DKB 3 - Tilburg 5, ruststand 3-4, eindstand 9-12

21-10-2007

DKB 3 - Tilburg 5, ruststand 3-4, eindstand 9-12

Na de overwinning van vorige week tegen de directe concurrent DKB 4, vandaag tegen het lager geklasseerde en minder sterk geachte DKB 3.
We vertrokken redelijk gehavend naar Best, Saskia en Leon waren op vakantie, Petra zat ergens bij ‘Life and Cooking’, Anja en Frans waren geblesseerd. Erik was licht grieperig en Peter was nog niet helemaal genezen van zijn liesblessure. Met Sabrina en Rebecca vertrokken we met 4 dames en 6 heren richting Best, alwaar we ruim op tijd aanwezig waren.
Het veld in Best lag er niet zo best bij en oogde erg zwaar.
Vandaag de eerste wedstrijd in de nieuwe shirts met onze shirtsponsor drij. Gianotten uit Tilburg. Dat was even wennen !
Tijdens het inschieten arriveerde er een zenuwachtige dame, zij bleek vandaag de scheidsrechter van dienst te zijn. Ook DKB 3 had personele problemen en had spelers van de junioren en aspiranten B1 in het veld staan.
De wedstrijd begon goed voor ons, we waren wederom sterker, creëerden in de eerste aanval legio kansen, maar het was DKB 3 dat, eigenlijk met de eerste serieuze aanval, op 1-0 kwam. De 1-1 lag er daarna snel in, waarna onze tweede aanval snel voor de 1-2 zorgde. Ook daarna een duidelijk veldoverwicht voor ons, maar we speelden iets te gehaast. DKB bleef volgen en schoot de 2-2 binnen. Via een 2-3, 3-3 bereikten we vlak voor rust een 3-4 voorsprong.

Klik om deze afbeelding te downloaden: 2007-10-21-TB5-DKB3 (16).jpg

In de tweede helft kwam DKB vrij snel op 4-4 en leek er voor hen een sensatie in de lucht te zitten (winnen van de koploper !). Via een 5-5 kwamen we dan eindelijk op die belangrijke 3 punten verschil voorsprong, 6-9. Deze voorsprong konden we gelukkig tot het eindsignaal vasthouden. De overwinning was verdiend, het spel was niet best en kan zeker beter. Vooral het afronden van kleine kansjes en de doorloopballen moeten en kunnen beter. Wederom 2 punten aan ons totaal toegevoegd, maar het lukt ons maar niet om klinkende overwinningen tegen lager geklasseerde tegenstanders op het scorebord te krijgen.
Opmerkelijk feit in deze, overigens zeer sportieve, wedstrijd, was dat de scheidsrechter van dienst in de hele wedstrijd alleen maar gefloten heeft voor begin-, rust-, eindsignaal, de 21 doelpunten en in de tweede helft driemaal voor verdedigd schieten. Met andere woorden in deze wedstrijd niet één vrije bal, spelhervatting of strafworp……… !!!!
Rebecca en Sabrina bedankt voor het meespelen (en scoren).
Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Rust Roest 7 op zaterdag 27 oktober 2007.
Klik hier voor alle wedstrijdfoto's.