Ready'60 2 - Tilburg 5, ruststand 2-5, eindstand 2-10

15-03-2009

Ready'60 2 - Tilburg 5, ruststand 2-5, eindstand 2-10

Voor aanvang van deze wedstrijd werd ondergetekende gevraagd om vandaag als ‘coach’ op de bank plaats te nemen, want na de moeizame wedstrijd van vorige week tegen SDO 4 (een benauwde 14-14), waren er toch wat zenuwen bij een aantal spelers zichtbaar. In een sfeervolle hal, er waren gelukkig veel supporters uit Tilburg naar Roermond gekomen (samen met de speelsters/spelers van Tilburg 6 waren er minimaal 30 supporters), om deze jonge spelers naar een overwinning en kampioenschap te schreeuwen en te toeteren.
Snel in de wedstrijd was het duidelijk dat Tilburg vandaag heer en meester was over deze zwakke tegenstander. Vreemd dat dit Tilburg 5 in een eerdere ontmoeting van deze ploeg verloren had. De vraag was dan ook niet; Gaan we vandaag winnen ? Nee de vraag was; Hoe groot wordt de overwinning ?
Zoals gezegd was Tilburg op alle fronten beter (verdedigend, rebound en balbezit) en het wachten was dan ook op de bevrijdende doelpunten. Na een paar goede en mooie acties kwamen deze doelpunten ook. Het was alleen jammer dat de tweede aanval wat meer moeite had om te scoren en dat daarnaast Ready’60 2 in het eerste kwartier van de wedstrijd met twee ‘lucky’ doelpunten tot 2-3 kon bijblijven, maar daarna was het woord weer aan Tilburg. Er werd dan ook een fraaie 2-5 ruststand bereikt.

In de rust de ploeg gewezen op het eigen kunnen en dat ze moesten vertrouwen op een goede afloop. In de aanval moesten de juiste kansen gepakt worden, want dan moeten de doelpunten gewoon vallen.
In de tweede helft werd vanuit de uitworp meteen de 2-6 gescoord (een fraaie doorloopbal) en was de ban gebroken. De spanning viel zichtbaar weg en Tilburg kon daarna vrijuit ballend een verdiende 2-10 overwinning boeken. Ready’60 2 kwam in deze tweede helft maar moeizaam tot korfballen en tot serieuze kansen, ook niet met vier invallers uit een beter Ready’60 3 (Ready’60 heeft uiteindelijk zo’n 45 minuten niet gescoord). Tilburg bleef wel met regelmaat scoren. Op deze 2-10 overwinning is dan ook niets aan te merken (het had alleen een onsje meer mogen zijn).
Ik feliciteer deze ploeg dan ook van harte met het behaalde en verdiende kampioenschap.
Zet deze lijn voort op het veld, want daar moet nog iets rechtgezet worden !

John

Klik hier voor de wedstrijdfoto's (Dennis van Hooff).