Tilburg 5 - DKB 4, ruststand 9-4, eindstand 13-7

14-10-2007

Tilburg 5 - DKB 4, ruststand 9-4, eindstand 13-7

Vandaag de topper in deze klasse tussen Tilburg 5 en DKB 4. Waarbij dient te worden aangetekend dat DKB tegen de overige teams in deze competitie over het algemeen wat gemakkelijker scoorde en won.
Wederom waren wij, ondanks de vele spelers en speelsters op papier, maar met net genoeg spelers. Gelukkig stonden Nicol en Dennis van het vierde reserve.
Op een zonnig kunstgrasveld begon de wedstrijd voor ons goed. Leon schoot in de eerste minuut direct raak van grote afstand. DKB 4 liet zich echter niet kennen en deed in de tweede minuut hetzelfde (1-1). Daarna had DKB 4 het betere van het spel, maar wist niet tot scoren te komen. Wij, daarentegen, speelden te gehaast en kwamen, zeker in het begin van de wedstrijd, niet verder dan 1-schots aanvallen. Toch bleven we scoren en via een 2-2 liepen we geleidelijk in de eerste helft uit naar een voorsprong. We kwamen dan in het verdere verloop van de eerste helft ook steeds beter in ons spel. DKB 4 wist zich geen raad met ons achterverdedigen en kon derhalve steeds moeilijker tot goede aanvallen komen. Bij rust stonden we voor 9-4 en leek er geen vuiltje aan de lucht.

Klik om deze afbeelding te downloaden: 2007-10-14-TB5-DKB4 (15).jpg

In de tweede helft hadden wij steeds meer balbezit, maar wisten dit niet om te zetten in doelpunten. Naarmate de tweede helft vorderde ging de conditie bij beide teams steeds meer parten spelen. Beide teams paste dan ook wat wissels toe en uiteindelijk wisten wij de voorsprong uit de eerste helft goed vast te houden. We wonnen verdiend met 13-7 en nu zijn we alleen koploper in onze competitie.

Dit zijn lekkere wedstrijden om te spelen, we moesten knokken voor de punten en kregen het zeker niet cadeau. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet.
Hopelijk volgende week, in Best, tegen DKB 3 ook zo’n leuke wedstrijd.

Klik hier voor alle wedstrijdfoto's.