SDO 1 - Tilburg 1

13-09-2021

Eindelijk de wei weer in! Na bijna een jaar lang complottheorieën en corona-ontkenners aanluisteren vanuit je luie stoel, omdat je toch niet naar buiten mocht, ging het dit weekend dat toch echt gebeuren. De eerste competitiewedstrijd. Van hopelijk een seizoen wat wél afgemaakt kan worden. Laten we duimen.

Direct een leuk affiche. Onze vrienden van SDO uit Veldhoven. Vorig seizoen een beetje uitgegleden in Veldhoven. Waren we niet vergeten. The big Belgian boss ook niet, overigens. Dus de instructies voorafgaand aan zaterdag waren vrij duidelijk: recht zetten. Duidelijk maken dat onze uitglijder van vorig jaar een incident was.

Na een halfuurtje kachelen over de A58 leerden we, eenmaal aangekomen in het altijd genoeglijke Veldhoven, dat we een rol toebedeeld gekregen hadden in de heuse seizoensouverture van SDO. Er stonden tentjes langs het veld, verschillende springkussens (schouderklopje voor de professionaliteit van Marie-Louise: ze heeft zich in kunnen houden!!) en de Veldhovenaren hadden er zin in. Tilburg 2 liet nog even zien hoe het misschien toch niet helemaal moet. Dit door in een wedstrijd die verdacht veel leek op de wedstrijd die wij vorig jaar tegen SDO speelden, te verliezen met minimaal verschil. Na de hele wedstrijd op voorsprong te hebben gestaan. Balen, want we zagen een aantal van onze talenten af en toe ‘shinen’. Het was helaas net niet voldoende.

De sfeer zat er lekker in toen we het spits af gingen bijten. Een paar gifgroene fakkels zorgden voor beperkt zicht maar ook voor gezelligheid. Onder leiding van oude bekende Luuk Messerschmidt begon Tilburg gretig aan de wedstrijd. Er werd direct veel druk op de Veldhovenaren gelegd, wat ons geen windeieren legde. Zelf echter, hadden we het vizier nog niet helemaal op scherp staan. Waar Mooiboy en Feddinho onnavolgbaar combineerden in de zesde versnelling, miste vaak net de scherpte in de afronding. Tekenend was wellicht dat Mooiboy (als ik het goed heb) de enige was die in het eerste verdedigingsvak de korf wist te vinden in de eerste helft. Zo modderden we door, wat resulteerde in een 4-7 ruststand. Uitstekend verdedigd, aanvallend moest het wel een tandje beter.

En de tweede helft gaf loon na werk. We verstevigden onze grip op de wedstrijd en konden steeds makkelijker over verschillende schijven de korf vinden. De dreiging kwam van acht spelers, en toen de ballen begonnen te vallen konden we dus vrij combineren en wat makkelijker tot scoren komen. Een korte periode was voldoende om een gat te slaan wat door SDO niet meer te overbruggen viel. Het laatste kwartier konden we dit helaas onvoldoende door trekken; legio kansen werden gecreëerd maar onvoldoende verzilverd. We zullen het er maar op houden dat het aan de regen lag, die halverwege de tweede helft zijn intrede deed.

Eindstand 7-18, al met al een prima wedstrijd. Nog niet scherp genoeg, maar wel dominant gespeeld en onze uitglijder van vorig jaar recht gezet. Verdedigend uitstekend. Aanvallend hoopgevend, goede basis om op verder te werken. Ondanks het slechte weer werkte de tap in Veldhoven uitstekend, dus konden we nog even nagenieten in één van de tenten. Goeie gasten daar, in Veldhoven.

Volgende week Duko. In onze poule lijkt al direct een tweedeling gemaakt te zijn; alle vier de wedstrijden leverden een ruime winnaar op. Duko verloor in hun eerste wedstrijd ruim van Animo. We kennen onze tegenstanders nog niet voldoende om conclusies te trekken. Dus volgende week weer 110% en dan zullen we leren hoe de verhoudingen liggen.

Tilburg 1.