Tilburg 5 - DKB 3, ruststand 5-2, eindstand 11-4

25-05-2008

Tilburg 5 - DKB 3, ruststand 5-2, eindstand 11-4

De competitie nadert haar einde en de spanning voor het vijfde neemt met de week toe. Zeker na de wanprestatie van vorige week, het 8-4 verlies tegen Rust Roest 6 in Eindhoven, zorgde ervoor dat we vandaag, bij winst, nog geen kampioen konden worden. Immers het verschil met de nummer twee, Mariarade 2, is nog slechts 4 punten.
Onder drukkende omstandigheden, maar gelukkig was en bleef het droog, begon Tilburg vol goede moed aan de wedstrijd tegen het veel lager geklasseerde DKB 3 uit Best. Eigenlijk was al snel duidelijk dat het tempo in deze wedstrijd veel te laag was. Er werden weliswaar voldoende kansen gecreëerd, maar deze werden niet benut. Als dat gebeurt, dan weet je dat het wel eens een moeilijke wedstrijd kon worden. Gelukkig hield de eerste verdediging het goed dicht en gaf de aanval van DKB weinig echt goede mogelijkheden om te scoren. Na het missen van twee strafworpen kwam Tilburg, na zo’n 15-20 minuten wedstrijd, toch op de lang verwachte 2-0 voorsprong. De tweede aanval liet er geen gras over groeien en de 4-0 stond snel op het scorebord. Het publiek kreeg helaas geen goede wedstrijd voorgeschoteld, zoals reeds eerder geschreven, lag het baltempo aan Tilburgzijde veel te laag. DKB kon in de eerste helft nog iets terug doen, maar Tilburg ging toch verdient rusten met een 5-2 voorsprong.

Tilburg bezig met het opzetten van een aanval.

In de tweede helft ging het iets gemakkelijk, hoewel het nooit een echte en goede wedstrijd werd. Met enige regelmaat liep Tilburg steeds verder weg van DKB 3. DKB 3 mocht nog tweemaal iets terug doen, waardoor er na 2 maal 35 minuten een 11-4 op het scorebord stond. De 2 punten zijn binnen en toegevoegd aan het totaal. Deze wedstrijd verder maar snel vergeten.
Komende zondag, 1 juni 2008,  moet Tilburg 5 thuis om 13:00 uur aantreden tegen de nummer 2 uit de competitie, Mariarade 2 uit Hoensbroek. Tilburg 5 heeft dan aan 1 puntje genoeg om kampioen te worden. Uiteraard hopen wij dan op veel publiek.

John

Klik hier voor alle wedstrijdfoto's.

Onderstaand een paar acties en doelpunten uit deze wedstrijd.