Tilburg 5 KC Dordrecht 3, ruststand 3-3, eindstand 7-5

20-09-2009

Na twee eenvoudige wedstrijden, 20-6 overwinning op Deetos 9 en een 6-15 overwinning op Ten Donck 2, vandaag wederom een wedstrijd tegen een onbekende tegenstander, KC Dordrecht 3. Tilburg begon scherp en fel aan de wedstrijd en de 1-0 lag binnen no-time in de korf, daarna vele kansen op de 2-0 maar de bal wilde niet meer door de korf. KC Dordrecht, een vergelijkbaar jong team, kreeg meer grip op de snelle dames van Tilburg. De wedstrijd werd gaandeweg de eerste helft steeds minder fraai. Tilburg ging steeds onzorgvuldiger spelen en KC Dordrecht had het verdedigend goed voor elkaar, maar kwam aanvallend maar moeizaam tot goede aanvallen en kansen. Het oplossen van het achterverdedigen en de zakkende heren blijft moeilijk, zeker als je geen goed schot in huis hebt. Zoals gezegd bleef KC Dordrecht in de wedstrijd en om en om scorend werd een 3-3 ruststand bereikt. Waarbij Tilburg 5 de meeste moeite had met het opgedrongen spel, waardoor er wat irritaties onderling in het veld ontstonden.

Na rust had Tilburg 5 de zaakjes weer redelijk snel goed voor elkaar. De juiste personen werden weer in de juiste functie gezet en Tilburg 5 kon zodoende langzaam aan de overwinning werken. Helaas werden er teveel kansen gemist om er een riante overwinning van te maken, maar met nog 15 minuten op de klok werd de 2 doelpunten voorsprong keurig verdedigt en werd wederom een overwinning aan het totaal toegevoegd. Op de 7-5 overwinning is alleen aan te merken dat het deze keer te weinig doelpunten waren. Verder een degelijke wedstrijd en overwinning, niet fraai.
Volgende week een weekendje vrij waarna de thuiswedstrijd tegen Velox 2 volgt, wederom een onbekende tegenstander.

John

Klik hier