DKB 4 - Tilburg 5, ruststand 2-7, eindstand 7-13

08-06-2008

DKB 4 - Tilburg 5, ruststand 2-7, eindstand 7-13

Klik hier voor alle wedstrijdfoto's.
De laatste wedstrijd van Tilburg 5 werd gespeeld in Best tegen DKB 4. Dit was in Best tevens een van de laatste wedstrijden op het in slechte staat verkerende natuurgras. Bij DKB krijgen ze gelukkig een mooie kunstgrasaccommodatie, de schop gaat hier op 9 juni 2008 in de grond.
Onder drukkende, maar bewolkte omstandigheden begonnen we vol goede moed aan deze laatste wedstrijd. Snel werd duidelijk dat wij, ondanks geen groots spel, een maatje te groot waren voor deze korfballers. Dennis schoot in de eerste minuut van de wedstrijd raak, 0-1, Jan deed dat 9 minuten later over (0-2), pas daarna kon DKB 4, uit een benutte strafworp, de 1-2 op het scorebord zetten. Daarna steeds Tilburg 5 dat de klok sloeg, eenvoudig liepen we uit naar een 1-5 voorsprong in de 22e minuut van de wedstrijd, door doelpunten van achtereenvolgens Bjorn, Jan en Dennis. DKB 4 maakte de 2-5, maar Tilburg stelde de overwinning nog voor rust veilig, door doelpunten van Erik en Jan, ruststand derhalve 2-7.

Na rust begonnen wij te slap aan de tweede helft, het zonnetje was inmiddels achter de wolken vandaan gekomen, de temperatuur liep daardoor langzaam op en dat deed ons ‘’oudjes’’ geen goed. DKB 4 profiteerde ligt en kwam terug in de wedstrijd, 5-8, waarbij Angelique de achtste treffer voor Tilburg voor haar rekening had genomen. Desiree en Leon waren ondertussen in het veld gekomen voor Saskia en Jan. Leon scoorde in samenwerking met Dennis een mooi Braziliaantje (5-9) en Bjorn maakte een strafworp (5-10). De wedstrijd was inmiddels 20 minuten onderweg. Het laatste kwartier hobbelde de wedstrijd naar zijn einde, Dennis mistte nog een strafworp, maar Leon (strafworp), Eva (klein kansje) en Bjorn (vrijebal) bepaalden de eindstand op 7-13, toch weer een mooie overwinning.
Wederom 2 punten aan het totaal toegevoegd, helaas zijn we niet ongeslagen kampioen geworden, alleen Rust Roest 6 wist dit veldseizoen van ons te winnen.
DKB 4 bedankt voor de bloemen en Cees Janssen bedankt voor het fluiten van deze wedstrijd.
We kunnen nu allemaal genieten van een welverdiende vakantie en we zien iedereen natuurlijk weer gezond en fit terug in augustus 2008, voor een nieuwe uitdagende competitie. De teams zullen dan wel anders zijn samengesteld. Volgende week weten we meer !

John