Home / Nieuws

Overgangsklasse D (2006/2007) - wedstrijdverslagen andere bronnen

01-01-2007 19:37


DSC verliest ook de laatste wedstrijd
Voor Groen Geel stond er nog wat op het spel, bij winst van Groen Geel en verlies van HKV Ons Eibernest zou er nog een beslissingswedstrijd gespeeld kunnen worden voor het kampioensschap.
Bij DSC was het vooral het gebrek aan scorend vermogend dat aan de basis lag van het verlies.
Kansen genoeg, maar net wanneer de organisatie slordig werd, zag Groen Geel hun kans schoon om een beslissende kloof te slaan. Van 3-3 naar 7-3, deze kloof konden ze houden tot op het einde.
Groen Geel strafte heel vakkundig de foutjes af in de DSC verdediging.
De tweede helft had DSC de organisatie beter voor elkaar, maar ook nu weer bleef de afwerking een probleem.
Even had DSC nog hoop, toen de bordjes 11-11 wezen, maar net dan was er even een concentratiedip en deze gaf Groen Geel de gelegenheid om een eindsprint te maken en 14-11 te scoren. Het laatste doelpunt kwam er na een prachtige combinatie, maar typerend werd de doorloopbal eerst gemist, maar volgde de score er toch uit het schot uit de rebound.
Dennis Snel was de enige DSC-er op niveau qua scoren, hij nam zeven doelpunten voor zijn rekening.
Dirk Sercu
bron: website DSC


Overgangsklasse D
HKV/Ons Eibernest werd in de laatste wedstrijd van het seizoen alsnog kampioen: 14-17 winst bij Tilburg. Beide teams begonnen zenuwachtig en misten in de beginfase veel kansen. Uiteindelijk nam HKV een 0-2 voorsprong, waarna via 2-3 de verdiende 5-7 ruststand werd bereikt. Na rust werd het duel wat harder, maar bleef sportief. Scheidsrechter André Mosterdijk had dan ook zijn handen vol. De Eibers waren in de tweede helft trefzekerder, vooral het benutten van de vrije ballen ging goed. Tilburg kon steeds in de buurt blijven, waardoor het tot de laatste minuten spannend bleef. Toen HKV/OE eindelijk vlak voor tijd op een 4 punten voorsprong kwam was de strijd gestreden. Groen Geel won 14-12 bij DSC. Onderaan waren de beslissingen al gevallen. Voor de eer speelden De Meeuwen en OA/Olympia Reizen 13-13 gelijk. De Meeuwen kwam 4-2 voor maar routinier Ron Steenbergen bracht OA weer op gelijke hoogte, waarna zijn ploeg een lichte voorsprong opbouwde: 6-8 bij rust. In de tweede helft kwam De Meeuwen eerst gelijk en daarna voor, 10-8, waarna Steenbergen weer voor een gelijke stand zorgde en opnieuw zijn ploeg voor zag komen. Bij 11-12 haalde Annemieke Stoffelsen alsnog de puntendeling voor de Puttenaren binnen. Bij De Meeuwen speelden Tom Stoffelsen, Rienk Klaassen en Gert van den Brink hun laatste wedstrijd in de Puttense hoofdmacht. Vlaardingen/Ridderhof won 10-6 van Rust Roest. Het was een gezapige wedstrijd waarin pas na 21 minuten de mand werd gevonden. Bij 0-2 wist ook de thuisploeg na 26 minuten spelen eindelijk te scoren. Vlaardingen nam daarop afstand, 6-3 bij rust en won onbedreigd. Bij Vlaardingen vier keer afscheid: Léon Klop stopt, Chantal van Dongen gaat naar Maassluis en trainer Lion van Klooster en teambegeleider Martijn Mulder vertrekken naar Pernix Leiden.
bron: KNKV nieuwsbrief 21 mei 2007


Tilburg 1 - HKV/OE 1
Na een aantal jaar van afwezigheid heeft HKV/Ons Eibernest een terugkeer in de hoofdklasse gerealiseerd. Ging het vorige week thuis tegen Groen Geel nog mis (12-13 verlies), gisteren kwam de ploeg geen moment in gevaar tegen Tilburg.
In tegenstelling tot vorige week waren de zenuwen na een kleine 10 minuten volledig verdwenen. Hoewel het scoreverloop in het begin nog enigzins gelijk opging, heeft Tilburg geen moment aanspraak kunnen maken op ook maar één punt. Via een ruststand van 7-5 werd de voorsprong in de tweede helft opgebouwd naar een comfortabele 17-12 voorsprong. Een publiekswissel voor Rob Koene, die afscheid neemt met een kampioenschap, was de laatste actie van de Eibers. Tilburg scoorde nog twee keer en zo werd de eindstand bepaald op 17-14.
Namens de hele selectie willen wij alle supporters bedanken die er ook dit weekend weer bij waren. Het was wederom een kippenvel moment om zoveel mensen langs de kant te zien staan! Daarnaast Tilburg bedankt voor het ter beschikking stellen van het clubhuis voor ons eerste kampioensfeest!!
En zo zijn we nu dus terug op het niveau waar wij thuishoren!
bron: website HKV/OE


KVV/Ridderhof eindigt met overwinning
KVV/Ridderhof heeft een moeilijk seizoen toch nog enigszins positief af kunnen sluiten. In eigen huis werd Rust Roest uit Eindhoven verslagen met 10-7. Voor beide ploegen had de wedstrijd weinig waarde: zowel de Vlaardingers als de Eindhovenaren waren een week eerder al gedegradeerd.
Het werd dus een treffen tussen twee ploegen die volgend jaar weer in de Eerste Klasse uit zullen komen. Het enige belang betrof de volgorde van de eindrangschikking, waarin KVV met een overwinning Rust Roest nog voorbij zou streven. In een gezapige wedstrijd waarin het arbitrale duo nauwelijks in actie hoefden te komen, werd pas na 21 minuten de mand gevonden. Bij 0-2 wist ook de thuisploeg na 26 minuten spelen eindelijk te scoren. In de resterende minuten van de eerste helft kwamen de Vlaardingers op gang en werd de rust bereikt bij 6-3, met name dankzij mooie doelpunten van Brenda van Rhee.
Na de thee gebeurde er weinig noemenswaardigs. Een van de hoogtepunten was een prachtig doelpunt van KVV’er Bas van der Graaf. Een tweede hoogtepunt was het inbrengen van de revaliderende Leon Klop, enkele minuten voor tijd. Hij verving de prima spelende Marcel Lucassen. Twee minuten later mocht Klop alweer naar de kant; hij kreeg een publiekswissel en bloemen aangezien hij na dit seizoen stopt met korfballen in de Vlaardingse hoofdmacht. Nadat de scheidsrechter had afgefloten bij 10-7 konden de rest van de bloemen worden uitgedeeld. Speelster Chantal van Dongen (naar Maassluis), coach Lion van Klooster en teambegeleider Martijn Mulder (beiden naar Pernix Leiden) namen afscheid. Door de overwinning op Rust Roest is KVV/Ridderhof net als in de zaalcompetitie zevende geworden in de Overgangsklasse. In tegenstelling tot enkele maanden geleden in de zaal kan KVV nu meer vrede hebben met degradatie. Gezien het relatieve gemak waarmee Rust Roest werd verslagen zou volgend jaar best eens kunnen blijken dat KVV/Ridderhof zo’n ploeg is die te klein is voor de Overgangsklasse maar te groot voor de Eerste Klasse.
bron: website Vlaardingen/Ridderhof

Meeuwen en Oost Arnhem delen de punten       
Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel.  Oost Arnhem slaagde erin om zich vorige week definitief veilig te spelen door een overwinning op degradant Vlaardingen.
De Arnhemmers bivakkeerden het gehele seizoen aan de onderkant van de Overgangsklasse D en speelden geen enkele rol van betekenis in tegenstelling tot het zaalseizoen waar de ploeg als tweede eindigde.De Meeuwen mocht nog even aan het kampioenschap ruiken na de winst op HKV/Ons Eibernest maar na twee achtereenvolgende nederlagen tegen Groen Geel en DSC weet de Meeuwen haar plaats. Meeuwen begon goed aan de wedstrijd en liep uit naar een 4-2 voorsprong.  Toch moest de ploeg dulden dat Oost Arnhem terugkwam tot 4-4.  Routinier Ron Steenbergen scoorde de derde en de vierde Arnhemse treffer. Steenbergen zou aantonen dat hij nog altijd één van de pilaren is waar het spel van Oost-Arnhem op rust. Het spel van de Meeuwen zakte in en Oost-Arnhem profiteerde daarvan.  Rust 6-8.
Na rust boog Meeuwen de achterstand om in een voorsprong ( 10-8). Annemieke Stoffelsen, Rienk Klaassen en Hanneke Bolleman die tweemaal scoorde zorgden voor de treffers. Ook nu was het weer Ron Steenbergen die Oost-Arnhem op gelijke hoogte bracht met de Meeuwen.
Hilda Fredriksen bracht de Meeuwen weer op voorsprong. Tom Stoffelsen moest in zijn laatste wedstrijd geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Leon Jansen.
Rienk Klaassen en Gert van den Brink zullen volgend seizoen ook niet meer in de selectie terugkeren.  Zij werden vervangen door Ruud Willemsen en Rob Stoffelsen. Oost-Arnhem leek door twee treffers met de winst aan de haal te gaan.  Annemieke Stoffelsen zorgde met haar treffer ervoor dat de wedstrijd een uitslag kreeg die het verdiende, namelijk een gelijkspel. Eindstand 12-12.
Doelpunten:  Hanneke Bolleman 4, Rienk Klaassen 2, Hilda Fredriksen 2, Tom Stoffelsen 2,
Annemieke Stoffelsen 2.
bron: website de Meeuwen


Degradatie een feit (17-05-2007)
Afgelopen zondag is het doek is voor het Vlaggenschip gevallen en is degradatie naar de 1ste klasse een feit. Om degradatie af te wenden, moest er volgende week gewonnen worden van Vlaardingen, en mocht Tilburg geen punten meer pakken. Echter, de blauw-witten wisten door een sterke 2de helft van hun kant, en een zeer zwakke wedstrijd van DSC de nodige punten te pakken voor handhaving.
De wedstrijd volgende week tegen Vlaardingen staat er weinig meer op het spel, doordat Vlaardingen met 6 punten ook niet meer kan handhaven. 
bron: website Rust Roest


DSC klapt in mekaar in de tweede helft (15-05-2007)
Ferdi Vis, aanvoerder van DSC speelde afgelopen zondag zijn laatste thuiswedstrijd. Sportverzorger Henk Storms stopt eveneens met zijn aktiviteiten aan het einde van dit seizoen. Dit wilde DSC "vieren" met een thuisoverwinning. Na de schitterende uitzege tegen De Meeuwen wilde DSC ook tonen dat ze zulk een prestatie kunnen neerzetten voor een thuispubliek.
De start was prima, een 3-0 spurt, maar het antwoord van de gasten uit Tilburg mocht er ook zijn, 3-3 door het afstraffen van individuele foutjes in de DSC verdediging. DSC bleek in de eerste helft echter vastberaden en zocht de kleedkamers op met een verdiende 7-5 voorsprong.
Wat er in de thee zat van Tilburg is tot op heden nog onbekend, maar in ieder geval schoten de bezoekers de tweede helft met scherp. Remco en Morris zorgden met zijn tweetjes dat de 7-5 voorsprong voor DSC in een kwartiertje werd omgebogen in een 7-12 voorsprong. Ondertussen had DSC een stip gemist. DSC stond erbij en onderging. 8-12 door een afstandschot van Ferdi Vis en vervolgens 9-14, wedstrijd gelopen.
Toch nog de aplausvervanging voor de aanvoerder Vis vijf minuten voor het einde.
Tien minuten daarvoor had Willian Crielaars, Johan Kool komen vervangen. Willian bedankte netjes met een doelpunt ,vanop afstand.
De eindstand was 11-17,  waarmee Tilburg zich verzekerde van een jaartje langer overgangsklasse veld.
Auteur: Dirk Sercu
bron: website DSC


HKV/Ons Eibernest komt massaal naar Tilburg !
A.s. zondag 20 mei vindt de wedstrijd Tilburg - HKV/Ons Eibernest plaats.
Bij winst is het kampioenschap een feit en speelt ons 1e team volgend jaar in de Hoofdklasse.
Net als afgelopen zondag heeft het team alle positieve en sportieve steun nodig om de winst deze keer wel binnen te gaan halen. Tilburg heeft zich inmiddels veilig gespeeld en kan dus ongedwongen spelen en “we” zullen het derhalve niet cadeau krijgen.
Om ons 1e team aan te moedigen en deze wedstrijd zelf mee te maken is er een bus beschikbaar die vertrekt om 12.00 uur. Kosten p.p € 10,- voor senioren/junioren.
Voor de jeugd leden € 5,- te voldoen in de bus. Aanmelden via de lijst in de kantine of via Arvind Ramchandani of Edu van Deursen.
Bij winst is de kantine zondagavond vanaf 18.30 open om de kampioenen feestelijk binnen te halen.
bron: website HKV/OE


Oost Arnhem handhaaft zich
Maandag, 14 mei 2007 Vlaardingen bleef gistermiddag niets bespaard. Na een half uurtje leidde Oost Arnhem al met 10-0. Een wedstrijd werd het dan ook nooit.
Bij de hekkensluiter ging alles mis en Oost Arnhem denderde maar door." Op een gegeven moment kreeg ik de indruk dat de scheidsrechter medelijden kreeg met Vlaardingen. Veel twijfelgevallen vielen uit in het voordeel van de gasten. Ik vind dat niet kunnen", aldus Oost Arnhem - coach Michel Ligt. Door de 18-10 zege verzekerde de Arnhemse korfbalclub zich van klassebehoud. En dat was een meevaller voor Ligt. "Ik had niet verwacht dat concurrent Rust Roest zaterdag zou verliezen. Maar dat gebeurde wel en dus was winst vandaag voldoende. De laatste wedstrijd tegen de Meeuwen is louter een prestigeduel. " Oost Arnhem kon het duel tegen Vlaardingen niet verliezen, aldus Ligt. "We hebben ons echt gefocust op de confrontatie tegen Vlaardingen. We hadden keihard getraind en het kon haast niet meer misgaan."
De slotfase stond in het teken van het naderende afscheid van Yke Bijlsma. De 31-jarige Zevenaarse vindt het na veertien seizoenen Oost Arnhem welletjes. Drie minuten voor tijd kreeg de Friezin een publiekswissel. Ligt: "Het wordt moeilijk het gat dat zij laat op te vullen. We zijn met een aantal dames bezig. Een Yke krijg je niet terug, want dames van haar niveau spelen in de Korfbal League en niet in de hoofd- of overgangsklasse. Maar ik verwacht wel dat we een eind komen."
Minke de Jager van De Zwaluwen maakt de overstap naar Oost Arnhem. Maar het is volgens Ligt niet eerlijk haar tot vervanger van Yke Bijlsma te bombarderen. "Yke is voormalig wereldkampioen. De ervaring en kennis die zij heeft, heeft Minke niet. Ik weet ook niet hoe zij zich gaat ontwikkelen. We zullen het zien. "Van nieuwkomer Peter Hage, die komt van SKF, verwacht Oost Arnhem-trainer Ligt het nodige. "Hij is kwalitatief direct een versterking. in aanvallend en verdedigend opzicht. Ik hoop dat zijn komst en eveneens het feit dat we ons hebben gehandhaafd voor korfballers een reden is naar Oost Arnhem te komen. Versterking is natuurlijk altijd welkom."
Oost Arnhem-Vlaardingen: 18-10(12-2)
Treffers Oost Arnhem: Ingar Luttik 5, Ron Steenbergen en Linda Eijkhout 3, Yke Bijlsma, Astrid van Aggelen en Mark Gamelkoorn 2, Patrick van Helvoort 1.
Bron: De Gelderlander, door Pim Roelofs  (website Oost Arnhem)


Afscheid Yke Bijlsma
Op zondag 13 mei speelde Yke Bijlsma haar laatste thuiswedstrijd voor Oost-Arnhem. Vanwege allerlei kleine blessureproblemen stopt zij aan het eind van dit seizoen. Met een publiekswissel en onder luid applaus verliet zij aan het einde van de wedstrijd tegen Vlaardingen het veld.
Aanvoerder Ingar Luttik nam aan het einde van de wedstrijd de microfoon om Yke namens het hele team te bedanken voor het plezierige samen spelen, haar inzet en belangrijke bijdrage voor de ploeg. Namens de ploeg werd haar een cadeau verpakt aan een fiets aangeboden (geld in bidons om fietstassen voor haar racefiets te kunnen kopen).
Vervolgens sprak de voorzitter van OA, Joop Bongers, Yke toe. “Hoewel niet bij Oost-Arnhem ‘geboren’, was zij een echte Oost-Arnhemmer. In juni 1993 kwam Yke op 18-jarige leeftijd bij de vereniging en zij speelde vrijwel direct en onafgebroken 14 jaar lang in de hoofdmacht van OA! Yke was een belangrijke en vaste waarde in het eerste. Een speelster om trots op te zijn.”, aldus de voorzitter. Hij prees ook de indrukwekkende korfbalcarrière van Yke. Tal van keren geselecteerd voor de nationale selectie bij zowel de junioren als senioren. Gespeeld in o.a. Taiwan, Engeland, Finland en Portugal. In 1997 het debuut van Yke in het echte Oranje (senioren) en later op het WK in Australië wereldkampioen geworden. En .. met Oost-Arnhem meerdere keren het Nederlands kampioenschap behaald! “Een klasse speelster”, aldus de voorzitter “en niet alleen op het veld. Ook binnen de vereniging was Yke heel actief. Als trainer van jeugdploegen, binnen de TC Jeugd en zelfs nog enige tijd als bestuurslid”. Hij bedankte Yke voor haar grote inzet en feliciteerde haar met alle behaalde resultaten.
Vervolgens nam Yke Bijlsma zelf het woord. Zij gaf aan destijds heel bewust voor Oost-Arnhem te hebben gekozen. De sfeer binnen de vereniging sprak haar aan. Het spelen in de selectie had zij heel leuk gevonden en vooral ook de sfeer binnen de ploeg was altijd heel goed geweest. Zij bedankte het OA publiek en haar collega spelers en wenste Oost-Arnhem een goed nieuw seizoen toe. Graag zou zij komen kijken. Een luid applaus van het publiek volgde en de jeugd op de tribune zong “Yke bedankt!”. Yke namens de hele vereniging bedankt
bron: website Oost Arnhem


Overgangsklasse D
HKV/Ons Eibernest had uit de laatste twee wedstrijden een punt nodig om kampioen te worden. Thuis tegen nummer twee Groen Geel was de eerste mogelijkheid. Ruim 300 Hagenaars en nul supporters van Groen Geel zagen de wedstrijd in een nerveus laag tempo starten. Pas na 13 minuten viel het eerste doelpunt, voor HKV. Aan de andere kant werd meteen tegen gescoord, uit een strafworp. De Eibers hadden meer balbezit, schoten meer, maar behalve de afvang was het aanvalsspel slecht verzorgd. De overige functies werden slecht ingevuld, er waren veel plaatsfouten en het schot was slecht. Na 3-2 kwam Groen Geel weer gelijk en ging door naar 4-7. De Hagenaars speelden niet zo zeer tegen GG als wel tegen zichzelf. Toch lukte het om bij 9-9 weer gelijk te komen. Het vertragend spelende GG benutte opnieuw een strafworp en nam weer een driepunten voorsprong, 9-12. HKV/Ons Eibernest liet aangemoedigd door het publiek de kopjes niet zakken en dwong met nog vijf seconden te gaan, bij de stand 12-13, een vrije bal af. HKV-coach Edwin Hogendorf nam een time out op. Zijn tegenhanger Jenne Warrink instrueerde alleen zijn aanval. Het maakte niet uit. Michel Pfuhlman nam de vrije bal en schoot mis. De goed leidende arbiter Johan Kosse, die zich niet door de emoties van de wijs liet brengen, floot meteen af.
De Meeuwen won 10-14 bij Rust Roest, dat degradeerde. Voor De Meeuwen stond er niets meer op het spel, Rust Roest moest winnen om nog kans te houden op het ontlopen van de degradatie. Het werd echter geen felle wedstrijd. De Meeuwen kreeg van de thuisploeg alle ruimte en maakte daar ook dankbaar gebruik van. Via 3-7 werd de rust bereikt met een comfortabele 6-11 voorsprong voor De Meeuwen. Na rust was de wind een spelbreker. Er slopen meer foutjes in het spel van De Meeuwen. Rust Roest was niet bij machte om het De Meeuwen echt lastig te maken en zo kabbelde de wedstrijd voort naar het einde.
Tilburg won 11-17 bij DSC. Tilburg had nog een punt nodig om veilig te zijn. De ploeg speelde de eerste helft meer tegen zichzelf dan tegen een niet echt gemotiveerd DSC, waar niets meer op het spel stond. Omdat Tilburg te onrustig en te onnauwkeurig in de afwerking was, kwam DSC op een 3-0 voorsprong binnen 7 minuten, Tilburg kwam terug tot 4-4, waarna kon gaan rusten met een verdiende 7-5 stand op het scorebord. In de tweede helft ging de zon schijnen en dit deed Tilburg schijnbaar goed. Tilburg liep onder aanvoering van Remco Meeuwsen in een kwartier uit naar 7-12. DSC scoorde nog 8-12 maar daarna domineerde Tilburg met soms zeer fraaie combinaties en liep eenvoudig uitnaar een 8-16 tussenstand. De wedstrijd was beslist. Meeuwsen was aan Tilburg-zijde het productiefste met 9 treffers. Scheidsrechter Marcel le Pair had een redelijk eenvoudige middag, zeker in de tweede helft, toen het echt 1-richtingsverkeer was en er bij DSC niets meer lukte. OA/Olympia veroordeelde Vlaardingen/Ridderhof tot de eerste klasse door met 18-10 te winnen.
bron: KNKV nieuwsbrief van 14 mei 2007


HKV/OE - Groen Geel
De laatste thuiswedstrijd wedstrijd tegen Groen Geel werd helaas met 12-13 verloren en dus zal komende zondag 20 mei a.s. in en tegen Tilburg (14.30 uur) alsnog het kampioenschap binnengehaald kunnen en moeten worden. Wellicht was de spanning rond een kampioenswedstrijd en de grote getalen supporters en belangstellenden de rede tot een soms nerveuze wedstrijd.
Ondanks het verlies was de sfeer super en wil ik hierbij een compliment maken naar alle mensen die hieraan hun steentje hebben bijgedragen. De hele entourage was van grote klasse! HKV/Ons Eibernest heeft zich zowel (na de verloren wedstrijd) sportief als organisatorisch van haar beste zijde laten zien! Ook de opkomst van onze jeugdleden met hun ouders was opvallend groot en aan enthousiasme en sportieve aanmoedigingen geen gebrek. Dank ook namens de spelers/sters van de selectie als ook de technische staf richting alle leden en belangstellenden.
Ondanks het verlies staan alle leden, donateurs, vrienden HKV/OE en niet in de laatste plaats de sponsoren 100% achter het team en zullen hen ook straks tegen Tilburg ondersteunen.
Van Gaal met AZ’67 géén beker en géén schaal; onze Edjuh met HKV/OE 1 gaat straks wèl met een kampioenschap aan de haal !
Namens bestuur Edu van Deursen
bron: website HKV/OE


Meeuwen duidelijk sterker dan Rust Roest       
Na een vrij weekend werd de competitie voor Meeuwen hervat met een uitwedstrijd tegen het Eindhovense Rust Roest. Voor de Meeuwen staat er niets meer op het spel, maar de ploeg wil nog wel graag een paar leuke wedstrijden spelen en met een goed gevoel het seizoen beëindigen.
Voor tegenstander Rust Roest waren de belangen nog wel groot, want zij zijn samen met Vlaardingen, Oost Arnhem en Tilburg nog verwikkeld in de strijd tegen degradatie.
En de voetbalschoenen konden weer uit de kast, want Rust Roest speelt nog gewoon op echt gras (dat er ondanks de regen van de laatste dagen nog prima uitzag) en ja…. dan komt toch wel weer de échte charme van het veldkorfbal bovendrijven.
De wedstrijd zelf kwam ietwat moeizaam op gang. Beide ploegen begonnen wat voorzichtig en moesten wellicht ook even wennen aan de (weers)omstandigheden. Het was uiteindelijk De Meeuwen dat als eerste de bal door de korf wist te krijgen al snel gevolgd door de gelijkmaker van Rust Roest. En zo bleef het gelijk op gaan tot 3-3. Gezien de belangen, had de Meeuwen een zeer felle tegenstander verwacht, maar Meeuwen kreeg juist alle gelegenheid om lekker vrijuit te spelen en deed dat dan ook. En zo wist de Meeuwen uit te lopen naar een 3-7 voorsprong. Er waren heel aardige acties te zien en ook aan aantal erg mooie doelpunten, zoals de doorloopbal! die Hilda wist te scoren na een mooie combinatie in het vak. En zo werd de rust bereikt met een comfortabele 6-11 voorsprong.
Waar de eerste helft een aantrekkelijk schouwspel was, gaf de tweede helft mede door de wind een ander spelbeeld. Weinig sprankelend en weinig doelpunten. De Meeuwen probeerde het nog wel, maar er slopen toch wat slordigheidjes in het spel. Rust Roest was echter ook niet in staat om het nog echt dichtbij te komen en zo hobbelde de wedstrijd naar het einde bij 14-10.
Volgend weekend speelt de Meeuwen de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Oost Arnhem, aanvang 15.30 uur.
Doelpunten: Gert van den Brink 3, Hilda Fredriksen 3, Hanneke Bolleman 2, Annemieke Stoffelsen 2, Heddie van de Kolk 2, Tom Stoffelsen 1, Gert-Jan van den Hazel 1 
bron: website KV de Meeuwen


Overgangsklasse D
De Nieuwsbrief was vorige week voorbarig: HKV/Ons Eibernest is nog geen kampioen. De ploeg heeft nog een punt nodig en kan dat op 13 mei halen in de thuiswedstrijd tegen Groen Geel.
bron: KNKV nieuwsbrief 7 mei 2007


Meeuwen uitgespeeld na verlies tegen DSC       
De kansen op de titel waren na het verlies tegen Groen Geel vorige week al behoorlijk geslonken.  Doordat er afgelopen zaterdag ook werd verloren van DSC is de Meeuwen twee wedstrijden voor het einde van de competitie uitgespeeld.
Meeuwen nam de leiding door een vrije bal van Hanneke gevolgd door de gelijkmaker van de gasten uit Eindhoven. Annemieke schoot de 2-1 binnen waarna DSC weer gelijk kon maken.
Hanneke was weer succesvol met een vrije bal en ja, u raadt het al, DSC maakte weer gelijk.
In deze fase viel het op dat het aanvalsvak van de Meeuwen nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval kon komen omdat er slechte passes werden gegeven. Werd er al geschoten, dan viel de bal te kort of kon DSC door een slechte rebound van de Meeuwen de bal weer veroveren.
Tegen het einde van de eerste helft kon de Meeuwen uitlopen naar 8-4 waarna DSC twee keer de korf wist te vinden.  Rust 8-6.
Na rust nam DSC de regie van de wedstrijd in handen en maakte gelijk 8-8.  De Eindhovenaren kwamen op voorsprong, via 8-9 werd het 8-11 waarmee een beslissend tikje aan de Meeuwen werd gegeven.  Beide teams zakten ver weg wat het kijkspel natuurlijk niet ten goede kwam.  Met maar liefst 4 wissels trachtte Jan Tuttel de naderende nederlaag nog te keren maar dat mocht niet meer baten. DSC wat ook verre van groots speelde scoorde nog twee keer waarna de Meeuwen via Tom Stoffelsen en Gert-Jan van den Hazel de eindstand op 10-13 mocht bepalen.
Doelpunten: Gert-Jan van den Hazel 3, Hanneke Bolleman 2,  Tom Stoffelsen 2, Annemieke Stoffelsen 1,  Gert van den Brink 1, Heddie van de Kolk 1
bron: website de Meeuwen


DSC Veilig
De eerste aanval van De Meeuwen was gelijk 1-0. Tot 4-4 was het gelijkopgaand, mede door de vrije ballen van Dennis. De Meeuwen stak een tandje bij en liep uit tot 8-4.  Opnieuw een raakschietende Dennis bracht ons vlak voor rust dichterbij tot  8-6.
Het vak van Jan kwam met een andere organisatie en discipline uit de kleedkamer. Mede hierdoor bracht Jan ons vlak na rust langs zij, 8-8. Verder in de 2de helft was Jan een goede leider en organisator in zijn vak en wist ook nog het mandje te vinden.
De rust, discipline en organisatie gaf het ganse team een aantal lange aanvallen, die afgerond werden door mooie doelpunten zoals die van Nicky en Johan.
Verdedigend konden we de druk opvoeren op hun aanvallende mensen. Wilga hield Hanneke mooi uit de wedstrijd. Onze verdediging bracht hen aan het twijfelen waardoor ze meer fouten maakten. De coach van De Meeuwen hoopte met 4 wissels het tij te doen keren, maar ook dit ging mis. Ferdi was maar al te blij met het eindsignaal,  de eindstand  10-13.
Ondanks het mooie weer en het campinggevoel (voor sommigen) brengen we een mooie en broodnodige zege mee naar Eindhoven.
Karen De Pauw en  Dirk Sercu
bron: DSC website


Overgangsklasse D
HKV/Ons Eibernest was te sterk voor Rust Roest, 9-13, en werd zo kampioen. De Meeuwen was niet opgewassen tegen DSC, 10-13. Door het warme weer konden de ploegen niet op een hoog tempo spelen. In de eerste helft was het stuivertje wisselen waarbij De Meeuwen en DSC elkaar niets toegaven, totdat tegen het einde van de eerste helft de Puttenaren uit liepen naar een 8-4 voorsprong. Bij rust was DSC al weer terug gekomen tot 8-6, dankzij Dennis Snel. Het Eindhovense vak van Jan Knollema kwam met een andere organisatie en discipline uit de kleedkamer. Dit leverde 8-8 op. DSC speelde de tweede helft met veel rust, discipline en lange aanvallen. De Eindhovense verdediging maakte het De Meeuwen erg moeilijk en dwong veel fouten af. Vier wissels van De Meeuwen-coach Tuttel konden daarop het tij niet keren.
bron: KNKV nieuwsbrief dd. 010507


Overgangsklasse D
HKV/Ons Eibernest liet zich niet verrassen door OA/Olympia Reizen, 13-11. Groen Geel was te sterk voor De Meeuwen, 19-11. Tot 7-7 ging het gelijk op. Daarna raakte De Meeuwen de weg kwijt en werden de Puttenaren op alle fronten afgetroefd. Bij 14-9 in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld en kon Groen Geel de wedstrijd uitspelen. DSC versloeg in een Eindhovense derby Rust Roest met 14-13. Het was vooral een spannende wedstrijd met als belangrijke momenten de gemiste stippen, één van elk team, op cruciale momenten. Maar hét keerpunt in de wedstrijd was misschien wel de rode kaart van Rust Roest-aanvoerder Erik Luyk in de tweede helft, hoewel vervanger Ingmar van Dijk zich een waardig vervanger toonde. Met Arno Wemmenhove in de basis bij DSC voor de geschorste Ferry Vis zag het er in de beginfase niet naar uit dat het spannend zou worden. DSC nam een voorsprong van 5-1. De Rust Roest-vrouwen hadden een begenadigde namiddag want zij schoten met scherp en werkten zo de achterstand weg van hun ploeg. Via 5-6 6-6 bij rust. Twee aanvallen van RR op rij leverden twee doelpunten op. Bij 9-9 was nog alles mogelijk, met het initiatief aanvankelijk voor RR, met steeds een doelpuntje voor. Johan Kool maakte voor DSC in een perfecte afvangpositie een prachtige tip in, 11-11. In een zinderend slot konden beide ploegen winnen of gelijkspelen. Gelukkig voor DSC besliste Wilga van Griensven de wedstrijd in eigen voordeel. Tilburg versloeg Vlaardingen/Ridderhof met 16-10. Deze met zon overgoten degradatiewedstrijd begon erg rommelig. Tilburg was al snel na een gelijk opgaande eerste helft heer en meester en wist in het begin van de tweede helft uit te lopen naar een ruime 13-6 voorsprong. De uitstekend leidende scheidsrechter Michel van Roon leek een gemakkelijke wedstrijd te krijgen, maar Tilburg vergat om er een echte monsterscore van te maken. Vlaardingen profiteerde niet en ging steeds meer tegen zichzelf en de scheidsrechter spelen. De ploeg raakte daardoor steeds meer geïrriteerd. Dit resulteerde in drie gele kaarten en een rode kaart voor Vlaardingen-coach Lion van Klooster.
bron: KNKV nieuwsbrief 23-04-07


Rust Roest komt nét tekort tegen DSC
In de strijd tegen degradatie was de derby tegen stadgenoot DSC een belangrijke wedstrijd. Dit bleek ook wel uit het meegekomen Rust Roest publiek dat in grote getale was afgekomen op de derby.
Rust Roest kwam slecht uit de startblokken. Binnen een kwartier keek Rust Roest tegen een achterstand aan van 5-1. Rust Roest herpakte zich door 3 treffers van Steffie en 2 treffers van Kim, wat resulteerde in een 5-6 voorsprong. DSC kwam in de laatste minuut door middel van een benutte strafworp langszij.
Rust Roest begon de tweede helft uitstekend. Met twee treffers op rij gemaakt door Anouk en Diederik. Vervolgens kreeg Rust Roest een tegenslag te verwerken in de vorm van een rode kaart voor Erik. Echter Ingmar toonde zich een waardig vervanger. Rust Roest hield in de tweede helft steeds het initiatief, maar DSC wist telkens terug te komen. Vanaf een 10-10 stand vielen de goals om en om. Bij een gelijke stand van 12-12 werd door Rust Roest een strafworp gemist. Hetzelfde gebeurde DSC op een eerder moment in de wedstrijd.
Bij een stand van 13-13 leek de wedstrijd op een gelijk spel af te stevenen, echter in de laatste minuut scoorde DSC en haalde zo de belangrijke en broodnodige punten binnen.
Kim 4x, Steffie 3x, Diederik en Leontien 2x, Anouk en Ronald 1x
bron: Rust Roest website


Meeuwen kansloos tegen Groen Geel       
Na de gewonnen wedstrijd tegen koploper HKV/Ons Eibernest van twee weken geleden stond er dit weekend opnieuw een topper op het programma en wel tegen de nummer drie van de ranglijst, Groen Geel. De weergoden waren ons gunstig gezind, want met een lekker zonnetje, weinig wind en een aangenaam temperatuurtje, was het prachtig korfbalweer. Om 15.30 uur floot scheidsrechter Koster voor het begin van de wedstrijd. Het was Groen Geel dat het scherpst begon, 1-0. Meeuwen kwam nog wel op 1-1, maar daarna trok Groen Geel het initiatief naar zich toe en liep uit naar een 4-1 voorsprong. Maar ondanks dat Groen Geel het beste van het spel had, kwam de Meeuwen na 5-2 terug in de wedstrijd. Door drie doelpunten op rij weet de Meeuwen weer langszij te komen, waarna de wedstrijd gelijk op ging tot aan 7-7. Maar daarna raakte de Meeuwen de weg volledig kwijt en was Groen Geel gewoon op alle fronten beter, ze waren feller in de duels, er werden veel meer rebounds en was daarnaast, zeker aan dameszijde, bijzonder scherp in de afronding. En zo stond er bij rust een 11-7 stand op het scorebord.
In de tweede helft startte de Meeuwen veel feller en probeerde het tempo op te schroeven. Maar het is uiteindelijk toch Groen Geel dat als eerste tweemaal weet te scoren en dan is de wedstrijd in feite gespeeld. Via 14-9 loopt de achterstand zelfs nog verder op. Meeuwen bracht nog een aantal wissels binnen de lijnen, maar bij zo’n stand konden zij het tij natuurlijk ook niet meer keren. Ondanks dat de ploeg het zeker wel geprobeerd heeft, slaagde de Meeuwen er gewoonweg niet in écht in de wedstrijd te komen en de overwinning van Groen Geel was dan ook gewoon dik verdiend. Groen Geel heeft nu evenveel verliespunten als de Meeuwen. Wanneer HKV/Ons Eibernest zondagmiddag haar wedstrijd wel weet te winnen, loopt het verschil met de koploper weer op tot vier punten en met nog drie wedstrijden te gaan, lijkt het dan wel beslist.
Doelpunten: Gert-Jan van den Hazel 3, Hanneke Bolleman 2, Annemieke Stoffelsen 2, Rienk Klaassen 1, Heddie van de Kolk 1, Jos Peters 1, Rob Stoffelsen 1.
bron: website de Meeuwen.


DSC wint Eindhovense derby
Wilga beslist in de laatste minuut met een voor haar typerend afstandschot de wedstrijd.
Hierdoor wint DSC tegen niet alleen een stadsgenoot, maar ook tegen een concurrent in de degradatiestrijd.
DSC pakt hierdoor belangrijke punten tegen de degradatie.
Het was vooral een spannende wedstrijd met als belangrijke momenten de gemiste stippen, één van elk team, op cruciale momenten. Maar hét keerpunt in de wedstrijd zou wel eens de rode kaart kunnen zijn van een Rust Roest speler in de tweede helft.
Mooi korfbal was er slechts met vlagen te bespeuren. Slordigheden en vaak verkeerde keuzes hadden in deze partij de bovenhand.
Het zag er in de beginfase nochtans niet naar  uit dat het spannend zou worden.
DSC was op alle fronten baas en een keer scherp in de afronding. Met als resultaat een 5-1 voorsprong in vijftien minuten. Plots kroop er weer onrust in het team, als gevolg van een paar zéér korte aanvallen. Rust Roest profiteerde hier maximaal van. De Rust Roest dames hadden een begenadigde namiddag want zij schoten met scherp. In beide vakken hadden ze zo'n schutster rondlopen die in no time niet enkel de achterstand wegwerkten, maar ook nog eens zorgden dat DSC zelf op achterstand kwam te staan, 5-6. Net voor half time herpakte DSC zich, en maakte er een gelijkspel van 6-6.
Na de thee kwam Rust Roest sterk uit de kleedkamers, twee aanvallen resulteerden in twee doelpunten, deze maal waren de goals niet afkomstig uit de handen van hun speerpunten, 6-8. Bij 9-9 was alles te herdoen, maar in deze tweede helft hield Rust Roest steeds het initiatief, met altijd een doelpuntje voor. DSC maakte wel steeds gelijk, maar de tegenstander had steeds het antwoord weer klaar, tot de hierboven beschreven laatste minuut waarin het dus op een billijk gelijkspel leek uit te draaien. Gelukkig voor DSC dacht Wilga daar anders over.
Francy Crielaars was Nicky Kerhof komen vervangen tien minuten na rust en Andy van Daele verving in de eindfase een verdienstelijke Arno van Wemmenhove die op zijn beurt de geschorste Ferdi Vis verving in de basis.
Dirk Sercu
bron: website DSC


KVV/Ridderhof moet nog geduld hebben  
Wanneer KVV/Ridderhof afgelopen zondag één of twee punten zou halen tegen Groen Geel zou dat een stunt zijn; de opponent was immers dit seizoen al drie maal eerder te sterk voor de korfballers uit Vlaardingen. Zo’n stunt zou echter wel heel goed uitkomen gezien de harde degradatiestrijd in de Overgangsklasse D. Daarin is KVV/Ridderhof dit weekend blijven staan op de laatste plaats aangezien Groen Geel zijn plicht deed: 11-17.
Gezien eerdere ervaringen tegen Groen Geel had coach Lion van Klooster ervoor gekozen om de broers Bas en Peter van der Graaf bij elkaar in het aanvalsvak te zetten. “Tijdens de vorige ontmoeting scoorden hun dames bijna 90% van de doelpunten, vandaag proberen we dat sterke punt in ieder geval in één vak uit te schakelen”, aldus Van Klooster. Groen Geel is echter een topploeg met acht goede spelers en wanneer je de ene uitschakelt, neemt een ander het over. Dit maal stond er in de eerste helft van de wedstrijd geen maat op Daniel Molanus: hij scoorde 5 van de 7 treffers, de een nog mooier dan de ander. Vlaardinger Bas van der Graaf: “Het gebeurt niet vaak dat ik geen grip krijg op een tegenstander maar Molanus is een erg goede korfballer.”
Na een ruststand van 4-7 begon KVV/Ridderhof goed aan de tweede helft. Dankzij onder meer de scherp spelende Bob van der Lelij werd de marge verkleind tot één. Ook daarna haalde de thuisploeg een voldoende maar had het de pech dat Groen Geel steeds mee bleef scoren met de Vlaardingers. In de slotfase wisten de gasten zelfs nog een tandje bij te schakelen in de zware weersomstandigheden en moest KVV definitief afhaken. Bij 11-17 floot Ton van Alphen voor het einde. Groen Geel-coach Jenne Warrink na afloop: “Ik had de ploeg gewaarschuwd dat we het moeilijk konden krijgen op het Vlaardingse natuurgras. Sinds vorige week zijn we officieel veilig en dan kan er gemakzucht in de ploeg sluipen. Vandaag heb ik mijn ploeg gecomplimenteerd met de professionele inzet en nu blijven we zelfs nog een kansje houden op het kampioenschap.” KVV/Ridderhof kon dus niet stunten en zal nog even geduld moeten hebben. De komende weken volgen de sleutelduels tegen Tilburg en Oost-Arnhem.
bron: website Vlaardingen


Belangrijke punten OA1
Het eerste team van Oost-Arnhem / Olympia Reizen heeft zondag 15 april de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent KV Tilburg gewonnen. Hiermee heeft OA1 een belangrijke stap gezet om weg te komen uit de degradatiezone in de Overgangsklasse D. Na de afgelopen twee verliespartijen tegen Groen Geel thuis en Rust Roest uit stond OA1 derde van onderen met slechts 7 punten. Vijf ploegen (met 6 tot 8 punten) zitten in deze degradatiezone. De twee winstpunten op naaste collega KV Tilburg waren derhalve voor OA1 erg belangrijk. Te meer daar OA1 nog tegen de twee koplopers moet en tegen de onderste ploeg.
De overwinning op KV Tilburg kwam moeizaam tot stand. Beide ploegen hadden grote moeite om de bal in de korf te krijgen. Het was weliswaar warm in de Olympia Arena, maar wind stond er nauwelijks. Oost-Arnhem nam direct aan het begin een voorsprong dankzij een stip van Mark Gamelkoorn en een treffer van Ron Steenbergen. Bij rust stond de stand echter gelijk: 5 – 5. Na rust nam KV Tilburg het initiatief en liep uit naar 5 – 7. Ondanks lange aanvallen met wel 15 schoten konden zij echter ook nauwelijks doel treffen. Drie minuten voor tijd werd Patrick van Helvoort gewisseld voor Maarten Schelling. Uiteindelijk wist OA1 de winst in Arnhem te houden. Uitslag 10 – 8.
Score: Mark Gamelkoorn 3; Ron Steenbergen 3; Patrick van Helvoort 2; Ingar Luttik 1; Astrid van Aggelen 1; Yke Bijlsma, Linda Eijkhout, Diana van Dusschoten en Maarten Schelling 0. 
bron: website Oost Arnhem


Oost Arnhem doorbreekt slechte reeks
Een bizar seizoen nadert zijn einde voor korfbalclub Oost Arnhem. In februari streed de hoofdklasser nog om de titel in de zaal, twee maanden later is, met nog drie duels te gaan, lijfsbehoud in de overgangsklasse op het veld allerminst zeker.
Gisteren werd een eerste stap richting klassebehoud gezet. Oost Arnhem won vooral dankzij een ijzersterke verdediging van Tilburg: 10 - 8. Tilburg is een angstgegner van Oost Arnhem. Het kampioenschap in de zaal werd tegen de Brabanders verspeeld. Oost Arnhem-trainer Michel Ligt vreesde even dat het missen van veel kansen zijn team fataal zou worden. "In de tweede helft kwamen we voor het eerst achter. Niet omdat wij slechter waren, maar omdat we de bal niet door de korf kregen. Als we de komende weken niet vaker scoren, dan win je geen wedstrijd meer."
Met de zege op Tilburg komt een einde aan een slechte reeks duels voor Oost Arnhem. Met als dieptepunt het verlies tegen Rust Roest een week geleden. Ligt: "Tegen ploegen met minder kwaliteit hebben we het moeilijk. We moeten constanter worden, maar ik ben niet verrast met hoe het gaat. We zijn dit seizoen met een nieuwe groep gestart. Dat heeft tijd nodig."
Oost Arnhem speelt nog tegen titelkandidaat HKV, hekkensluiter Vlaardingen en De Meeuwen, de nummer twee op de ranglijst. Ligt: "Wij spelen een cruciale rol in de titelstrijd. Dat is leuk. Ik denk dat wij tegen HKV en met name tegen De Meeuwen een kans maken. Van De Meeuwen verloren we thuis zeer onverdiend met een treffer verschil. Maar het kan ook gebeuren dat we beide duels verliezen. We zijn in ieder geval nog niet zeker van klassebehoud. We moeten er voor vechten."
Degradatie naar de eerste klasse zou voor Oost Arnhem een ramp zijn, oordeelt Ligt. De Arnhemse club speelde in 1981 voor het laatst op dergelijk laag niveau. "Ik moet er niet aan denken dat we eruit vliegen. Daarom was de zege vandaag zo belangrijk. We moeten ons handhaven. Een club die in de zaal actief is in de hoofdklasse en op het veld in de eerste klasse, dat werkt niet. Het niveauverschil is veel te groot."
Oost Arnhem-Tilburg: 10-8 (5-5)
Treffers Oost Arnhem: Mark Gamelkoorn en Ron Steenbergen 3, Patrick van Helvoort 2, Astrid van Aggelen en Ingar Luttik 1.
Bron: De Gelderlander (door Pim Roelofs), gehaald van de website van Oost Arnhem


KVV/Ridderhof haakt aan bij concurrenten  
Dankzij een verdiende overwinning bij DSC in Eindhoven heeft KVV/Ridderhof de hoop op handhaving in de overgangsklasse levend gehouden. De Vlaardingers, bij wie enkele basisspelers na blessures en schorsingen weer terug waren, hielden opmerkelijk eenvoudig stand in de Brabantse heksenketel: 9-11
Tweemaal eerder dit seizoen versloeg KVV de opponent van de Belgische coach Dirk Sercu maar bij de eerdere ontmoeting in Eindhoven was DSC de betere geweest. In de wetenschap dat Bob van der Lelij terug was na een schorsing en Leon Klop en Chantal van Dongen weer fit waren reisde de ploeg op 2e Paasdag af naar het sportcomplex Eindhoven-noord. Ook Brenda van Rhee (gekneusde vinger) en Peter van der Graaf (knieblessure) bleken fit genoeg om te spelen. Desondanks kwam de thuisploeg al snel op 2-0. Nadat Van der Lelij aan Vlaardingse zijde een strafworp had gemist schoot Brenda van Rhee de 2-1 binnen. Tot 3-3 ging het vervolgens gelijk op maar in de loop van de eerste helft liet KVV geduldiger en verzorgder spel zien dan de thuisploeg. In de slotfase voor rust deden Van der Lelij en Klop wat er van ze verwacht wordt (beide twee afstandschoten) en zo konden de ploegen – nadat Eindhovenaar Johan Kool nog een gele kaart had gekregen vanwege doorslaan – gaan rusten bij 3-7.
In de tweede helft kwam DSC aanvankelijk dichterbij (5-7) maar juist op het moment dat het massaal opgekomen publiek zich ging roeren en de thuisploeg langszij leek te gaan komen, sloop er een negatieve agressie in de ploeg. Die agressie leverde Ferdi Vis binnen enkele minuten twee gele kaarten op waarna het verzet van de Brabantse fusieclub gebroken leek. KVV kon door geduldig te blijven spelen zelfs uitlopen naar 5-10. In de lange, rommelige slotfase leek het toch nog even spannend te worden (8-10), maar Bob van der Lelij besliste de wedstrijd met opnieuw een afstandschot. Het slotakkoord van DSC kon de ploeg niet meer baten. Door deze twee belangrijke punten komt KVV/Ridderhof nu op een totaal van zes. Drie ploegen hebben momenteel 7 punten en aangezien KVV nog tegen dit drietal in actie komt heeft de ploeg uit Vlaardingen alles nog in eigen hand
bron: website KVV-Ridderhof


Overgangsklasse D
De Meeuwen won nipt met 11-10 van HKV/Ons Eibernest. De ploegen gaven elkaar niet veel toe in deze wedstrijd. De Meeuwen kwam 2-0 voor waarna HKV gelijk maakte en op voorsprong kwam. De Eibers behielden de voorsprong maar de Puttenaren waren nooit ver weg. Na rust, 6-8, duurde het lang voordat er werd gescoord werd. De Meeuwen kwam op gelijke hoogte en in de laatste fase wist de thuisploeg een klein gaatje te slaan ( 11-9). De Hagenaars maakten nog 11-10 maar en versmaden daarna in de slotfase diverse kansen op de gelijkmaker. De goed leidende scheidsrechter Ronald Buis en zijn assistent John Puhl gaven wegens commentaar geel aan HKV/OE-coach Edwin Hogendorf en De Meeuwen speler Rienk Klaassen.
Groen Geel was te sterk voor Tilburg, 14-11. In de rommelige, gelijkopgaande, eerste helft waren de doelpunten erg schaars, ruststand 5-2. In het begin van de tweede helft leek Tilburg op een afstraffing af te lopen: via 8-2 werd het 10-4. Een omstreden gele kaart voor Tilburger Stephan Gommers in de 18e minuut van de tweede helft bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd, men geloofde weer in eigen kunnen. Vijf minuten voor het einde stond het 13-11 en was de wedstrijd weer helemaal open, maar uiteindelijk scoorde Groen Geel in de laatste minuten nog een keer. Gommers was bij Tilburg topscoorder met 5 doelpunten.
DSC redde het niet tegen Vlaardingen/Ridderhof, 9-11. DSC begon vrij goed aan de wedstrijd en kwam onder impuls van Johan Kool twee doelpunten voor. De tweede aanval van DSC had in de eerste helft het vizier echter niet op scherp staan. Vlaardingen maakte gelijk en kwam voor, 2-3, de eerste aanval van DSC bracht de score weer in evenwicht, 3-3. Vervolgens liep Vlaardingen vrij makkelijk van DSC weg naar 3-7 bij rust. Vlaardingen bleef gedisciplineerd de afvang neerzetten met heel statisch korfbal. Tot tien minuten voor het einde bleef DSC aanvallend onmondig, 5-10. Toen schoot DSC wakker en begon een opmars. Met drie minuten op de klok 7-10. Vlaardingen scoorde als eerste daarna. In het vervolg speelde DSC nog alles of niets maar de kloof was onoverbrugbaar.
Rust Roest versloeg OA/Olympia Reizen met 12-10. Rust Roest (RR) begon zenuwachtig. Het duurde tien minuten voordat Ronald Bijl de score opende. In de volgende tien minuten liep RR uit naar 7-5. Toen viel RR-speelster Sandra Bedaf uit met een knieblessure. OA profiteerde door in de allerlaatste seconden van de eerste helft een 7-8 voorsprong te pakken. Na rust kwam RR goed terug en maakte er samen met OA een spannende wedstrijd van:10-10 met nog vier minuten te gaan. Bijl en de ingevallen junior Plume Kooijmans bezorgden RR alsnog de winst.
bron: KNKV nieuwsbrief 10 april 2007


Meeuwen sterkste in topper tegen HKV       
Ongeslagen was HKV/Ons Eibernest nog voor aanvang van de wedstrijd tegen de Meeuwen.
Met vier punten voorsprong op de Meeuwen zouden de Hagenaren bij een overwinning een goede stap zetten in de richting van de titel.  Gelukkig voor de Meeuwen is de spanning in de competitie weer terug.  Door met 11-10 te winnen van HKV heeft de ploeg van Jan Tuttel het gat met de lijstaanvoerder teruggebracht tot twee punten.
De eerste helft mocht gerust een kopie van de wedstrijd in Den Haag worden genoemd.  Het enige verschil was dat de gasten iets beter omsprongen met hun kansen. Meeuwen kwam door Hanneke Bolleman en Hilda Fredriksen op een 2-0 voorsprong.  HKV maakte gelijk en kwam op een 3-5 voorsprong.  Hanneke zorgde met twee treffers ervoor dat de Meeuwen weer langszij kwam ( 5-5).  Gedurende de eerste helft was het stuivertje wisselen. HKV kwam drie treffers voor ( 5-8) maar de Meeuwen was nooit ver weg.  Bij 5-8 miste Gert-Jan van den Hazel een strafworp waarvan HKV niet kon profiteren.  Gert-Jan mocht niet veel later in de herkansing en deze kans liet hij niet onbenut.  Beide ploegen scoorden niet meer zodat scheidsrechter Buis met een 6-8 stand voor de rust floot.
Na rust duurde het lang  voordat er weer gescoord werd.  De tweede helft was qua aanzien een stuk minder dan de eerste helft.  Heddie van de Kolk schoot de aansluitingstreffer door de korf waarna Gert van den Brink uit een strafworp 8-8 mocht maken.  Scheidsrechter Buis was vervolgens het voortdurende commentaar van HKV coach Hogendorff zat en gaf hem geel.  Rienk Klaassen had al in de eerste helft geel gekregen, eveneens wegens commentaar.
De wedstrijd kantelde hierna in het voordeel van de Meeuwen.   Via Gert van den Brink en Annemieke Stoffelsen kwam de Meeuwen op een 11-9 voorsprong.  HKV kwam terug tot 11-10.  In de laatste zenuwslopende minuten lieten de Hagenaren ettelijke mogelijkheden op de gelijkmaker onbenut zodat na het laatste fluitsignaal de handen aan Meeuwen kant de lucht in konden.
Doelpunten: Hanneke Bolleman 4, Gert-Jan van den Hazel 2, Gert van den Brink 2,  Heddie van de Kolk 1,  Hilda Fredriksen 1 en Annemieke Stoffelsen 1
bron: website de Meeuwen


DSC in degradatiegevaar !!! (09-04-2007)
Met het verlies op eigen terrein tegen de laatste in de rangschikking doet DSC geen goede zaak.
DSC begon vrij goed aan de wedstrijd en kwam onder impuls van een wederoptredende Johan Kool, twee doelpunten voor. De tweede aanval van DSC had in de eerste helft het vizier echter niet op scherp.
Vlaardingen mocht gelijkmaken, 2-2, voorkomen 2-3, waarna DSC's eerste aanval nog kon gelijkmaken 3-3.
Vervolgens "mocht" Vlaardingen van DSC vrij makkelijk uitlopen naar 3-7, tevens ruststand.
Ook in het derde kwart van de wedstrijd bleef DSC aanvankelijk aanvallend onmondig. Met nog tien minuten op de klok, stond de score 5-10 in het nadeel van DSC. Vlaardingen bleef heel gedisciplineerd de rebound neerzetten, met heel statisch korfbal, vermits aan de andere kant DSC het gat in de mand niet kon vinden, werd Vlaardingen met deze opzet beloond. In de laatste tien minuten schiet DSC wakker en begint het (te laat) aan een opmars. Met nog drie minuten op de klok, wordt het verschil herleid tot drie doelpunten 7-10 en begint DSC erin te geloven. Net op dat moment kan Vlaardingen nog scoren en beslist het de wedstrijd 7-11. In die laatste drie minuten speelt DSC nog alles of niets, maar de kloof is onoverbrugbaar, uiteindelijk nog twee doelpunten die de pijn verzachten 9-11. Negen doelpunten is te weinig om een wedstrijd te winnen, dus daar ligt de sleutel voor de resterende 4 wedstrijden.
Wil DSC zich handhaven, moeten er nog minstens vier punten gehaald worden. Geen sinecure, maar met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, zeker geen onmogelijke opdracht !
bron: website DSC


Rust Roest wint knap van Oost Arnhem
Rust Roest 1 – Oost Arnhem 1:   12-10
Na de belangrijke overwinning van vorige week op Tilburg, moest er zaterdag weer gewonnen worden om nog mee te spelen tegen degredatie.
Met een gewijzigde opstelling, Steffie i.p.v. Leontien begon Rust Roest wat zenuwachtig aan de wedstrijd. Het duurde dan ook 10 minuten voordat Ronald de score opende. Oost Arnhem reageerde meteen met een treffer en trok de stand weer gelijk. Een klein kansje achter de korf leverde Rust Roest weer de voorsprong op, maar ook op deze score gaf OA meteen reactie. Zo bleven de scores om en om vallen steeds in het voordeel van Rust Roest. Rust Roest liep ook 10 minuten voor rust uit tot een 7-5 voorsprong. De laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg Rust Roest problemen met scoren en moest Sandra missen door een blessure wat OA de gelegenheid gaf om terug in de wedstrijd te komen, wat in de allerlaatste seconden resulteerde in een 7-8 voorsprong voor de ploeg uit Arnhem.
Na rust opende Diederik de score waardoor Rust Roest weer langszij kwam. Vervolgens scoorde beide ploegen nogmaals waardoor er een 9-9 tussenstand op het bord verscheen. Door goed rebound werk van Teun kon deze aanval schot na schot lossen, wat uiteindelijk  een treffer opleverde. OA kon nog terugkomen tot 10-10 maar een vrije bal van Ronald 4 minuten voor tijd en een knap schot van Plume, ingevallen voor Leontien 2 minuten voor tijd, gaf Rust Roest de voorsprong die ze nodig hadden. Deze gaven ze ook niet meer uit handen waardoor de oh zo nodige punten tegen degredatie in Eindhoven bleven.
Scores: Ronald 5x, Kim 3x, Teun 2x Diederik en Plume 1x
bron: website Rust Roest


Kleine zege Meeuwen tegen Vlaardingen       
De tweede helft van de competitie begon zaterdag 31 maart voor de Meeuwen met een uitwedstrijd in Vlaardingen.  Er werd op gras gespeeld en dat is iets wat niet vaak meer voorkomt in korfballand.  Met Ruud Willemsen voor de geblesseerde Tom Stoffelsen begon de Meeuwen goed aan de wedstrijd.  Met vlotte aanvallen werd er een kleine voorsprong opgebouwd.  De Meeuwen bleef telkens op een voorsprong van vier doelpunten. De thuisploeg kon weinig tegenwicht bieden aan de Puttense aanvallen. Annemieke Stoffelsen viel uit met een blessure aan haar enkel.  Zij werd vervangen door Jantina Tibbesma.  De rust werd ingegaan met een 6-10 voorsprong.
Na de rust een ander beeld. De Meeuwen slaagde er maar niet in om te scoren waardoor Vlaardingen terug in de wedstrijd kwam. Een aantal spelers gingen te geforceerd spelen om het doelpunt maar te maken wat dus niet lukte. Vlaardingen kwam erg dichtbij maar de Vlaardingers hadden niet de kwaliteit om het slechte spel van de Meeuwen af te straffen. Die kwaliteit heeft koploper HKV wat volgende week zaterdag op bezoek komt wel. De 11-13 zege is verdiend maar de Meeuwen maakten het zichzelf in de tweede helft onnodig moeilijk.
Doelpunten: Hanneke Bolleman 3, Gert-Jan van den Hazel 2, Annemieke Stoffelsen 2,  Rienk Klaassen 1,  Gert van den Brink 1,  Ruud Willemsen 1, Heddie van de Kolk 1,  Hilda Fredriksen 1 en Jantina Tibbesma 1
bron: website De Meeuwen


HKV / Ons Eibernest 1 - DSC 1
Door: Andrea L.
De Eibers hadden dit weekend DSC op bezoek. Een lastige ploeg, waar HKV/Ons Eibernest al vaker problemen mee heeft gehad. Maar gelukkig begonnen de Eibers scherp en zorgde Wouter en Kirsten voor de 2-0. Helaas zetten de dames van DSC het op een rennen en werd de stand gebracht naar een 2-3 achterstand. Wouter bracht de ploeg met een mooie doorloopbal weer in balans, waarna ook Michael met een spectucalaire doorbraak voor de 4-3 zorgde. In het verloop van de wedstrijd waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. 6-6 was de ruststand. De wedstrijd bleef erg spannend en de ploegen hielden elkaar in evenwicht totaan een stand van 9-9. HKV/Ons eibernest speelde echter net iets gevarieerder, waardoor Danny, altijd positief geprikkeld bij spannende momenten, voor een 11-9 voorsprong zorgde. DSC bleef statisch spelen, wist er nog wel een strafworp uit te slepen. Gelukkig zorgde Melissa vlak voor tijd voor de 12-10 voorsprong, waardoor de overwinning gevierd kon worden. Supporters op de banken en iedereen weer blij!
Volgende week moeten de Eibers tegen de nummer twee van de competitie: De Meeuwen. Bij winst kan het kampioenschap bijna niet ontgaan. Het is helemaal in Putten maar als je even tijd hebt.....
bron: website HKV/OE


Overgangsklasse D
HKV/Ons Eibernest versloeg DSC met 12-10. De Meeuwen won met 11-13 van Vlaardingen/Ridderhof. De Meeuwen maakte het zichzelf niet gemakkelijk. Aanvankelijk lukte het de Puttenaren om telkens weer met lange aanvallen door de Vlaardingse defensie te breken. Dit resulteerde in een 6-10 voorsprong bij de rust. Na rust zakte De Meeuwen ver weg en scoorde nog slechts drie keer, Vlaardingen profiteerde door vervaarlijk dichtbij te komen, een gelijkmaker bleef echter uit. Groen Geel was te sterk voor OA/Olympia Reizen, 11-15, en Tilburg verloor van Rust Roest: 10-12. Het was een matige wedstrijd met een saillant detail: Wilco van den Bos is nu nog coach van Rust Roest maar volgend jaar van Tilburg. Tilburg was in het begin van de eerste en tweede helft de iets betere ploeg, maar kon toen niet op een twee doelpunten verschil voorsprong komen. Voor de rest speelde Tilburg een trage en inspiratieloze wedstrijd. Rust Roest kon zo winnen zonder zelf tot groots spel te komen.
bron: KNKV nieuwsbrief 02-04-07


Volle winst Oost-Arnhem
In een drukbezochte en sfeervolle Olympia Arena wist het eerste team van Oost-Arnhem op zondag 22 oktober een duidelijke overwinning te behalen op DSC uit Eindhoven. Uit werd na een ruime voorsprong nipt verloren met 13 – 12. Nu werd -vooral in de tweede helft- duidelijk afstand genomen van de Eindhovenaren en was de eerste thuis overwinning dit veldseizoen een feit: 15 -12.
Oost-Arnhem begon met het missen van een stip waarna DSC wel scoorde en een punt voorsprong nam. Het scoren ging in het begin van beide kanten moeizaam. Na een kwartier stond het pas 1 – 1. Vervolgens kreeg de scheidsrechter een bloedneus waardoor het spel langdurig stil kwam te liggen en veel spelers weer een trainingspak aantrokken om niet te veel af te koelen. Hierna werden om en om punten gescoord, maar pas vanaf een 4 – 4 stand wist Oost-Arnhem langzaam uit te lopen. Uiteindelijk werd met een 7 -5 voorsprong de rust ingegaan.
Oost-Arnhem had echter een belangrijk thuis voordeel. Veel supporters waren gekomen om hun club aan te moedigen en vooral talrijke jeugdspelers in het blauw-wit stonden OA1 luidkeels aan te moedigen. Onder leiding van Marieke en Floor en samen met de meiden van de B1 waren zij opgetrommeld en in het blauw-wit geschminkt. Er waren spandoeken gemaakt, het veld was versierd, er werd op trommels geslagen en heuse OA-liederen waren gecomponeerd. Luid werden de namen van de OA-spelers gescandeerd en regelmatig was een echte ‘wave’ te zien. In de sfeervolle Olympia Arena had OA1 hierdoor duidelijk ‘een man / vrouw meer’.
Met dit voordeel bouwde OA1 na rust gestaag haar voorsprong uit. Het gehele team speelde als collectief sterk. Het betere spel was voor de Oost-Arnhemmers en men wist met tal van fraaie acties een gat te slaan van vijf punten: 15 – 10. Met twee punten kwam DSC nog iets terug, maar de eerste thuisoverwinning was een feit: 15 – 12. Samen met de overwinning vorige week op Tilburg kan Oost-Arnhem nu met een geruster hart de zaalcompetitie ingaan. Na afloop van de wedstrijd werden de jeugdsupporters uitvoerig door de spelers van OA1 voor hun steun bedankt.
Score: Ron Steenbergen 4; Patrick van Helvoort 3; Diana van Dusschoten 3; Ingar Luttik 2; Yke Bijlsma 1; Vanessa van Geffen 1; Mark Gamelkoorn 1; Astrid van Aggelen 0.
bron: www.oost-arnhem.nl 


Oost Arnhem - DSC 15-12 (7-5) (22-10-2006)
DSC opent de score in Arnhem en in de eerste fase van de wedstrijd gaat het gelijk op. DSC komt op 3-4 dan volgt een fase waarin OA het initiatief neemt en scoort vier maal op rij 7-4. Er wordt gerust bij een stand van 7-5.
DSC lijkt goed uit de kleedkamers te komen en scoren snel 7-6. Via 9-7 en 10-8 komt DSC wederom in een slechte fase. Dennis Snel valt in voor Johan Kool, die met een rugblessure het veld moest verlaten. Dan slaat OA haar slag en scoort driemaal op rij 13-8. De kloof is dan te groot om nog een vuist te maken. Francy Crielaars mag  nog een aantal speelminuten mee pakken en Thijs Renders debuteert in DSC 1.
Dirk Sercu: "Er is twee keer een moment, voor en na rust waarin we de concentratie verliezen. We maken dan individuele fouten en gemaakte afspraken worden niet nagekomen. Oost Arnhem pakt dan een reeks van vier en drie doelpunten op rij die DSC de das om doen."
De eerste helft van het veld zit er op. Het vlaggenschip staat iets wat teleurstellend in de middenmoot. Laten we hopen dat Dirk en Hans samen met hun spelers snel het ritme van de zaal te pakken kunnen krijgen en de zaal met een kampioenschap aflsluiten. Er wordt onder andere geoefend tegen gerenommeerde teams als Dalto en Deetos en een Belgische hoofdklasser. Later meer informatie over de oefenwedstrijden.
Auteur: Cor-Jan
bron: www.kvdsc.nl


Overgangsklasse D
HKV/Ons Eibernest behaalde een krappe overwinning bij Vlaardingen/Ridderhof, 9-10. De Meeuwen won 20-14 van Tilburg. De Puttenaren hadden een bliksemstart, 4-0, en gaven die voorsprong niet meer uit handen. Na rust, 13-8, liet De Meeuwen het initiatief aan de tegenstander. Dat duurde 20 minuten. Na 14-11 kwam De Meeuwen uit zijn impasse, liep van 15-12 uit naar 18-12 en won verdiend. Ondertussen hadden beide ploegen veel aandacht voor de rol van scheidsrechter Bert Blaauw en diens strafworpenbeleid. Er vielen echter geen gele kaarten. Rust Roest en Groen Geel speelden 14-14 gelijk. RR startte aanvankelijk zwak in de 1e opstelling maar op sleeptouw genomen door Ronald Bijl kwam RR voor, rust 6-5. Bijl had toen 4 keer gescoord. De tweede helft eiste Kim Bijl een hoofdrol op. Toen het van 13-11 13-14 werd, gaf zij met haar zesde doelpunt RR het verdiende gelijke spel. OA/Olympia Reizen won 15-12 van DSC. Na 3-4 scoorde OA 4 keer op rij, 7-4, waarna DSC terug leek te komen. Na rust, 7-5, 7-6. DSC? er Johan Kool werd toen wegens een rugblessure vervangen door Dennis Snel. Na 10-8 weer een mindere fase van DSC, waarin OA nu 3 keer op rij scoorde voor 13-8. Dat was de beslissing. Bij DSC debuteerde Thijs Renders.
bron: KNKV nieuwsbrief 23 oktober 2006


Rust Roest wint én verliest punt
Rust Roest 1 - Groen Geel 1:   14-14
De start van de wedstrijd was van beide kanten aftastend. De Wormers kwamen op voorsprong, vooral door twijfelachtig begin van de 1e aanvalsopstelling van de thuisploeg. Het vak van Teun, Diederik, Kim en Anouk (die op de plaats van Steffie speelde) draaide gelukkig een stuk beter en trok de stand gelijk: 2-2. Toen vervolgens Ronald zijn vak op sleeptouw nam begon het er een stuk beter uit te zien voor de thuisploeg. Ruststand: 6-5.
Na rust was het Groen Geel dat meteen de gelijkmaker maakte. Rust Roest was weinig onder de indruk en wist vervolgens telkens de voorsprong te houden, vooral door een subliem spelende Kim. Op 10 minuten voor tijd kwam de thuisploeg zelfs op 13-11. De 1e aanvalsopstelling verprutste echter een aantal keer het balbezit waardoor Groen Geel gelijk kon scoren en via een dubieuze stip zelfs gelijk kon komen. Toen een paar minuten voor tijd de gasten zelfs op 13-14 kwamen leek het doek gevallen, maar weer was het Kim die haar goede wedstrijd een gepaste bekroning gaf: 14-14.
Doelpuntenmakers: Kim 6x, Ronald 4x, Leontien 2x en Teun en Diederik 1x.
bron: www.rustroest.nl


Meeuwen vergeet Tilburg afstraffing te geven       
De Puttenaren begonnen voortvarend aan het laatste competitieduel op het veld voor de zaalcompetitie. Binnen vijf minuten keken de gasten uit Tilburg tegen een 4-0 achterstand aan. De Meeuwen spelers wisten elkaar goed te vinden en de score werd verder uitgebouwd. Bij 13-6 vijf minuten voor de rust bereikte de Meeuwen de grootste voorsprong in de wedstrijd. Alles wees erop dat de Meeuwen met een grote voorsprong zou gaan rusten.
Tilburg kon nog twee keer wat terug doen voor de rust. Na rust leek de wedstrijd een herhaling van eerste twintig minuten van de tweede helft van de wedstrijd tegen DSC in Eindhoven. De Meeuwen startte

Reacties (0)

Reageer


Reageren:

Naam:

E-mail:

Reactie: (Max. 1000 karakters)    0 / 1000