Tilburg 5 - Rust Roest 7, ruststand 3-3, eindstand 9-5

27-10-2007

Tilburg 5 - Rust Roest 7, ruststand 3-3, eindstand 9-5

We zijn herfstkampioen !
Maar dat was vandaag dan ook het enige positieve aan deze wedstrijd.
Lag het aan de fantasie-opstelling, aan de late zaterdagmiddag, het frisse en sombere weer of was het gewoon onderschatting van de tegenstander. Feit was dat we pas nadat Rust Roest 7 met zeven man/vrouw in het veld stond en nadat wij een paar wissels hadden toegepast afstand konden nemen van Rust Roest 7.
De wedstrijd begon bijna 15 minuten te laat, omdat Rust Roest met maar 3 heren present was op ons veld en dat hun vierde speler rondjes aan het rijden was in de Reeshof (wij hadden het veld verstopt achter een sporthal in aanbouw !).
Nadat de wedstrijd begon kwam Rust Roest redelijk snel op een 0-1 voorsprong. Wij maakten snel de 1-1, maar het was toen al duidelijk dat wij vandaag niet scherp genoeg waren. Er was te weinig beweging en de passes waren ook niet altijd even nauwkeurig. Rust Roest nam een 1-3 voorsprong, maar nog voor rust brachten wij de 3-3 ruststand op het scorebord.

Klik om deze afbeelding te downloaden: 2007-10-27=TB5-RR7 (19).jpg

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Toen na 15 minuten Jan in het veld kwam bij een 3-4 achterstand, verdraaide zijn tegenstander, bij de eerste de beste actie van Jan, zijn enkel. Rust Roest had geen reserve heer bij, dus moesten ze met 7 man/vrouw verder spelen.
Tegen de drie tegenstanders werd snel een 4-4 binnen geschoten. Rust Roest kwam met de drie aanvallers nog via een strafworp op 4-5, maar daarna deden wij er eindelijk een schepje bovenop en liepen in de laatste 10 minuten van de wedstrijd uit naar en 9-5 overwinning.
De twee punten zijn weer binnen en zoals reeds geschreven zijn we herfstkampioen. Deze competitie wordt in april 2008 voortgezet. Dat kampioenschap moet gehaald kunnen worden !
Over twee weken starten we met de zaalcompetitie, waar we een aantal dezelfde, maar ook een aantal nieuwe tegenstanders zullen tegenkomen.
Dus nieuwe kansen en misschien wel nieuwe prijzen !

Klik hier voor meer wedstrijdfoto's.