig hebben om te kunnen winnen. Hadden jullie de andere 2 wedstrijden ook al gedaan zeker?

Als je het over gemiddelde leeftijd heb, is die dankzij mij wel hoger ja. Aangezien ik de oudste uit HEEL de B ben (17) en WEL ECHT in de B3 speel(zoals ingedeeld) vind ik het gewoon zielig. Tegen mijn dame (Jamilla) kon ik de bal niet eens fatsoenlijk kwijt. Heeft ze bij SELECTIE ZUID geleerd zeker?

Ik hoop voor 200% dat er nog een staartje komt.
#4    05-12-2010    20:52:    Jaap (2x)
We hebben nou eenmaal verloren.
Daar is niks meer aan te doen
we gaan het volgende keer gewoon nog beter doen.
Dus voor de wedstrijd eten we allemaal een banaan
dan kunnen we er tegenaan en gaan we ze dik verslaan

Zo kan je er ook over denken misschien werkt dat beter?

jaap
#5    05-12-2010    21:04:    Anja
Toevallig waren er wel 3 afmeldingen bij de B2 en is het normaal dat dit wordt aangevuld vanuit de C. Of hadden jullie liever tegen AR's uit de B1 gespeeld? Die moesten tegelijkertijd spelen, dus dat ging niet.
#6    05-12-2010    23:22:    Bart
Ja. "Toevallig" waren er afmeldingen.
"Toevallig" gebeurt dat bij DSC altijd als ze belangrijke wedstrijden spelen, en "toevallig" zijn er dan altijd veel betere invallers.
Ach, iedereen weet wel hoe het gaat bij DSC. Als men daar blij wordt van zo de wedstrijden winnen.... Wij worden blij van met ons eigen team goed spelen, winst of verlies.
#7    06-12-2010    11:48:    oudje uit de B3
Klopt helemaal bart, soms ik het net iets te gezellig maar wij winnen tenminste nog met ons eigen team.

Met spelers uit andere teams winnen is wel handig en makkelijk maar dan het je het toch niet zelf gedaan. Ik ben blij dat we zaterdag gewoon als team hebben gespeeld (na de moeilijke vrijdagavond en nacht) en jammer dat jullie (DSC) zo hebben moeten winnen
#8    06-12-2010    15:09:    /
he ik wil ff duidelijkheid scheppen als er iemand in zeeland zit en een iemand zijn vinger heeft gebroekn wat dan denk daar maar over jullie zouedn andere spelers regelen als dat bij jullie ook zo was
#9    06-12-2010    15:26:    .....
"toevallig" wel weer als ze een belangrijke wedstrijd hebben zoals vaak bij DSC
#10    06-12-2010    15:28:    ............
Moeten we dan ons team terug trekken... is toch vrij logische als er mensen niet zijn die aangevuld wordt uit de C??(EN TOEVALLIG WAS DE C1 VRIJ)
#11    06-12-2010    15:35:    .....
jaja, rustig maar. Speel jij in die B2 of wat? Hoezo kijken jullie bij het wedstrijdverslag op onze site?
#12    06-12-2010    18:36:    ...
ja idd,
galekker op je eigen site kijken.
Wij hebben ons als team laten zien,
en DSC heeft laten zien dat ze het alleen kunnen
met hulp uit de B2. Wij vechtenvoor een kampioenschap
met ons eigen team, waar wij trots op kunnen zij ookal lukt het niet. Wij weten da dat we ervoor gevochten hebben en dat wij eerlijk gespeeld hebben.
#13    06-12-2010    18:44:    John (webmaster)
De punten zijn nu denk ik wel duidelijk!
Reglementair is er niets fout gegaan (op een ID/spelerskaart na), dat het voor Tilburg B3 niet leuk is, staat ook vast, maar wij moeten als KVT in deze niet roomser zijn dan de Paus!
Het is jammer, ga er lekker een nachtje over slapen en neem de volgende keer sportief revanche (zonder spelers uit de C1)
#14    06-12-2010    22:44:    Dscer
Dsc kan er ook niks aan doen dat we geen slechtere invallers konden krijgen
#15    07-12-2010    16:20:    ..
Ga gewoon op je eigen site kijken en laat
het hier met rust.

Reageer


Reageren:

Naam:

E-mail:

Reactie: (Max. 1000 karakters)    0 / 1000