Tilburg 5 - Mariarade 2, ruststand 7-6, eindstand 14-8

01-06-2008

Tilburg 5 - Mariarade 2, ruststand 7-6, eindstand 14-8

Vandaag dan uiteindelijk de wedstrijd waar we als team naar uitgekeken hadden. De kampioenswedstrijd tegen de nummer 2 uit onze klasse, Mariarade 2. Na de misstap van enkele weken geleden tegen Rust Roest 6 in Eindhoven hadden we nog maar 4 punten voorsprong op Mariarade 2. Dit betekende wel dat we vandaag aan 1 punt genoeg zouden hebben voor het kampioenschap, anders moest het volgende week maar gebeuren in Best tegen DKB 4.
Onder prima omstandigheden en met redelijke publieke belangstelling stonden beide teams klaar voor de wedstrijd. Er was alleen nog geen scheidsrechter gesignaleerd. Met nog zo’n 15 minuten op de klok werd Jan toch een beetje zenuwachtig. Hij ging alvast op zoek naar een vervangende scheidsrechter. Deze wilde net naar huis gaan om zijn spullen te halen, toen de scheidsrechter van dienst aan kwam.
De wedstrijd begon goed voor Tilburg. Patrick wist in de eerste minuut van grote afstand raak te schieten (1-0), en de daarop volgende aanvallen leverde voldoende kansen op om snel een gat met Mariarade te slaan. Helaas lukte dat niet en Mariarade wist uit een doorloopbal in de 10e minuut de 1-1 te maken. Daarna was Tilburg even heer en meester in het veld, achtereenvolgens Leon, Saskia en Linda brachten na 14 minuten wedstrijd een 4-1 op het scorebord. Daarbij was het doelpunt van Saskia een perfect uitgespeeld Braziliaantje. Een mooie actie waarvan het publiek zichtbaar genoot.
Tilburg dacht nu een gemakkelijke wedstrijd te krijgen, maar niets was minder waar, Mariarade kwam beter in de wedstrijd en wist zelfs binnen 10 minuten de 4-1 achterstand om te buigen in een 4-5 voorsprong. Dat was even schrikken voor de spelers/speelsters van Tilburg 5. Gelukkig wisten Eva en Desiree weer een voorsprong op het scorebord te krijgen, 6-5. Helaas viel toen bij Mariarade 2 een heer geblesseerd uit met een blessure aan zijn kuit. Ze hadden geen reserve speler meegenomen, waardoor ze met 7 spelers/speelsters verder moesten. Tilburg moest schijnbaar aan deze situatie wennen, want het vak van Mariarade met 3 spelers wist de 6-6 binnen te leggen. Linda bracht vlak voor rust de 7-6 op het scorebord.

De trotse kampioenen !

In de tweede helft bleef Mariarade goed partij en druk op Tilburg geven, het werd dus geen  gemakkelijke wedstrijd, maar het verschil werd gaandeweg de tweede helft steeds groter. Tilburg wist de zwakke punten van Mariarade goed uit te spelen. Linda maakte de 8-6, Leon en Jan brachten een 10-6 op het scorebord, de wedstrijd was toen slechts 6 minuten in de tweede helft onderweg. Mariarade deed iets terug (10-7), maar daarna brachten Patrick en Desiree Tilburg 5 op een 12-7 tussenstand. Vervolgens moesten we 17 minuten wachten op het volgende doelpunt, Tilburg had intussen Bjorn en Angélique in het veld gebracht. Jan en Linda brachten in de laatste 5 minuten Tilburg op een 14-7 voorsprong. Het was Mariarade dat het laatste woord in deze wedstrijd had, zij brachten met een afstandsschot de eindstand op 14-8.
Tilburg wint dus zijn op een na laatste wedstrijd van deze competitie en is kampioen in de reserve 4e klasse A. We kunnen terugkijken op een goed veldseizoen. Er zaten enkele gemakkelijke wedstrijden tussen, maar voor de meeste wedstrijden moest echt geknokt worden voor de punten. Tilburg 5 won dan ook geen enkele wedstrijd met echt grote cijfers, de grootste overwinning was de 11-4 op DKB 3 en de wedstrijd met de meeste doelpunten was de 11-16 op OEC 3.
Volgende week nog een wedstrijd voor de statistieken tegen DKB 4 in Best. We zullen deze wedstrijd ook maar gewoon even winnen.
John