Home / Competitie / Wedstrijdverslagen

Tilburg 2 - KVA 2, ruststand 7-6, eindstand 11-12

17-10-2011

Onderstaand wedstrijdverslag komt van de website van KVA:

KVA 2 wint opnieuw, ditmaal van Tilburg 2 16-10-2011

Auteur: Elmer Coevert

In alweer de laatste ronde van het eerste deel van de veldcompetitie stond voor zowel KVA 1 als 2 de verre uitwedstrijd tegen de selectie van Tilburg op het programma. Ruben was bereid als wisselspeler mee te gaan (Patrick is nog altijd geblesseerd). Ruben, wederom bedankt!

Na de ruime overwinning op De Meeuwen vorige week, zou KVA 2 tegen Tilburg een ploeg van een ander kaliber treffen. Tilburg had immers tot nog toe alleen van Sporting Delta verloren en stond op een 3e plaats. De training van vrijdag was niet al te best en afgesproken werd om in ieder geval wat feller en scherper te spelen dan tijdens de training, want dat was echt nodig om überhaupt een kansje te maken vandaag. Tilburg was een team met vooral oudere heren, dus op conditioneel vlak moest het in elk geval mogelijk zijn om ze de baas te blijven. 

De wedstrijd begon goed voor ons. Tom schoot de 0-1 met zijn eerste schot binnen. Hierna was het echter Tilburg dat langzaamaan het heft in handen nam en gedurende de eerste helft steeds voorstond. We speelden niet altijd even slim en sommigen lieten zich makkelijk wegzetten door met name de Tilburg heren. Ook onhandige verdedigingsfouten leverden strafworpen op waar Tilburg zich wel raad mee wist. Ondanks het duidelijke overwicht dat Tilburg in de laatste 20 minuten had, behaalden we de rust met slechts 1 punt achterstand, 7-6.

De ruststand viel dus mee en eigenlijk hadden we Tilburg een stuk sterker verwacht, gelet op eerdere uitslagen. In de rust spraken we af om meer tijd te nemen voor het opzetten van onze aanvallen, de rebounders moesten zich beter weren in de duels en we moesten geen strafworpen en vrije ballen meer weg geven. 

KVA speelde zeer gedreven de tweede helft. We voelden dat er iets te halen was en dus gingen we er vol voor. Tilburg kwam wel steeds op voorsprong, maar lange tijd werd het verschil niet groter dan een punt. Zelf kwamen we moeilijk tot scoren en hadden ondertussen nog 3 strafworpen gemist. Zo werd het een moeilijk verhaal natuurlijk. 

Na de eerste time out van onze kant was er lichte verbetering zichtbaar, maar we wisten niet op voorsprong te komen. Tilburg scoorde wel weer en we liepen wederom achter de feiten aan. Tilburg scoorde nog een keer en zo stond voor het eerst in de wedstrijd een twee punten voorsprong voor 1 van beide ploegen op het scorebord. Een tweede time out werd aangevraagd, maar doordat de scheidsrechter een foutje in de administratie had gemaakt, niet toegestaan. Ook de Tilburg-coach bemoeide zich hier opzichtig mee en vertelde dat we maar recht zouden hebben op 1 time out. Tilburg keek meer naar ons dan dat ze zelf korfbalden en probeerde de voorsprong te consolideren in plaats van uit te breiden. Ballen werden vast gehouden en er werd van alles gedaan om ons uit ons spel te halen. Een van de heren waande zich op de toneelschool en ging tot tweemaal toe theatraal naar de grond, zonder dat daar enige aanleiding voor was. Op deze manier werd KVA op scherp gezet en kwam er een maximale beleving in de ploeg. Uiteindelijk nog een terechte gele kaart voor een van de Tilburg heren, na het voor de zoveelste keer niet afgeven van de bal.

Al snel kwamen we op 1 punt en na nogmaals protesteren vanwege de niet verkregen time out zag de scheidsrechter zijn fout in en kwam langs de kant om te vertellen dat we inderdaad nog 1 time out te goed hadden. We gaven aan de time-out te willen gebruiken bij de vakwissel. Ondertussen na overleg met Frits en Marten was al besloten om met Danielle in de rebound te gaan spelen en de heren gezamenlijk voorin te zetten. De vakwissel kwam direct, want we scoorden de gelijkmaker. Met nog enkele minuten op de klok wilden we het punt in ieder geval koesteren en kreeg de aanval de opdracht om de bal in het vak te houden en alleen 100% kansen te nemen. De bal werd onderschept en kwam in de aanval. Hier werd goed gespeeld met steeds Danielle in de rebound. Er werd een aantal keer geschoten, maar nog zonder resultaat. Willem besloot een doorbraak poging te ondernemen en kreeg een strafworp mee! Terecht of niet, feit is wel dat Tilburg in de tweede helft in dat vak al vele overtredingen gemaakt had en dus was denk ik sprake van een optelsom. Willem nam de strafworp zelf en bleef koel! Hij maakte de 11-12 waarna direct het eindsignaal van de scheidsrechter klonk. Een heerlijke overwinning. Misschien niet geheel terecht volgens het spelbeeld, maar op basis van een enorme dosis werklust, functioneel spelen en dus alles voor elkaar over willen hebben zeker niet onverdiend. Ook werd in de tweede helft heel erg goed verdedigd en kwamen bij Tilburg continu de mindere schutters tot schot.

We mogen terugkijken op een succesvol eerste deel van de veldcompetitie. Ondanks het stoppen van Bart en Bart, de afwezigheid van Anne en een flink aantal blessures, waardoor er een voor een groot deel een nieuw team staat heeft, het tweede al 8 punten behaald! Nu een weekje rust en dan lekker de zaal in. Als we in iedere wedstrijd dezelfde werklust opbrengen als vandaag, dan zullen we in de zaalcompetitie zeker mooie resultaten gaan boeken!

bron: www.kvaweb.nl


Reacties (5)

#1    17-10-2011    23:53:    Leander
KVA uiteindelijk gewonnen.
Jammer dat ze KVTilburg in een slecht daglicht zetten.

''Een van de heren waande zich op de toneelschool en ging tot tweemaal toe theatraal naar de grond..''

Volgende keer maar de punten ophalen bij KVA!
#2    18-10-2011    08:51:    KVA
Slecht daglicht of gewoon de waarheid?
#3    18-10-2011    12:12:    Joris
Ach... Tis maar net hoe je de wedstrijd ziet.
Tilburg heeft het idd niet erg handig uitgespeeld. Maar goed, daar zit niet het echte probleem natuurlijk. 12 tegen doelpunten is gewoon prima. Aanvallend zal er nog een hoop moeten gebeuren. met 11 doelpunten kom je natuurlijk niet ver. Ook al was de scheids de tweede helft af en toe de weg kwijt, ook al bleef KVA rennen rennen rennen... Je moet zelf de ballen er gewoon ingooien.

Op naar de zaal waar Tilburg wel altijd goed uit de voeten kan!!
#4    18-10-2011    17:09:    oscar
@joris

eens
#5    21-10-2011    15:17:    KVA
Veel succes en in de zaal en tot op het veld

Reageer


Reageren:

Naam:

E-mail:

Reactie: (Max. 1000 karakters)    0 / 1000