Tilburg 5 - OEC 3, ruststand 7-3, eindstand 12-7

30-09-2007

Tilburg 5 - OEC 3, ruststand 7-3, eindstand 12-7

Vandaag weer eens een thuiswedstrijd. Onder een lekker herfstzonnetje mochten we vandaag het veld in tegen de hekkensluiter uit onze competitie, OEC 3 uit Helmond. Onze tegenstander was met een grote groep en perfect in de kleren gestoken (trainingspakken en shirts) ruim op tijd in Tilburg om zich op de wedstrijd voor te bereiden. Ook de scheidsrechter van dienst was op tijd aanwezig, zodat de wedstrijd met behoorlijk wat publiek langs de kant kon beginnen.
Ondanks het feit dat de eerste aanval de laatste twee wedstrijden maar moeilijk tot score kwam, mochten ze het vandaag, met een kleine aanpassing, toch weer proberen. Deze week pakte dat goed uit. De eerste aanval zette in no-time een 2-0 op het scorebord. De tweede aanval had vandaag, ook met een gewijzigde samenstelling, wat meer problemen om de gecreëerde kansen af te werken. Toch kwam er, na talrijke aanvallen en goed verdedigingswerk, een 4-0 op het scorebord. Deze 4 punten voorsprong bleef tot aan de rust gehandhaafd. Deze eerste helft liet Tilburg de Helmonders alle hoeken van het veld zien en verzuimde het om een monsterscore bij rust op het scorebord te hebben. Ruststand 7-3.

Klik om deze afbeelding te downloaden: 2007-09-30-TB5-OEC3 (27).JPG

Na rust paste OEC een aantal wissels toe en paste zij de tactiek om ons te bestrijden iets aan, daardoor konden zij vooral middels afstandsschoten van grote afstand zonder afvang toch steeds in onze kielzog blijven. Feit was dat wij deze tweede helft wederom voldoende kansen creëerde, maar deze mooie kansen ook steeds weer om zeep hielpen. Hierdoor konden we niet verder uitlopen, doch de voorsprong uit de eerste helft bleef op het scorebord staan. Natuurlijk vielen er een paar mooie doelpunten, meestal kleine kansjes rond de korf.
Dennis speelde vandaag voor het eerst sinds 3 jaar weer 25 minuten mee na een zware knieblessure. Dennis hoopte wat te mogen aanvallen, maar moest bijna zijn gehele invalbeurt verdedigen.
Volgende week de lastige en verre uitwedstrijd naar Hoensbroek, dan spelen we tegen Mariarade 2.

Klik hier voor meer wedstrijdfoto's.