SDO4 - Tilburg 5, eindstand 11-12

01-02-2009

SDO4 - Tilburg 5, eindstand 11-12

Tilburg 5, een jong team met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. En ze doen het in deze zaalcompetitie goed. Heel goed om precies te zijn want ze voeren op dit moment het klassement aan voor Klimop. Ze zijn er nog lang niet want er komen nog een paar pittige wedstrijden aan.
Hoog tijd om het team eens aan u voor te stellen.
Te beginnen met de dames. Inge, de moeder van het team, met een goed schot en tactisch sterk. Rianne, prachtige aanvallen, veel doelpunten en ook verdedigend een kanjer. Kim, net als Rianne een echte doelpuntenmaakster. Door gezondheidsproblemen veel wedstrijden gemist maar ze staat er weer. Essja, snelle Essja, nieuwkomer binnen de korfbalsport. Is nog zoekende maar krijgt het spelletje steeds beter onder de knie. Marit, ook zij heeft veel gemist omdat ze sukkelde met haar gezondheid maar in iedere wedstrijd een goed aanspeelpunt. Als laatste is daar Nicol. Helaas nog maar 1 wedstrijd gespeeld wegens werkzaamheden in Spanje maar snel en een echte doorzetter.
Dan de heren. Leendert, de rust binnen de ploeg, moet niet teveel tijd krijgen om na de denken over zijn schot. Cas, het scorend vermogen (zijn eigen woorden). Kan ongelooflijk lekker in een wedstrijd zitten maar als ie er niet inzit…. Tom, die in iedere situatie zijn hoofd koel houdt. Sterk in de aanval, goed in de verdediging. De gebroeders van Bavel, Jeroen en Martin. Jeroen , boomlang, die door zijn mede spelers nog steeds Jeroentje wordt genoemd. Als Jeroen in de afvang staat heeft geen enkele tegenstander kans. De bal is gewoon voor Jeroen maar ook in de aanval spreekt hij een aardig woordje mee. Martin, staat zijn mannetje zowel in de aanval als in de verdediging. Het wil niet altijd lekker lopen en dan heeft Martin daar zijn eigen uitdrukking voor. Als laatste, Beau, is er een aantal jaren uit geweest maar speelt sinds een paar maanden weer met zijn oude makkers uit de jeugd. Vaak nog zoekende naar de korf, maakt progressie en is de onschuld zelve in het duel met de tegenstander.
Wegens de afwezigheid van met name de dames wegens ziekte is er vanuit andere teams aardig wat ingevallen maar de laatste weken staat het team er op eigen kracht.

En dan nu de wedstrijd van vandaag. Vroeg, zeer vroeg daar op Kempen Campus. Met in de aanval, Inge, Essja, Jeroen en Martin en in de verdediging, Rianne, Kim, Leendert en Beau. Op de bank Nicol en Cas. Tom en Marit vandaag er niet bij.

In het begin van de wedstrijd was het toch SDO die het voortouw nam. Al bijna direct keek Tilburg tegen een achterstand aan en door onnodig balverlies in de aanval bleef dat ook een tijdje zo. Tilburg kwam echter beter in de wedstrijd. De verdediging werkte als een paard en dat zou toch zijn vruchten afwerpen. Jammer genoeg ontbrak het Tilburg vooral aan geluk vandaag maar door het harde werken van zowel aanval als verdediging hadden ze SDO toch aardig in de tang. De korf besloot 2 schoten van Essja weer uit te spugen maar met een verschil van 3 doelpunten in Tilburgs voordeel kon er gerust worden.
In het begin van de 2e helft kreeg Inge een strafworp mee die mooi benut werd door Jeroen. In die 2e helft bouwde Tilburg de voorsprong goed uit naar 5 doelpunten met nog 10 minuten te spelen. Een gelopen race zou je zeggen maar toch wist Tilburg het nog heel spannend te maken door te snel te veel te willen wat resulteerde in chaotisch spel. SDO rook kans en kwam steeds dichterbij. In de laatste minuut was daar nog een merkwaardig doelpunt van SDO want Martin verdedigde de doelpuntenmaker echt. Voor SDO mocht het helaas niet meer baten.
Eindstand: 11-12.
Doelpuntenmakers: Martin 3, Inge 1, Leendert 2, Jeroen 3 (1 strafworp), Essja 1, Beau 2 (1 strafworp)
Volgende week uit tegen de nummer twee Klimop, dus dat gaat erom spannen, maar de week erna (15 februari) weer in eigen huis.

Ik zou zeggen: Doe ‘ns gek, kom ‘ns kijken!

Nicole