Tilburg 1 - Duko 1

19-09-2021

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen! Dit jaar zou voor het eerst onze thuishaven betreden het voor ons geheel onbekende ‘Duko’ uit Duiven. Komen uit de buurt van Arnhem, een hoek waar wij eigenlijk zelden komen in verband met een bal en een korf. Waar wij vorige week een prima uitslag neerzetten tegen SDO, deed Duko precies het tegenovergestelde tegen Animo. De verwachting was dus dat wij vandaag de bovenliggende partij zouden moeten zijn. Maar zoals altijd geldt in deze klasse: onderschatting is hetzelfde als je eigen graf graven. Gewoon gas op die lolly, 60 minuten 120 procent en dan zouden we vanzelf zien hoe de verhoudingen lagen. Was getekend, the big Belgian Boss.

In de eerste helft leerden wij vrij snel een aantal dingen. Duko gaf niet uitzonderlijk veel druk, Duko had moeite met de druk die wij ze oplegden, zelf waren we er verdedigend niet altijd bij vandaag en na een beetje warm lopen en rekken kon onze opa vandaag nog wel een mee-huppelen. Vooral over de dames was er aanvallend veel overwicht. We vonden van onszelf dat we vorige week prima verdedigd hadden, maar aanvallend nog te wensen over lieten. Zul je altijd zien: doe je deze week precies het tegenovergestelde. We scoorden redelijk makkelijk, maar waren verdedigend hier en daar slordig. Na een kleine wissel – de turbo turbo van Feddinho naast Sexy en Opa naast Mooiboy – zetten we in het eind van de tweede helft aan en kwam een 12-6 ruststand op het bord te staan. Prima marge, iets te veel doorgelaten, en, zo was het gevoel, als we in de tweede helft doorzetten dan kan het een leuke middag worden.

Maar ja, dat is dan altijd precies wat er niet gebeurt natuurlijk. Na rust speelden we slap, hadden we wat pech in de afronding en lieten we Duko de ruimte om terug in de wedstrijd te komen. We gaven de scheidsrechter van dienst – Rens van Heugten, oude bekende, leuk dat ie er was! – teveel de ruimte om in twijfelgevallen Duko het voordeel te geven. Moeten we onszelf voor aankijken. Duko kreeg het ineens op de heupen. Schoot ineens scherper. Er gebeurden ook ineens gekke dingen. Zo besloot een heer van Duko van ongeveer 7 meter met één hand te gaan schieten. Bal waait er nog in ook. Moet niet gekker worden. Tilburg een beetje gefrustreerd, laten Duko zelfs bijna langszij komen.

Maar dan worden we gelukkig een goede 10-15 minuten voor tijd wel wakker. Het overwicht wat we in bijna alle posities al de gehele wedstrijd hebben, zetten we om in doelpunten. Bakkersvrouw is belangrijk met zuivere schoten. Sexy maakt z’n kansjes loepzuiver af. Mooiboy laat zich gelden met een paar prachtige doelpunten. Duko buigt en breekt snel daarna. Laatste deel van de wedstrijd kunnen we rustig uitspelen.

Al met al dus een middag met een bitterzoete nasmaak. De 22-17 uitslag is uiteindelijk prima, maar de weg er naartoe had voor ons gevoel veel soepeler moeten zijn. We zakken even terug en maken het daardoor onnodig spannend. Maar goed: doel was vandaag om meer te scoren dan vorige week. Laten we het erop houden dat dat wel gelukt is.

Volgende week wederom een geheel onbekende: Tiel ‘72 uit… jawel, Tiel. Won haar eerste wedstrijd maar verloor vervolgens van het voor ons niet onbekende DOT. We gaan vanzelf zien wat voor ploeg het is.

Tilburg 1.