PSV 5 - Tilburg 5, ruststand 5-6, eindstand 9-10

23-09-2007

PSV 5 - Tilburg 5, ruststand 5-6, eindstand 9-10

Zonder Leon en Patrick (beide op vakantie) en Erik (doopfeest) vertrokken we, vanaf de kraamvisite bij Desiree en Marc, naar Eindhoven om tegen PSV 5 te spelen. Ruim op tijd waren we in een zonnig en warm Eindhoven en konden we rustig naar de aanvang van onze wedstrijd werken.
PSV 5 bleek net als ons een team met ervaring, aangevuld met jongere spelers, te zijn.
Ondanks de vele mogelijkheden in de eerste aanval, scoorde PSV uit slechts twee echte kansen van afstand de 2-0. De wedstrijd was amper 5 minuten aan de gang. Daarna scoorde PSV direct de 3-0 en vonden wij het tijd worden om het veldoverwicht en met name het overwicht in de opgelegde kansen om te zetten in klinkende doelpunten. Dat gebeurde dan ook langzaam in de eerste helft. We kwamen keurig dichterbij, om bij rust met 5-6 voor te staan. In de tweede helft kregen we het lichte windje mee en met name de felle zon in de rug.
Na rust echter een taai PSV, zij hadden drie verse spelers in het veld gebracht. Ondanks het feit dat we nog steeds de beste kansen creëerden en we PSV met extreem achterverdedigen helemaal van de kaart brachten, konden we maar niet van ze af komen. Om en om scorend werd het met pijn en moeite 8-10, met nog zo’n 10 minuten op de klok, bereikt. De 8-11 wilde vervolgens maar niet vallen, we misten zelfs een strafworp, en PSV kwam nog akelig dichterbij tot 9-10. Gelukkig bleef dit op het scorebord staan en hadden we wederom gewonnen. Maar tegen tegenstanders van formaat moeten met name die echt opgelegde kansen er simpelweg in, dus laten we afspreken dat in de volgende wedstrijden de strafworpen en met name de doorloopballen gewoon gescoord worden. Dan kunnen we een wedstrijd tenminste met een gerust hart winnen en uitspelen.

Klik hier voor de wedstrijdfoto's.