Tilburg 2 - VADA 3, ruststand 10-3, eindstand 14-10

31-01-2011

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Vada 3 op het programma. Gezien de standenlijst en de redelijk eenvoudig gewonnen uitwedstrijd mocht dat geen probleem worden vandaag. Met de nodige personele problemen begonnen we aan de westrijd.  Vada dat nog strijd tegen degradatie was niet van plan om zich zomaar te gewonnen te geven.

Na een minuut of 10 stond er dus ook een 0-2 op het scorebord, het lukte de eerste aanval maar niet om tot scoren te komen.
Gelukkig maakte het andere vak heel snel de 2-2. Weer bleek het moeizaam om tot scoren te komen en pakte Vada weer een voorsprong 2-3. Via een strafworp wist het eerste aanvalsvak dan toch te scoren en kwamen we op 3-3.
Daarna ging het in een sneltreinvaart en wisten we heel eenvoudig uit te lopen naar een 10-3 ruststand. Eindelijk begonnen de ballen te vallen.

Na de rust weer een compleet ander Tilburg, we weten nog uit te lopen naar 12-4, maar dan stokt de machine weer en kan Vada weer wat terug doen. Via 13-6 en 14-7 wordt het dan uiteindelijk 14-10.

Tja de punten zijn binnen en dat is eigenlijk alles wat je over deze wedstrijd kunt zeggen.
Een redelijke 15 minuten in de eerste helft heeft ons de punten bezorgd in deze wedstrijd.
Tevens hebben we in deze wedstrijd ook een viertal mensen uit het 3e aan het werk gezien, deze hebben zich goed staande gehouden, wat op zich wel weer positief was en voor de toekomst weer perspectief bied.

Volgende week Die Haghe uit, een ploeg die op de laatste plaats staat en de punten hard nodig heeft.
Aan ons de taak om de punten mee naar Tilburg te nemen om bij de bovenste 3 te blijven staan.

Oscar

Klik hier voor alle wedstrijdfoto's (Dennis van Hooff)