Mariarade 2 - Tilburg 5, ruststand 5-6, eindstand 10-12

07-10-2007

Mariarade 2 - Tilburg 5, ruststand 5-6, eindstand 10-12

Zo hebben we op papier 7 dames en 8 heren, zo gaan we, om diverse redenen, met 5 om 5 naar Hoensbroek, om wederom een belangrijke wedstrijd te spelen. Belangrijk omdat we als koploper in deze klasse de druk steeds meer gaan voelen.
Na een voorspoedige autorit kamen we een half uur voor aanvang in een zon overgoten Hoenbsbroek aan. Het veld leek er keurig bij te liggen, maar bij het inschieten bleek dit tegen te vallen en moesten we op een redelijk zwaar veld aan de slag. Tijdens het wedstrijdpraatje voor de wedstrijd, melde er zich een jongeman (het leek wel een junior of B-aspirant) bij ons. Hij was de scheidsrechter van Maastricht, maar hij vertelde ons dat hij zijn enkelbanden had gescheurd en daardoor niet goed de wedstrijd kon fluiten. Nu betwijfelden wij of dat hij werkelijk zijn enkelbanden had gescheurd, want volgens mij loop je dan niet zonder krukken en dat deed hij dus wel, maar waarschijnlijk had hij zijn enkel verzwikt, verrekt  oid.
Rens Dullaart, coach van Mariarade 1, zag de jongeman ook ‘strompelen’ en stelde voor om de wedstrijd van hem over te nemen, zeker omdat wij hadden aangegeven niet voor Jan met de korte achternaam naar Hoensbroek te zijn gekomen.
Na een klein oponthoud, de nieuwe scheids zocht passende voetbalschoenen, maar moest toch op zijn trouwschoenen het veld in, begonnen we aan de wedstrijd. Onze Jan zou zich opstellen tegen Albert van Mariarde, zodat pas na het opstellen van Mariarade 2 onze opstelling bekend werd.
De eerste aanval had er, via een afstandsschot, redelijk snel eentje in liggen, maar Mariarade antwoordde snel, 1-1. In het verloop van de eerste helft namen wij steeds een kleine voorsprong, maar konden deze voorsprong maar niet over de 3 puntenmarge krijgen. Bij rust stond het slechts 5-6, mede door drie afstandsschoten van Dennis, die, na een zware knieblessure, zijn eerste volledige wedstrijd speelde na bijna drie jaar blessureleed.
Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld, Tilburg beter, steeds op voorsprong, maar Mariarade gaf de strijd niet op en hield onze voorsprong steeds op maximaal 2 doelpunten verschil. Hierdoor bleef het onnodig spannend tot aan het laatste fluitsignaal. Mede door het perfecte schot van John (not dus) werd er uiteindelijk verdiend gewonnen met 10-12 en zijn er weer twee belangrijke punten toegevoegd aan het puntentotaal. De scheidsrechter had een prima pot gefloten.
De naaste concurrent, DKB 4, won vandaag met klinkende cijfers van OEC 3, waardoor er volgende week, thuis, een heuse topper op het programma staat. Dus allemaal extra trainen deze week, met name op het schot van afstand !

John