Tilburg 5 - OEC 3, ruststand 9-5, eindstand 17-10

Verdediging: Inge, Kim, Leendert en Jeroen
Reserve: Marit, Essja en Beau
Tom geblesseerd

Joris Keeman voorspelde voor aanvang van de wedstrijd dat de stand na 5 minuten 3-1 zou zijn. We zouden zien.
Tilburg begon ietwat zenuwachtig aan de wedstrijd maar dat had natuurlijk te maken met het feit dat ze nog nooit voor zo’n groot publiek hadden gespeeld. Of de aanwezigheid van die vele toeschouwers iets met de oproep van ondergetekende van twee weken geleden te maken heeft gehad blijft afwachten maar de sfeer zat er boven op de tribune al meteen goed in.
Ondanks dat Tilburg een eerste goede aanval opzette was het toch OEC die na een strafworp de leiding nam. Strafworp nummer 2 was echter voor Tilburg en ook die zat. Na 5 minuten was er over en weer al twee maal gescoord (dag Joris) en was het iedere keer OEC die tegen een achterstandje aankeek. Tot halverwege de eerste helft bleven ze gelijk opgaan tot de onzen besloten afstand te gaan nemen en dat deden ze niet alleen door strafworpen te benutten (in totaal 7 stuks waarvan er 2 gemist werden), zeer zeker ook door mooie acties van 5, onbegrijpelijke acties van de tegenstander maar vooral door het altijd hard werken van het team. OEC kwam eigenlijk niet meer aan de bak ondanks dat ze niet tegengewerkt werden door de scheids. Het gevolg daarvan was dat Martin op een gegeven moment de ‘scheidsrechterlijke’ weg kwijt was. Later viel hij uit en werd hij gewisseld voor Beau.
Tilburg bleef geconcentreerd spelen, gaf de spelers uit Helmond in het laatste kwart ook niet de kans om dichterbij te komen en met een riante overwinning konden ze na afloop naar de kleedkamer.
Ruststand 9-5, eindstand 17-10.

Na de winst van vorige week op nummer 2, Klimop, staan ze nu 4 punten los en zijn ze op kampioenskoers met nog 3 wedstrijden te spelen. 8 maart as. spelen ze hun laatste thuiswedstrijd tegen SDO.

Doelpuntenmakers Tilburg van vandaag: Leendert 1, Beau 1, Inge 2, Jeroen 2 (waarvan 1 strafworp), Kim 3 en Kas…… 8 (waarvan 4 strafworpen).

Nicole

Klik hier voor alle wedstrijdfoto's (John de Greef).